Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Bajnai: Esztergom és Baja kísérleti központ

Bajnai Gordon szerint Baja és Esztergom két kísérleti központ, Esztergomban a hatalomhoz való ragaszkodás kísérlete látható, Baján pedig a választási csalásé és az erőszakosságé.
Az Együtt-PM vezetője csütörtöki esztergomi sajtótájékoztatóján - amelyet közösen tartott a párt országgyűlési képviselőjelöltjével, Szilágyi Lászlóval - azt mondta: "talán Esztergomban élték meg az emberek azt az erőszakos, úrhatnám és helyenként tahó kormányzást, amelynek tahó politikáját most Baján látják". Kijelentette, hogy a Fidesz Baján választási csalással akarta megszilárdítani hatalmát, a második forduló előtt pedig "nőket nőiségükben aláznak meg, négy hangosbeszélős autóval riogatják az embereket napok óta, a körzetet gyalog járó ellenzéki képviselőjelöltet autókkal követik, kamerázzák és zaklatják".

Bajnai Gordon emlékeztetett arra, hogy szerdán Londonban Orbán Viktor Magyarországot kísérleti labornak nevezte, majd azt mondta, "Magyarország másodszor kísérletezett Orbán Viktor kormányzásával, és másodszor lett ennek bukás a vége, hiszen az a politika, mely egymillió új munkahelyet, 4-5 százalékos gazdasági növekedést, az adósság csökkentését ígérte, az Magyarországon megbukott".

Szilágyi László, aki Esztergom és Dorog környékén az Együtt-PM MSZP-s támogatottsággal induló jelöltje, kijelentette, Esztergomot a Fidesz az utóbbi években "elárulta, először eladósították a várost, majd 2010 óta kétharmados többséggel megválasztott független polgármester munkáját minden eszközzel akadályozzák, ezeket az esztergomiak soha nem fogják a Fidesznek megbocsátani".

A politikus, aki független országgyűlési képviselő, hozzátette, a napokban törvényjavaslatot fog benyújtani a település önkormányzata egyes intézményeinek állami átvételéről szóló, úgynevezett Esztergom-törvény hatályon kívül helyezésére, mert megítélése szerint az gyámság alá helyezte a várost.

Bajnai Gordon Tétényi Éváról, Esztergom független polgármesterről elmondta: "a munkáját figyeljük, bátorságát tiszteljük, de jelenleg nincs köztünk jövőbe mutató kapcsolat".

Az Együtt-PM vezetője a sajtótájékoztató után Szilágyi Lászlóval és Szelényi Zsuzsannával, az Együtt-PM politikusával lakossági fórumot tartott, amelyen mintegy százan vettek részt.

Olvasóink írták

  • 1. 621 2013. október 11. 06:40
    „A csuti labor-szövege azért sem helytálló, mert egy laboratóriumban nem kapnak hol az egyik hol a másik vegyszer után, kb. egyedem-begyedem alapon kiszámolva mikor melyikhez, hanem előre elgondolt, pontos elképzelések alapján végzik a kisérletet, és várják az eredményt... Báááár? Elképzelés itt is van: A "ne mi nyejük legtöbbet..." elavult szövege helyett az elképzelés(és sajnos a gyakorlat):mindent ide, mert még van hely a zsebünkben... !!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emmi: közvetlen állami fenntartásba kerülhet a Pető Intézet

Az emberi erőforrások minisztere által támogatott javaslat szerint a Pető Intézet működtetését a kormány garantálná. Tovább olvasom