Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Bajnai-Gyurcsány: ez a program is fájni fog!

E program végrehajtása fájni fog, sokaktól követel majd áldozatot, lemondást, érinteni fog minden magyar családot, minden magyar embert, de meglesz az eredménye - mondta programjáról Bajnai Gordon kormányfő-jelölt a Parlamentben újságírók előtt tett sajtónyilatkozatában.

Bajnai Gordon jelenlegi gazdasági miniszter lesz Magyarország új miniszterelnöke - jelentette be hétfőn Gyurcsány Ferenc leköszönő miniszterelnök. Bajnai rövid nyilatkozatában elmondta: van programja és van többsége is a parlamentben.

22. 20 -  Morvai egy napot adott az SZDSZ-nek

Körülbelül 150 demonstráló gyűlt össze hétfő este Kossuth téren az előrehozott választásokat követelve. A tüntetésen Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik vezetője és Morvai Krisztina, a Jobbik EP-listavezetője mondott beszédet. Morvai azt mondta: kedd 16 óráig adnak határidőt az SZDSZ-nek arra, hogy visszavonuljon a közéletből. Szerintük ugyanis elfogadhatatlan, hogy egy "egyszázalékos párt" döntsön Magyarország miniszterelnök-jelöltjéről. A demonstráción azt is bejelentették, hogy kedden 16 órára tüntetést szerveznek a liberálisok Gizella utcai székházához. A demonstráció egyébként rendbontás nélkül ért véget.


 22. 08 - Kedd reggel tanácskozik az MSZP megyei és országos vezetése

A tervezett hétfő esti időpont helyett kedd reggelre halasztották az MSZP megyei elnökeinek, valamint a párt és a frakció vezetésének közös tanácskozását a vasárnapi rendkívüli kongresszussal kapcsolatban - értesült a Független Hírügynökség.A tanácskozáson téma lesz a hétvégi kongresszus, ahol várhatóan a küldöttek döntenek Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségéről, valamint Gyurcsány Ferenc pártelnök esetleges utódlásáról is.


21. 52 - Gyurcsány mindenképpen politikus marad - nem lesz a Déli Áramlat igazgatója

Határozottan cáfolta a kormányszóvivő hétfőn az orosz Kommerszant újság értesülését, miszerint Gyurcsány Ferenc a Déli Áramlat Rt. - a felépítendő gázvezetéket üzemeltető társaság - igazgatója lesz.Daróczi Dávid a Független Hírügynökségnek hangsúlyozta: a leköszönő miniszterelnök mindenképpen politikus marad, mégha adott esetben nem lesz semmilyen tisztsége sem.


19. 30 - Üzletemberből miniszterelnök?

Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc már a KISZ-ből ismerik egymást, pályájuk több ponton is találkozott. A rendszerváltás után mindketten a gazdasági életben futottak be karriert. Bajnai már 29 évesen vezérigazgató-helyettese volt egy értékpapír cégnek.Vagyonát ezekben az években kezdte el gyarapítani. 2009-es vagyonnyilatkozata szerint 1993 óta feleségével együtt tulajdonosa egy XXII. kerületi háznak, van telke Tihanyban, présháza és pincéje, 2006-ban pedig egy 271 négyzetméteres lakást is vett Budán.

Emellett 170 millió forintja van befektetési alapokban, igaz, több tíz millió forint tartozása is van. Később vezérigazgatója volt a Wallis-csoportnak, ekkor került csődhelyzetbe a céghez tartozó Hajdú-BÉT, amit felszámoltak. A Wallis 10 milliárdot bukott az üzleten, és sok libatenyésztő is tönkrement, mert a húsfeldolgozó őket sem fizette ki. Ők tüntettek 2006-ban, amikor Gyurcsány Ferenc megbízta Bajnait a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetésével. Bajnai egy év múlva már miniszter lett: a területfejlesztési tárca élére került. Egy évvel később még több feladata lett 2008 májusában, a koalíció felbomlása után ő lett a gazdasági miniszter. Bajnai Gordon 41 éves, közgazdász, három gyereke van. 


19. 12 - Gyurcsány mezei képviselőként folytatja?

Továbbra is politizálna Gyurcsány Ferenc, de már tisztségek nélkül. Ahogy a kormányszóvivő fogalmazott az RTL Híradónak: egyszerű, mezei képviselőként a parlamentben fog dolgozni. Úgy tudni, az MSZP frakcióból többen arra kérik, hogy maradjon a párt elnöke, de Gyurcsány Ferenc még nem hozott döntést.Gyurcsány Ferenc volt már sportminiszter, miniszterelnök, majd pártelnök, hogy mi lesz ezután, még kérdés. Annyi biztos, hogy a politikából nem akar távozni. Mint Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta: hogyha kell, akkor egyszerű, mezei képviselőként a parlamentben dolgozik majd Gyurcsány Ferenc. Ugyanakkor nem tervezi, hogy tisztséget vállaljon az új kormányban.

Az RTL Híradó információi szerint az MSZP frakció ülésén több képviselő is arról próbálta meggyőzni Gyurcsány Ferencet, hogy maradjon a párt élén. A szocialisták vasárnap választanak új pártelnököt. Úgy tudni, hogy Gyurcsány Ferenc még nem döntött arról, újraindul-e a pártelnöki posztért. Ha semmilyen tisztséget nem vállal majd a parlamentben Gyurcsány Ferenc, jelentősen csökken a képviselői juttatása. Most miniszterelnökként 1.507.400 forintot keres. Ezt a pénzt alapítványoknak utalja át. Ezek a szervezetek a jövőben kevesebb pénzen osztozhatnak. Egy tisztség nélküli képviselőnek ugyanis 231 900 forint jár. Gyurcsány Ferenc, amikor miniszterelnök lett, saját pénzéből hatmillió forintot költött arra, hogy a háza biztonságosabb legyen. A biztonsági berendezések maradnak, és még egy évig őrizet is jár majd Gyurcsány Ferencnek.


17. 27 - A Fidesz a más helyett szavazó szocialista képviselő visszahívását követeli

A szocialista Schiffer János egy interpellációra adott válasz után Puch László MSZP-s képviselő helyett szavazott - jelentette be hétfő délutáni sajtótájékoztatóján a Fidesz frakcióigazgatója. Répássy Róbert ezért a képviselő visszahívását követeli.A parlamenti szokásjog és íratlan etikai szabályok szerint távoznia kell a képviselőnek - mondta Répássy Róbert. Az ellenzéki politikus hozzátette: korábban is történtek hasonló esetek, amelyeket mindig lemondás követett. A Fidesz ebben a helyzetben is ezt várja el. A parlamenti üléseken minden képviselő maga kell, hogy leadja voksát - tette hozzá Répássy Róbert. Schiffer János egyelőre nem reagált megkeresésünkre.


16.29 -  A Fidesz nem tárgyal a most alakuló "illegitim kormánnyal"

A Fidesz nem bocsátkozik tárgyalásokba a most formálódó illegitim kormánnyal - idézte a Fidesz elnökségének döntését hétfőn délután Navracsics Tibor, a párt frakcióvezetője. Az ellenzéki párt továbbra is kitart az előrehozott választások követelése mellett.A Fidesz elnöksége szerint Bajnai Gordon kinevezése annak a bukott kormánypolitikának a folytatása, amely a csőd szélére juttatta Magyarországot. Navracsics Tibor hozzátette: Bajnai Gordont senki sem választotta meg, így két bukott párt paktuma nem helyettesítheti a választópolgárok döntését. Mint fogalmazott: az egyik üzletember váltja a másikat. A Fidesz szerint azok, akik tönkretették az országot most egy "gigantikus" megszorító csomagot akarnak bevezetni. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, hogy pártja nyitott a tárgyalásokra az előrehozott választások időpontjáról. Navracsics Tibor egyelőre nem tudta megmondani, hogy a Fidesz-frakció Bajnai Gordon megválasztása esetén elhagyja-e az üléstermet, ha az új kormányfő előre bejelentett felszólalást tesz.


11.50 - Elrendelték Bajnai Gordon ideiglenes védelmét

Draskovics Tibor rendészeti miniszter elrendelte a kormányfő-jelölt Bajnai Gordon - úgynevezett - ideiglenes védelmét. Bajnai Gordont a Közátrsasági Őrezred védi majd. Biztosítják a politikus mozgását, programjait, és a rendőrök folyamatosan ellenőrzik a lakását is.

Bajnai Gordon kormányfő-jelölti támogatását vasárnap este jelentette be az MSZP frakciója, késő éjjel pedig az SZDSZ is támogatásáról biztosította. Gyurcsány Ferenc hétfőn délelőtt már azt mondta, hogy Bajnai Gordon jelenlegi gazdasági miniszter lesz Magyarország új miniszterelnöke. A kormányfő-jelöltnek hasonló védelem jár majd, mint a miniszterelnöknek - mondta el a Független Hírügynökségnek Gálik Viktória, a Köztársasági Őrezred szóvivője. Hozzátette: amennyiben Gyurcsány Ferenc távozik posztjáról, a törvény értelmében még egy évig jár neki úgynevezett utóbiztosítás. Ez hasonló védelmet jelent, mint a kormányfői posztja idején. Amíg pedig a parlament nem választ új kormányfőt, a jelenlegi miniszterelnök, vagyis Gyurcsány Ferenc az eddig megszokott védelmet kapja - mondta a szóvivő.


A leendő miniszterelnök hozzátette: nyíltságot és egyenes beszédet ígér az embereknek, ezért már most leszögezte, hogy a programja fájni fog, minden családot és embert érinteni fog és lemondásokkal fog járni. Bajnai Gordon szerint az előre hozott választások nem ördögtől valók, de a jelenlegi megoldás - amely szerint ő meghatározott időre, meghatározott program megvalósítására szerződött: egy válságkezelő kormány vezetésére - mindaddig jobb megoldás mindennél, amíg megvan a parlamenti többség mögötte.

Utód
Utód

Mint mondta, Magyarországot a gazdasági válság veszélye fenyegeti, "Magyarországnak nincs vesztegetni való ideje, (...) nincsenek felesleges hónapjai, arra, hogy az állam működtetésében végre gyökeres változtatásokat hajtsunk végre. Magyarországon (...) százezrek figyelik ijedten, néha rettegve a forint árfolyamát" - fogalmazott, hozzátéve, hogy késlekedés nélkül cselekedni kell, kemény de gyógyító hatású lépésekre van szükség.

Hangsúlyozta: "nem fogok tétlenkedni (...), nyíltságot, egyenes beszédet ígérek".

Jövés-menés
Jövés-menés


Nekem nem számít ki bal és ki jobboldali

Bajnai Gordon kormányfő-jelölt a következő hetekben egyeztetést kezdeményez a válságkezeléséhez hozzátenni tudó és akaró szakmai és politikai szervezetekkel, köztük az Országgyűlés valamennyi pártjával. "Nekem nem számít ki bal és ki jobboldali" - hangsúlyozta első, miniszterelnök-jelöltként tett sajtónyilatkozatában, hétfőn a Parlamentben.

"Partnere és együttműködő társa kívánok lenni mindenkinek", akinek van programja és szándéka a válság megoldására, a magyar gazdaság és ezen keresztül az ország megerősítésére - mondta.

Hozzátette: Magyarországnak mindenki támogatására szüksége van.

Bajnai Gordon úgy fogalmazott, hogy "az előrehozott választás nem ördögtől való", de a válságkezelő kormány és az ország érdekét szolgáló, gyors és határozott lépesek végrehajtása mindaddig jobb megoldás Magyarország számára, mint bármi más, amit a program megvalósításához megvan a parlament felelős többségének határozott és nyilvánvaló támogatása. "Mindaddig és csak addig" - jelentette ki a miniszterelnök-jelölt.

Kitért arra is: ennek a kormánynak világos a mandátuma, meghatározott időre, meghatározott feladatra vállalta a megbízatást.

Olvasóink írták

136 hozzászólás
 • 136. Méhi 2009. április 02. 19:29
  „Két éve született gyermekem, gyed-re mentem, mivel dolgoztam előtte.1 napon múlt, hogy terhesen ne tegyenek az utcára, munkanélkülinek........
  Amikor megszületett a baba, 5 napon belül be kellett mennem aláírni a papírokat. Csak úgy kérhettem az egyszeri anyaságit és a családi pótlékot, hogy előbb aláírom a felmondásomat. Erről ennyit...
  Nem szeretnék másnak gyereket szülni, én akarom nevelni!!!Nem szeretném alig egy évesen bölcsibe adni, stb.”
 • 135. Arvisura 2009. március 31. 17:46
  „Ez egy hozzászólás részlete innen: http://www.postaimre.tk/. Ha valakit érdekel a többi rlátogassa a lapot.

  "A kiadáscsökkentés egyenlő azzal, hogy a legkiszolgáltatottabbakra hárítják át a terheket. Amikor a deficit kialakul, annak nemcsak az lehet az oka, hogy a kiadás sok, hanem hogy a bevétel nem éri el a megfelelő szintet. Erről van szó jelen esetben is: a magyar államnak és a lakosságnak azért kevés a bevétele, mert csak 2007-ben 20 milliárd euró felett volt a kamat és a profit összege, ami eltávozott a magyar gazdaságból. Az összes GDP 20-25 százalékát profit és kamat formájában kiviszik az országból. Ez egyszerűen birodalmi sarc, ami azért ilyen horribilis, mert a magyar politikai elitek lettek a térség legelvetemültebb, leggátlástalanabb birodalmi kollaboránsai. Mert itt a legerősebb és a legbrutálisabb a globális SZDSZ lokális ügynökhálózata, amely 1 százalékos erőként is képes diktatúrát gyakorolni. A lehető legdurvább hazugság, hogy Magyarország nem termeli meg azt, amire szüksége van; de igen, csak éppen kiviszik az országból. Vagyis nem kiadástöbbletről, hanem bevételhiányról van szó. Nem jut hozzá a munkája, teljesítménye ellenértékéhez az ország."”
 • 134. Hárpia 2009. március 31. 14:03
  „Én nem nagyon vagyok jártas a politikába, nem nagyon érdekel. Amit idáig hallottam és olvastam abból azt szűröm le, hogy csakis azoknak kell szenvedni és bűnhődni akik keze nem igazán van benne a mostani helyzet kialakulásában. Bajnai Gordon, hülye lenne nem elvállalni ezt a beosztást, mikor több milliót akaszthat le magának és a családjának ezalatt a kb: másfél év alatt. Arról ugyanis nem nyilatkozik, hogy a válságra való tekikntettel, megszigorítaná és csökkentené a miniszterek fizetését, személyi juttatásaikat és még ami mellé jár most nekik. Azért megkérdezném én tőle, hogy az ilyesfajta megszigorítás miért nem jut az eszébe. Választ úgysem fogunk kapni rá. Eltörölné a GYES-t a szociális juttatásokat. Mi lesz akkor a nemzettel. Hová szülessenek a gyerekek? Miből neveljék fel a szülők, mikor még munkahelyük sincs mire a GYED-nek vége van? Emelnék a nyugdíjkorhatárt? Miért? A fiataloknak nincs munkahelyük az idősek meg nem mehetnek nyugdijba? Hogyan gondolkodnak oda fenn? Mi ebben a logoka? A fiatalok a munkanélküli hivatalba töltik az idejük javát. Nem fordítva kellene ennek lenni. A fiatal dolgozzon az idősebb pedig otthon töltse a megérdemelt pihenését. Furcsa ez az ország.”
 • 133. Arvisura 2009. március 31. 12:45
  „Íme egy levél a "kedves" cionistáknak:
  "Morvai utolsó figyelmeztetése, nyílt levele az SZDSZ-nek
  Kedves Szabad Demokraták!
  A Szabad Demokraták Szövetsége egy egyszázalékos törpepárt, amely élet-halál uraként viselkedik Magyarországon. Most éppen úgy tűnik, rajtuk, azaz önökön múlik, hogy egy újabb helytartót ültetnek-e ránk miniszterelnökként a Hazánkat tönkretevő külföldi hatalmak. Ez tévedés - nem önökön múlik. Ez ugyanis a mi hazánk.
  Mostantól mi határozzuk meg, hogy itt mi történik, és a magukfajták fognak igazodni! Az úgy van rendjén, hogy mi választhatunk - vezetőket és értékrendet. Mert Magyarország nem az SZDSZ-é. Magyarország a Magyaroké! Önök, kedves SZDSZ, félreismerték a magyar népet. Azt gondolták, hogy velünk mindent megtehetnek. Azért gondolták így, mert eddig nem mutattunk elég erőt. Ennek most vége. Mostantól erőt mutatunk, és el fogjuk kergetni önöket a hatalomból!
  Önök MSZP-s pajtásaikkal együtt saját részükre leprivatizálták, lenyúlták a magyar nemzeti vagyont, a gyárainkat, üzemeinket, ingatlanjainkat. Haverjaikkal, klánjaikkal külföldi kézre juttatták azt, ami a miénk. Milliárdosok lettek a magyarok vérén, nyomorúságba döntötték a hazánkat és most további nadrágszíj-húzogatást követelnek a magunkfajtáktól. Most már ideje, hogy önök húzogassák a nadrágszíjukat. Milyen rendszer az, ahol a magukfajták a profitot privatizálják, a költségeket és a károkat viszont a magunkfajtákkal akarják fizettetni? Mégis, hogy képzelik ezt a végtelen pofátlanságot? A kárt önöknek kell viselniük, mert önök okozták. Adják vissza a magyaroktól fillérekért elprivatizált vagyont, hozzák haza off-shore cégeikből a tőlünk ellopott pénzt!
  És felejtsék el azt, hogy önök fogják kijelölni Magyarország miniszterelnökét! Nem kell a gyilkos, csirkefogó Bajnai, akinek gyalázatos pénzéhsége miatt kilenc magyar ember lett öngyilkos, és félezer magyar család ment tönkre. Amit velük megcsinált ,,kicsiben", azt most nagyban akarja véghezvinni az egész országgal. De mi nem fogjuk engedni! Elviselhetetlenné fogjuk tenni az ő életét is és az önökét is, ha nem takarodnak el önként a magyar közéletből. Felejtsék el azt is, hogy az eddigi kártevést büntetlenül megúszhatják. Ugyanúgy nem fogják megúszni, ahogy Bajnai sem ússza majd meg a libatenyésztőkkel szembeni gyalázatos tetteit és az EU-pénzek lenyúlását, haverok kezére játszását. Ennek most vége!
  Itt az ideje, hogy mi határozzuk meg az önök sorsát, és ne önök a miénket. Önök Demszky Gábor személyében kitüntették az őrjöngő Gergényi főkapitányt, amikor MSZP-s szövetségeseikkel együtt voltak szívesek közénk lövetni és megtapostatni bennünket. Önök a magyar embereket leciánoznák, Kuncze Gábor által biztatva tömeges öngyilkosságra a magunkfajtákat. Folytatnák, amit gyilkos haverjuk, Bajnai elkezdett. Önök a magyarországi ciánista párt. Mi viszont anticiánista magyar emberek vagyunk, ezért fogunk végre megszabadulni önöktől. Ne mérgezzék tovább Magyarországot és a magyar nemzetet! Takarodjanak a magyar közéletből!
  Most, első körben azt követeljük önöktől, hogy vonják vissza a miniszterelnök ránk kényszerítésének tervét, és ne akadályozzák a magyar nép akaratának kinyilvánítását, a szabad, előrehozott választásokat!
  Megkérünk minden magunkfajta magyar embert, hogy ha SZDSZ-párti országgyűlési vagy helyi képviselővel vagy más szabad demokrata közéleti szereplővel találkozna utcán, közterületen, lakóházban vagy bárhol máshol, fejezze ki a leghatározottabban és félreérthetetlenül, hogy a magyar nép az SZDSZ-t megveti és a közéletből való azonnali eltűnésüket követeli. A pártot és eszméiket a történelem szemétdombjára szánjuk.
  Budapest, 2009. március 30.
  Morvai Krisztina és a magunkfajták"”
 • 132. adrian1006 2009. március 31. 12:35
  „Köszönjük minden MSZP-s baromnak. Kellett ez nektek 2006-ban, mikor az x-et a mocskok mellé raktátok! De remélem egyetlen egy MSZP-s sem mer panaszkodni, hogy így nem jó, meg úgy nem jó. Vállaljátok a következményeket Ti!
  Köszönjük Bajnainak is, aki csak Gyurcsány klónja, egyre szarabb helyzetbe kerülünk. Lassan éhen halunk. Ráadásul Bajnai el akarja venni a családi pótlékot. Ne a kisemberektől vegyen el, hanem az olyan mocskoktól mint saját maga.”
 • 131. Arvisura 2009. március 31. 11:39
  „Íme egy alternatíva az ország további sorsának rendezésére. Egyébként ezt megtalálható itt:http://www.postaimre.tk/

  "ad1.
  A magyar nemzet megújhodása csak keresztény erkölcsi alapokon képzelhető el, s nem a talmudista - szemet szemért, fogat fogért - elvek alapján. Jézus Krisztus soha nem áll?na ,,bosszút" a bűnösökön, csupán igazságot tesz. Az anyagi elszámoltatás természetesen egy másik ügy (lásd: lejjebb).

  ad2.
  A magyartól alapvetően idegen a Háttérhatalom által ránk erőltetett ,,többségi" - valójában bolsevik - áldemokrácia, amely a társa?dalom elektronikus agymosó-tudatmódosító ,,megdolgozása" után ,,demokratikusan" közhírré teszi az Országgyűlés ,,többségi" döntéseit, hogy a Föld márpedig egy lapos tányér, és egyébként ,,Fűre lépni tilos!". Francis Fukuyama tanaival szemben: ,,Eppur si muove!". A hamis rendszerváltás - amelyben valójában csak az ilyen-olyan titkos ügynökök tökéletes és maradéktalan hatalom-átmentése valósult meg, más semmi - pártjait fel kell oszlatni, mert ezek képezik a hatalomátmentők újjászerveződő, titkos búvóhelyeit.

  ad3-4.
  A királyság visszaállítása csak népszavazás útján lehetséges. Az ,,alkotmányos" jelző itt/most azt jelenti, hogy formálisan visszatérünk az alkotmányos királyság - ez volt az utolsó, még jól működő államformánk - államformájához; ámde azzal a lényegbevágó kiegészítéssel, hogy ez az államforma a Szentkorona-tan alapján ezúttal a valódi demokráciát fogja megvalósítani, melyben a Király nem egy újabb teljhatalmú diktátor, hanem a parlamenti demokrácia rendeltetésszerű működtetésének szakrális felettese, legfőbb egyszemélyi ellenőre. Olyasvalaki, aki a megfellebbezhetetlen származásánál fogva garancia arra, hogy Magyar?országon soha többé nem valósulhat meg a törvénytelenség, a hazugság, a csalás és a káosz istentagadó, igazságtipró rémuralma.

  ad4.
  Államalapító királyunk, (Árpádházi) Szent István halála előtt Szűz Mária tulajdonába - személyes oltalmába - ajánlotta hazánkat.
  Az ő - Jézus édesanyja - oltalmát szentnek tekintjük.

  ad5.
  Az Árpád-ház családfája nem halt ki. Ellenőrizd pl. az interneten. A ,,szakmaiságot" illetően itt jegyzem meg, hogy a Királytól ,,csak" azt várjuk el, hogy a leszármazása (a vérvonala) bizonyítottan árpádházi legyen, és ő maga vállalja, hogy mértéktartó és igazságos lesz; hogy méltó folytatója legyen árpádházi királyaink szakrális hagyományának, vagyis a magyar nép, a magyar nemzet szakrális szolgálatát tekintse élete céljának, égi küldetésének. Nem ,,szükséges", hogy történész, ügyvéd, közgazdász, bankár legyen a magyar királyi trón várományosa. Reformközgazdász ellenjavallt...

  ad6.
  A Királyt csak a Nemzetgyűlés jelölheti, s a Nemzetgyűlés javaslata (jelölése) alapján kiírt népszavazás választhatja meg. A Nemzetgyűlés maga a magyar nemzet legelismertebb, feddhetetlen képviselőiből, köztiszteletben álló személyekből áll össze. Ügynökök, az ál-rendszerváltás bárminemű szereplői, megvalósítói, haszonélvezői és titkos társaságok tagjai természetszerűleg nem lehetnek a Nemzetgyűlés tagjai. A kétkamarás parlament összetételét, működési rendjét megválasztás után a Király és a Nemzetgyűlés együttesen dolgozzák ki, határozzák meg.

  ad7.
  Magyarország gazdasági, politikai és kulturális életét gúzsba kötik a különböző nemzetközi szerződések, amelyek felmondása nélkül Magyarország haldoklása a végtelenbe nyúlik, és amelyek alapján az ország gyarmatosító célú felszámolása folyamatosan zajlik, és záros határidőn belül elkerülhetetlenül végbemegy. Ezért az alapvetően és meghatározóan előnytelen (egyoldalú) szerződéseket fel kell mondanunk. Ki-ki magában döntse el, hogy az alpontokban említett szervezetektől, szerveződésektől Magyarország és a világ magyarsága eleddig mi jót kapott, s perspektivikusan még mi jót kaphat. Véleményem szerint semmit. Sőt, az ezen szervezetekben való tagságunk mostanáig csupán hatalmas gazdasági (pénzügyi) és politikai tehertételt jelentett Magyarország számára, mivel ezek a szerződések ,,észrevétlenül" mindenestül elvették Magyarország teljes függetlenségét, zenés kísérettel biztosították kifosztásunkat.

  ad8.
  Az Antall és a Horn érában 80 %-ban megvalósult, és a mai napig meg nem szűnő kampányszerű állami privatizáció alapvetően tör?vénytelen, nyilvánvalóan elképesztő jogtiprás (volt). A leváltott Kádár-rezsim elvitathatatlan vívmánya volt pl. a termelőeszközök társadalmi tulajdona, a teljes foglalkoztatottság (a létbiztonság), az ingyenes állami oktatás és az ingyenes és általános társadalombiztosítás (orvosi ellátás). Ezeket a szerzett vívmányokat meg kellene őrizni, ha nem is maradéktalanul abban a formában, ahogy´ 1990 előtt volt. A társadalom kollektív tulajdonát képező működő tőkét a (hamis) ,,rendszerváltó" kormányok egy tollvonással, bármifajta felhatalmazás nélkül ellopták, s egy tál lencséért ,,eladták" a multi nagytőkéseknek, amely tőkés társaságok tartják fenn és el a gyarmatosító világállamot (olvasd: Korten). Ma semmink nincs, amiből pl. az állami adósságszolgálatot s emellett az ország gazdasági növekedését, a megélhetésünket ki lehetne termelni, mert már minden haszon a nemzetközi nagytőkéé. Kamatos kamat és profit formájában évi min. 15 milliárd USD összegű haszon áramlik ki az országból, amelynek teljes egészében a magyar jólétet, a magyar fejlődést kellene (kellett volna) szolgálnia. Az ,,ál-rendszerváltás" fő célja épp´ az volt, hogy a magyar termelőtőke, a magyar piac megszerzésével végleg eladósítsák Magyarországot, hogy azután fel is számolhassák. 1990-ben Magyarország rendelkezett a teljes nemzeti vagyonával (cca. 100 milliárd USD), és emellett ,,volt" 22 milliárd USD kitalált (papíron kreált) adóssága. Ma semmi vagyonunk nincs, és mintegy 250-300 milliárd USD értékű az a nemzetközi tőke, amely évente átlagosan 6-8 % átlagprofitot realizál nálunk. Az országos közüzemek és a bankok horribilis árakkal működnek és az élen járnak Magyarország kifosztásában.
  Vissza kell őket államosítani!

  ad9.
  Ma a Magyar Nemzeti Bank és a kereskedelmi bankok - fiktív - külföldi hitelpénzből finanszírozzák a magyar állami költségvetést, a teljes magyar gazdaságot, a lakossági hiteleket (tehát mindent!); a kamat azonban, amit kőkeményen beszednek, valóságos pénz. Magyarország erősödő kifosztása éppen a külföldi hitelek kamatmechanizmusán alapszik. A MNB, működésének lényegét tekintve ma a nemzetközi bankok, bankárok - Világbank, IMF, London, Wall Street, Basel, Frankfurt, stb. - leánybankja, s nem hazánké. ,,Vissza" kell tehát államosítani, vissza kell venni a kamatmentes magyar valuta kibocsátásának a monopóliumát, majd új, kamatmentes forintot kell kibocsátani. Az állami hitelekkel pedig tőzsdei spekulációk helyett a magyar produktív termelést kell finanszírozni.

  ad10.
  Egyrészt jóvá kell tenni a 2005-ös bűnös mulasztásunkat, más?részt ugyanolyan jogokat kell adni a trianoni békeszerződés miatt a határainkon kívül rekedt magyaroknak, mint a határokon belül élőknek. Természetes joguk, hogy részt vállalhassanak az ország jövőjének aktív megteremtésében. Ők a mi géntartalékunk...

  ad11.
  Magyarország népe békét akar. Békés életet, békés önfejlődést.
  Semleges állam akarunk lenni, kívül a nemzetközi viszályokon.
  Saját, országvédő, nemzetvédő hadsereget akarunk, külföldiek jelenléte, és külföldi hódító ,,feladatvállalások" nélkül.

  ad12.
  A hun-magyarság világméretű összefogását, fokozatos gazdasági, lelki és szakrális egységesülését akarjuk - függetlenül attól, hogy nemzettársaink most épp´ melyik országban élnek, vagy kényszerülnek élni. A szétszóródott világ-magyarság szakrális küldetése a rokon népek lelki integrációjának elősegítése Jézus Krisztusban, s nem pedig a Lucifer ,,pénzuralmában" tobzódó világkáosz növelése egy központi világkarám felépítésével. Mi magyarok ebből nem kérünk! Sem a világkarám építői, sem haszonélvezői, sem egyszerű lakói, vagy a (kamat-, bedolgozó) rabszolgái nem kívánunk lenni.
  A hun-magyar nép az égi béke követe, s nem a (világ)háborúságé.

  ,,Miért fáj neked az, hogy én jó vagyok?"
  Mondta Jézus Krisztus, az Őt bántónak.

  Szakrális királyunkkal Őt követjük.”
 • 130. Zoárd 2009. március 31. 10:04
  „Örülhetek,egyenlőre van munkahelyem,tőlem még van mit elvenni,de a sok százezer roma ezután is megkapja a családi pótlékot,segélyt,pedig jobbára nem tettek semmit a közösbe!
  A szociális kifizetéseknek a befizetéstől kellene függővé tenni!
  Nem áll az ország abban az anyagi helyzetben,hogy eltartson embereket!”
 • 129. Túrabakancs 2009. március 31. 08:34
  „A változáshoz a jó érdekében rossz eszközökhöz kell majd folyamodni...”
 • 128. merso 2009. március 31. 08:26
  „Menjenek a rohadt picsába!! Az MSZP-is meg az SZDSZ-is Ez a cirkusz már tul megy minden határon.Már megint a népet akkarják megsarcolni Szemét rohadt komunisták!!! 89-BEN ÖKET IS FALHOZ KELLET VOLNA ÁLLITANI!!.EZ AZ ORSZÁG CSAK A NYOMORBAN TUD TENGÖDNI.AZ EGÉSZ VILÁG RAJTUNK NEVET.MÉG NEM RABOLTAK ELEGETT?? JA ÉS EZ A SZÖVEG HOGY MÉG JOBBAN FOG FÁJNI MÁR 1 KICSIT UNALMAS. PÁRT ÉS FÜGETLEN EMBERT KELL VÁLASZTANI MINISZTERNEK? BAJNAI AZ ???????”
 • 127. nőkomment 2009. március 31. 07:59
  „A múlt rendszer adósságállományát ugyancsak megsokszorozták.”
 • 126. zolek 2009. március 31. 01:25
  „125.
  A Magyar emberek nem fognak megmozdulni. Es ezt gyurcsanyek tudjak.
  Mindenki felti azt a keveset, amit keserves munkaval elert.
  Ezert inkabb varjuk, hogy majd valaki mas fog cselekedni helyettunk. De senki nem fog, kiveve par bator srac akik varjak, hogy jojjenek tobben is. de nem jonnek!
  Sajnos birkak vagyunk!

  En nem ertek a politikahoz, de amikor en valsagban vagyok, megprobalok sporolni, nem a kocsibejarot akarom lebetonozni, stb.
  De a kormany meg ilyenkor is rengeteget kolt utepitesre stb. Erdekes!
  Es elnezest kerek az ekezetek hianya miatt, most csak ilyen billentyuzetre futotta.”
 • 125. kmmk 2009. március 30. 23:39
  „"Az SZDSZ sem tudna szigorúbb lenne Bajnainál a liberális párt képviselői szerint. Bajnai állítólag a Reformszövetség által ajánlott módon válságkezel majd, de még szigorúbban. Ha ez igaz, akkor eltörli a minimálbért, s fizetőssé teszi az egészségügyet. Ha nem, csak a nyugdíjasokat, kismamákat és a munkanélkülieket sanyargatja majd.

  Forras: figyelonet
  Ha ez igaz, akkor nagyon gyorsan repulni fog.”
 • 124. GabeszI 2009. március 30. 22:55
  „Egy dologtól félek, hogy az emberek egy részénem már nincs mit veszítenie. Akkor pedig a magyar nem normális ember már. Isten óvjon attól, hogy meginduljon egy ellenőrizhetetlen folyamat, attól, hogy meginduljon a nép. Ebben az esetben kétféle ember nem lennék: MSZP-s és SZDSZ-es képviselő. Ettől mentsen meg az Úr bennünket!”
 • 123. Angel40 2009. március 30. 22:53
  „123. MYA kérdésedre részletes tájékoztatás itt olvasható:
  http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4303&rovat=”
 • 122. MYA 2009. március 30. 22:24
  „Egyik 19, a másik egy híján 20.

  Valaki meg tudná fogalmazni mi az a demokrácia?:)”
 • 121. comet 2009. március 30. 22:19
  „Hajdú-Bét, Dataplex Kft, Dunasolar Rt ügyeket feltétlenül tisztáznia kéne, meg offshore ügyleteit, meg azt is hogy komolyan legitimnek gondolja minsiszterelnökségét az a bohóckodás alapján ahogy színpadra került.
  És ha ezeket megtette, utána ijesztgethetne a programjával, meg hogy mi fog fájni.
  Bajnai annyira tisztességes mint Gyurcsány, ő sosztogatta többek közt az uniós pénzeket.
  Ez a söpredék eddig is csak a saját zsebeit volt képes tömni, ezután miért lenne másképp.
  A rablóbandától meg kell szabadulni, és felelősségre kell őket vonni.”
 • 120. lacim6 2009. március 30. 22:11
  „egyszerűbb a billentyűzeten a plusz billel :D”
 • 119. hajni.horvath 2009. március 30. 21:59
  „A cikk lényege egy kicsit másképp, á lá bulvár:

  Magyarország művészi hajlamai által is híres ,frissen lemondott első embere nem csupán tánctehetségét csillogtatja meg a magyar nép előtt.Gyurcsány nemsokára Gordonkával húzza el a magyar nép nótáját...”
 • 118. gagarin 2009. március 30. 20:52
  „Primax: ebben teljesen igazad van! Látod ha nem megy le a vörös? De az előzmények,hogy miért,és ki miatt kerültünk ilyen helyzetbe? Ezt kéne már beismerni.”
 • 117. patriot 2009. március 30. 20:48
  „Szocialista hét év az maga egy hazugság!”
136 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnai Gordon távozott a tárgyalásokról

Bajnai Gordon távozott a tárgyalásokról, az SZDSZ még nem döntött Bajnai Gordon vasárnap kevéssel… Tovább olvasom