Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Bajban van az Arvit

Több hitelező indítványára felszámolási eljárás indult az Arvit rt. ellen. A győri cég az elmúlt évtizedekben a magyar hűtőipar egyik meghatározó üzeme volt, a közelmúltban azonban becslések szerint mintegy 800 millió forint adósságot halmozott fel.
A budapesti székhelyű Csaba Holding Kft. folytatja a győri Arvit ellen a felszámolási eljárást. A cég ügyvezetője, Csia László a Kisalföldnek nyilatkozva azt közölte, hogy a felszámolás ideje alatt az üzemben csak nyereségesen végezhető termeléshez járulnak hozzá.

Sokan hűtenek

Tavaly a hazai hűtőiparban mintegy ötven cég dolgozott, közülük a tíz legnagyobb munkája volt a meghatározó. Azok az iparág termelésének mintegy 90 százalékát adták. Az Arvit a negyedik-ötödik legnagyobb.

Csia László az Arvit kilábalási esélyeiről úgy vélekedett, hogy a felszámolási eljárás tulajdonképpen még kedvező is lehet a talpra álláshoz. A termelést mindenképpen nyereségessé kell tenni, így lehet esélye az üzemnek, hogy valaki átvegye. Hogy ennek eléréséhez mennyi időre lesz szükség, ma nem látható előre. A csődtörvény két évet határoz meg a felszámolásra, minimálisan ennyi időre mindenképpen szükség lesz.

Az Arvit tavalyi árbevétele 2,5 milliárd forint volt, s a társaság ma 209 munkatársat foglalkoztat. Mindenképpen leépítésre lesz szükség, s a felszámoló szerint ennek mértéke várhatóan nemcsak eléri, hanem meghaladja majd a 20 százalékot. A felszámoló, miután csoportos leépítés várható, felvette a kapcsolatot a megyei munkaügyi központtal. Szeretnék elérni, hogy az Arvitból kikerülő munkavállalók új munkahelyet találjanak a városban, és ehhez a cég is szeretne segítséget nyújtani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száz év tartással, méltóságban

A két hónapja még egyedül élő Ilona néni a hétvégén ünnepelte 100. születésnapját a… Tovább olvasom