Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Bajnai Gordon biztosítékokat adott a külföldi befektetőknek

Magyarország miként jelenleg, a jövőben is vonzó célállomása lesz a tengerentúli tőkének - nyilatkozta az Egyesült Államokban tartózkodó Bajnai Gordon miniszterelnök a Dow Jones Newswires gazdasági hírügynökségnek a magyarországi befektetési környezettel kapcsolatban az utóbbi időszakban felerősödött külföldi aggodalmakra reagálva.
Magyarország barátságos és az is lesz - szögezte le Bajnai Gordon. A magyar miniszterelnök hozzátette: a kormány támogatja a közvetlen külföldi befektetéseket, elkötelezett irántuk.

Hangsúlyozta, a kormány azon van, hogy igazságos, átlátható és törvényileg tiszta döntések szülessenek.

A közvetlen külföldi befektetések döntő fontosságúak a magyar gazdaság számára, amely még jövőre is várhatóan recesszióban lesz - jegyezte meg a hírügynökség. Bajnai Gordon azt mondta, hogy az egy főre jutó közvetlen külföldi befektetés Magyarországon a legnagyobb Közép- és Kelet-Európában. Több mint félmillió magyarnak adnak munkát a többségi külföldi tulajdonú cégek.

A múlt hónapban kilenc külföldi, Magyarországra akkreditált nagykövet, köztük az Egyesült Államoké panaszt emelt, hogy a nem transzparens eljárások elriaszthatják a lehetséges befektetőket. Eközben amerikai törvényhozók egy csoportja Indiana államból olyan törvénytervezetet nyújtottak be, ami felszólítja Magyarországot, bánjon igazságosan a befektetőkkel.

Bajnai Gordon elmondta még: a jövő év elején döntenek annak a lehetőségéről, hogy Magyarország visszatér az eurókötvény piacra.

A miniszterelnök rámutatott: a forint számára kulcsfontosságú, hogy olyan sávban maradjon, ami nem sérti a kiskereskedelmi hitelvevőket és az ország exportálóit. Most ebben a sávban vagyunk - jegyezte meg.

Olvasóink írták

 • 10. load 2009. december 07. 17:46
  „"...aki azt hiszi, hogy az államháztartási terv (amit költségvetésnek mernek nevezni az elvtársak) és a valutaárfolyamok szigorú hatást fejtenek ki a gazdaság fejlődésére...
  Nocsak!
  Az árfolyamnak és a költségvetésnek nincs hatása a gazdaságra?
  Gyorsan fejtsd ki bővebben, hátha összejön rá egy közgazdasági Nóbel-díj!”
 • 9. adalfold 2009. december 04. 22:35
  „főleg ha izráélből jönnek.
  minket meg titkosügynökök offshore vakcinájával oltogatnak.
  csendes megszállás.”
 • 8. szocdem 2009. december 04. 15:40
  „Teremtőm!
  Minden nap belebotlok valami amerika és neoliberális mszp imádó arab pénzváltóba, aki azt hiszi, hogy az államháztartási terv (amit költségvetésnek mernek nevezni az elvtársak) és a valutaárfolyamok szigorú hatást fejtenek ki a gazdaság fejlődésére...
  Arról nem is beszélve, hogy libás bajnai efti bankár, fogalma sincs a reálgazdaságról - épp erről tett tanubizonyságot a fent idézett cikkben. Nem kizárt ugyan is, hogy úgy jár mint anno Jaruzelsky: jót kell állnia az általa felvett ostoba hitelekért - aminek nem volt termelsi fedezete, legfeljebb inflációval lehetett volna kompenzálni - ahogy az nálunk szokás.
  Ellopni így kell a jövőt, ezt viszont nagyon ügyesen csinálja ez a banda!”
 • 7. Primax 2009. december 04. 14:40
  „" Magyarország 2010 nagy nyertese lesz" ( Portfolio.hu 2009. december 4.)
  a)
  Új EMEA régiós részvénystratégiát adott ki 2009. december 3-i dátummal a Merrill Lynch, melyben felülsúlyozásra javasolják a Közép-Kelet Európát is, az itteni országok közül főleg Lengyelországot és Magyarországot. Magyarország az abszolút kedvencek között van, a Mol pedig felkerült a legkedveltebb részvények listájára is.
  b)
  A Merrill Lynch elemzői már több hónapja kedvező véleménnyel vannak a magyar gazdaság kilátásairól. A pozitív megítélés elsősorban a magyarországi költségvetés erős helyzetével magyarázzák a londoni szakértők. Jövőre világelsők lehetünk a költségvetési egyensúly tekintetében, ami megalapozhatja a 2011-es fiskális lazítást és így a gyors növekedést - írták októberi elemzésükben.
  Ez van.
  Lehet bármit mondani, Bajnait viszont kár szidni. Kényszerhelyzetben kényszerű lépéseket tett.
  Kár ócsárolni, mert - tetszik, nem tetszik - komoly munkát végzett.
  Ezzel nem azt mondtam, hogy népszerű volt az, amit tett/tettek.
  Ki a fene szereti - folyamatosan - a megszorításokat ?
  De : ki a fene szeretné a tényleges államcsődöt ?
  Lehet kommunistázni....”
 • 6. fióka 2009. december 04. 08:29
  „Igen libajnai biztosítékot adott a zsidóknak,hogy nyugodtan hozzák a tőkét és megvehetik az országot a pornép meg rohadjon meg a sajá hazájába.Ezek adnak biztosítékot?Mocskos hazaáruló köztörvényes bűnözők csak épp nyakendőben járnak.”
 • 5. jimike 2009. december 04. 07:54
  „Ez a majom ne jó pofizzon az én nevembe se máséba!!Tűnés+teljes vagyonelkobzás+!!!!!!!”
 • 4. Agent 2009. december 04. 07:52
  „"Bajnai Gordon biztosítékokat adott a külföldi befektetőknek"

  jól megpatkolt biztosítékokat kellett, hogy adjon, hogy kibírják a túlterhelést:):)”
 • 3. janika 2009. december 04. 06:34
  „Mindig voltak és mindig is lesznek emberek, akiket be lehet csapni át lehet verni büntetlenül!”
 • 2. Baradlay 2009. december 04. 00:49
  „Gordonka elfelejti,hogy a befektetok ismerik a kommunistakat!!!!!!!!Hazudnak 365/24!
  Talan jovore!”
 • 1. hehe08 2009. december 03. 22:37
  „magyarul ha ide hozzák a gagyi termékeiket amik egytől egyig génmanipuláltak, tehát lassan de megölik az embereket... akkor mi cserében adómentességet fogunk biztosítani nekik.....
  asszem ez így korrekt!
  magyarország én így szeretlek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltemették Kaposváron a gyógyszerészhallgatót

Eltemették a pécsi lövöldözés halálos áldozatát csütörtökön Kaposváron; Dékány Miklós 19 éves… Tovább olvasom