Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Bajnai: elszigetelni a holokausztot visszahozókat

Bajnai Gordon rámutatott: nincs más dolgunk, mint őrizni ezeket az értékeket, hogy 150 év múlva is ünnepelhessék zsidók és nem zsidók azt az ünnepet, amelynek legfőbb üzenete az emberség és az összetartás.

Emlékeznünk és emlékeztetnünk kell, hogy akik a holokauszt borzalmas éveit és eszméit akarják visszahozni, ostobaságból, sértettségből, cinizmusból vagy hatalomvágyból, elszigetelődjenek és karanténba záródjanak - mondta vasárnap este Bajnai Gordon miniszterelnök a budapesti Dohány utcai zsinagógában, a szakrális épület fennállásának 150. évfordulója alkalmából tartott újraavatási ünnepségen.

A magyarországi zsidóság szellemiségének értékei - a szabadság iránti vágy, a haladásba vetett hit, az emberi méltóság tisztelete és a közösség vállalása - felemelték az egész nemzetet, és az ország történetének egyik legvirágzóbb korszakát eredményezték. Ezek nélkül gyengébb lenne a magyar nemzet - hangsúlyozta a kormányfő.

Olvasóink írták

 • 5. Goldmund 2009. szeptember 08. 15:16
  „"...a szabadság iránti vágy, a haladásba vetett hit, az emberi méltóság tisztelete és a közösség vállalása..... Ezek nélkül gyengébb lenne a magyar nemzet."

  Miért, talán a magyar nemzetben zsidók nélkül nem lett volna szabadságvágy, emberi méltóság tisztelete stb.??? Elég meghökkentő dolgokat mond ez a Bajnai!”
 • 4. kolombela 2009. szeptember 07. 17:17
  „Miról beszél ez az eszemnt? Holokauszt visszahozók, Kik akarják visszahozni a holokausztot? Valaki fejtse ki bővebben, mert én nem értem ezt az egész sületlenséget.
  "... 150 év múlva is ünnepelhessék zsidók és nem zsidók..." szerintem 150 év múlva csak zsidók lesznek legalábbis Magyarország területén, ha ílyen ütemben folytatódik a magyarok írtása.”
 • 3. Meir 2009. szeptember 07. 14:41
  „Egy ujabb "esetleges Holocaust" eseten,ezuttal az aldozatok sulyos tulnyomo resze NEM Zsido lesz!!!!”
 • 2. info2009* 2009. szeptember 06. 22:51
  „http://www.henrymakow.com/hungary-_rothschild_strategy_o.html”
 • 1. igazságot 2009. szeptember 06. 22:50
  „téged kéne a gázai övezetben aljas szemét... ez pampog, a világon már mindenhol bíróság elé állították volna ls kivégeznék, nem h miniszterelnök... azt mondom h amíg ilyenek kormányoznak, erősödjön csak a szélső jobb, a kormány szemétsége a szélső jobb erőssége!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

150 éves a Dohány utcai zsinagóga

Az európai zsidó kultúra napján ünnepélyes keretek között megnyitották a budapesti Dohány utcai… Tovább olvasom