Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Bajnai és Mesterházy is bírálta Gyurcsányt az október 23-án történtek miatt

Az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon és Mesterházy Attila MSZP-elnök is bírálta vasárnap az ATV-ben Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökét a baloldali ellenzék október 23-ai demonstrációján történtek miatt.
Amikor Mesterházy Attila a szerdai nagygyűlésen a mikrofonhoz lépett, sokan az összefogás szót skandálták, ezért a pártelnök egy ideig nem tudta elkezdeni beszédét. Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja másnap azt mondta, nem pártja szervezte a skandálást. Az ünnepi rendezvényen Gyurcsány Ferenc és több kisebb párt vezetője a jelenleginél szélesebb összefogásra helyezte a hangsúlyt, miközben a szocialistákat és az Együtt-PM-et is kritizálta.

A történtekről Bajnai Gordont, majd Mesterházy Attilát is megkérdezték az ATV Szabad szemmel című vasárnapi műsorában.

Az első vendég, az Együtt-PM szövetség vezetője kifejtette: az október 23-ai rendezvény előtt a résztvevő szervezetek képviselői egyeztettek, és megállapodtak arról a szándékról, hogy az ünnepi nagygyűlés ne belső vitákról, hanem Orbán Viktor kormányának leváltásáról szóljon. "Ezt a megállapodást szegte meg több szereplő, köztük mindenekelőtt Gyurcsány Ferenc" - mondta.

Bajnai Gordon - mint folytatta - Mesterházy Attila "kiskandálása" mellett azért is nagyon mérges, mert Gyurcsány Ferenc elhagyta a rendezvény helyszínét az MSZP elnökének beszéde közben.

Az "Orbán-rezsim" leváltása helyett "odavittük azokat a vitákat, sértődéseket, amelyek szerintem még a biztos szavazókat is elbizonytalanították" - mondta az Együtt-PM vezetője, kártékonynak nevezve az ott történteket.

"Elég volt ebből, ne egymásról szóljon ez a történet, hanem arról, amit el akarunk érni. Ehhez kell mindenkitől (...) a személyi ambíciók háttérbe húzása" - hangsúlyozta Bajnai Gordon, aki szerint a Gyurcsány Ferenccel való tárgyaláshoz nincs meg a bizalmi alap, ahhoz ugyanis a DK vezetőjének például bocsánatot kellene kérnie.

Az ATV műsorának következő vendége Mesterházy Attila volt, aki kiemelte: talán még soha nem volt példa arra, hogy hasonló célokért felsorakozó szervezetek előzetes megállapodás alapján megtartott rendezvényén az egyik felszólalóba megpróbálják szervezetten belefojtani a szót. Megerősítette ugyanis: neki úgy tűnt, igenis szervezett volt a skandálás a beszédekor. Ez nem az összefogás forgatókönyve, hanem az ellenzék szétveréséé - fogalmazott az MSZP elnök-frakcióvezetője.

A demonstrációnak azt kellett volna sugároznia, hogy van egy közös cél, amiért mindenki tesz, ám nem ez lett az üzenet, ami egyvalakinek biztosan jó volt, a Fidesz elnökének - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy "egymás amortizálása, a rombolás egy embernek jó, Orbán Viktornak".

Mesterházy Attila a műsorban szólt arról is, hogy az MSZP tanult a múlt hibáiból, minek alapján új csapatot szervezett, új politikát hirdetett.

Olvasóink írták

  • 2. heat 2013. október 28. 08:46
    „Azt az összefogást, amit most már csak és nyilvánvalóan az tart össze, hogy váltsuk le orbánt, mi fogja összetartani a választási győzelem után? Erre a kérdésre a választ már régóta sokan várják. A kormányalakítási, tárcaosztogatási, bizottságosdi viták sokkal durvábbak szoktak lenni a választás előttieknél. Az emberek egy jó része, akik bíznak a kormányváltásban mire számítsanak ezek után, egy választási győzelem esetén? A most még csak civakodók, egymás torkának fognak esni. Nem lesz mindenkinek elég csupán az, hogy orbánék mennek. A véres harc a hatalomért, vagy értelmes kormányzás? A jelenlegi helyzetet látva a kisember az előbbire számít. Megfordul a fejében, hogy akkor inkább már minden maradjon a régiben. A választások egy ideje amúgy is arról szólnak az átlagember számára, hogy melyik lenne a kisebbik rossz. Sajnos.”
  • 1. pozdorja 2013. október 27. 21:59
    „Mert mi történt huszonharmadikán?
    Én fagyiztam és sétáltam. Nincs abban semmi rossz...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motoros ütközött mentőnek az Örs vezér téren

Motoros ütközött mentőautónak vasárnap este Budapesten, az Örs vezér téren - közölte a rendőrség. A… Tovább olvasom