Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Bajai videó: a baloldal nem segíti a tisztánlátást

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint könnyen elképzelhető, hogy az érintettek közül mindenki "lódít".
A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a baloldali szervezetek - az utóbbi napokban különösen a Demokratikus Koalíció (DK) - nem segítik a tisztánlátást a bajai hamisítási botrányban.

Kocsis Máté pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre azt mondta: az MSZP-nek "finoman fogalmazva" nem sikerült teljes körűen tisztáznia magát, és a Gyurcsány Ferenc vezette DK-nak is lenne mit mondania.

A baloldali szervezetek tehát - az utóbbi napokban leginkább a DK - nem igazán segítik a tisztánlátást az ügyben, nem szólalnak meg, vagy ha meg is szólalnak, mellébeszélnek - jelentette ki a fideszes politikus.

Szavai szerint könnyen elképzelhető, hogy az érintettek közül mindenki "lódít".

Hozzátette, "ez az ügy elegendő arra", hogy "teljes bizonyosság esetén" belebukjon egy politikai szereplő, ám még mindig nem látni tisztán a botránnyal kapcsolatban.

Egy másik újságírói kérdés arra vonatkozott, hogy Déri Balázs, a szocialista párt kommunikációs igazgatója - aki elismerte, hogy október 17-én átadta a hvg.hu munkatársainak a bajai videót, és ezért lemondott posztjáról - azt mondta, sem a pártszóvivőt, sem az elnökséget nem tájékoztatta arról, hogy megkapta a felvételt. Kocsis Máté azt mondta, hogy "nálunk ez nem fordulhatna elő", de az MSZP-nél mindent elképzelhetőnek tart.

A hvg.hu-ra október 18-án került fel az őszi bajai időközi önkormányzati választással összefüggésben egy videó, amelyről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány. A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra; azt állította, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje és Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

Kőrös Gusztáv, a videó egyik készítője hétfőn az ATV-ben azt mondta, hogy a szocialisták átverték, kihasználták őket. A solti roma önkormányzat elnöke, volt DK-tag azt állította, a videót Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke kérte tőlük. Az MSZP erre reagálva azt közölte: Kőrös Gusztáv "súlyosan valótlan kijelentéseket tett", ezért jogi lépéseket kezdeményeznek.

Kocsis Mátét - mint a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagját - az amerikai lehallgatási ügyről is kérdezték a pénteki sajtótájékoztatón. Elmondta: az országgyűlési szakbizottság zárt ülésén elsősorban azt tekintik majd át, hogy kerülhettek-e más, egyébként szövetséges államok birtokába magyar nemzetbiztonsági érdekeket szolgáló adatok.

Hozzátette, ha lehet, javasolni fogják a közvélemény tájékoztatását a bizottság ülésén kapott információkról, de ha az Alkotmányvédelmi Hivatal úgy foglal állást, hogy azok nem lehetnek nyilvánosak, akkor nem tudnak majd többet mondani.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) kiterjedt titkos adatgyűjtési programjáról Edward Snowden, az NSA egykori informatikusa szivárogatott ki adatokat. A WikiLeaks a napokban az NSA lehallgató-átjátszó központjainak helyszínét tartalmazó illusztrációs anyagot tett közzé, és az egyik térképen Budapest is szerepel.

A hírre reagálva a Külügyminisztérium szerdán közleményben tudatta, Magyarország elvárja, hogy az Egyesült Államok mihamarább tisztázza a helyzetet, és adjon magyarázatot a történtekre. Martonyi János tárcavezető és Victoria Nuland amerikai helyettes külügyi államtitkár megbeszéléséről beszámolva a Külügyminisztérium pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy párbeszéd kezdődött a magyar és az amerikai illetékes szervek között a lehallgatási ügyről.

Olvasóink írták

 • 11. LAZA 2013. november 03. 13:01
  „load!
  Alapvető funkciója kellene,hogy legyen!
  Szerinted képesek rá mert szerintem nem.
  Minden nagyképűség nélkül állíthatom,hogy a magunk nagyon kicsi egyszerű módján többet teszünk itt néhányan mind az egész ellenzékinek csúfolt hóbelevanc.
  Nézzél rá erre a társaságra:
  gyurcsány,Mesterházy és társai, na és az ilyen Fodorokkal a leszerepelt szdsz-s Kunczékkal mit akarnak egy ekkora apparátust működtető másfél millió ködfelhővel elborított szemű támogatóval bíró rezsim ellen.
  Kispisták ezek mind.
  Összegyűjteni a pártkatona haverokat elfoglalni még néhány száz ellenzékieknek meghagyott poziciót.
  Mindössze ennyit akarnak.
  Itt csak forradalmi helyzet kialakulása fog segíteni.
  Azt pedig történelmi tanulmányainkból tudjuk akkor fog bekövetkezni amikor az elnyomottak elszegényítettek milliói már nem tudnak úgy élni amire a hatalom rákényszeriti őket,hatalom pedig nem lesz képes megőrizni a hatalmát.
  Kell ehhez még két millió teljesen reményt vesztett(fidesz alatt nagyon gyorsan meglesz)aztán jöhet a pucolás!
  Ám ehhez a Mesterházy féle pártkatonáknak semmi közük nem lesz!
  Ők még majd akkor is azon vitatkoznak,hogy melyikük legyen a Miniszterelnők!
  A nép meg fogja találni a legalkalmasabbakat a Tétényi Évákat akik valóban a nemzetüket akarják szolgálni.”
 • 10. load 2013. november 02. 16:11
  „9. LAZA
  Az ellenzék egyik alapvető társadalmi funkciója, hogy reményt, alternatívát nyújt a kiábrándultaknak, elégedetlenkedőknek, a nyomorban élőknek.
  Amig egy esélyt kínáló ellenzék képes kormányváltó szándékká becsatornázni ezeket az indulatokat, addig lehetőség van az elégedetlenkedők befolyásolására, indulataik csillapítására, kézben tartására.
  A kormánypárt, az állami média totális elfoglalásával, a költségvetési források propagandisztikus felhasználásával, a választási törvények folyamatos barkácsolásával, mondvacsinált büntető ügyek kierőszakolásával az ellenzék totális megsemmisítésére törekszik, és erre az ország erőforrásait használja fel.
  Ha az ellenzéknek ez a feszültség levezető szerepe, az ellenzék létével együtt megszűnik, akkor felértékelődik a 2010-es választás után sürgősséggel megalakított TEK, sőt szükség lehet a Csizmadia László alapította Békemenet munkásőrséggé alakítására is. :)
  Ne legyen igazam!”
 • 9. LAZA 2013. november 02. 12:47
  „7.pancserkám
  Az igazi büntetésetek az lesz ha megint nyertek!
  Az igaz,hogy fideszre soha nem szavaztam és soha nem is fogok,de most azt kívánom,hogy nyerjetek.
  Persze,hogy nyertek is!
  Viszont egy pillanatig sem érezzétek azt,hogy azért nyertek mert népszerű,és hasznos az országnak amit csináltok.”
 • 8. Mazzola 2013. november 02. 10:53
  „Bizony a mondas az igaz,hogy ha a cuclista a szajat kinyitja,akkor hazudik (ha kerdez ,akkor is)
  es ha a tenyeret nyitja ki,akkor meg lop.”
 • 7. pancser 2013. november 02. 09:28
  „Median: szárnyal a Fidesz........
  Mások a fogaikat csikorgatják!”
 • 6. machers 2013. november 01. 22:17
  „5. rommel2 2013.11.01. 18:29
  Szia romcsi!
  Kiengedtek?”
 • 5. rommel2 2013. november 01. 18:29
  „OKOSKODNAK A BALOSOK , DE INKÁBB HAZUDNAK ....................
  A HAMISITÁS AZ HAMISITÁS MARAD .......................................
  A HAZUGSÁG PEDIG HAZUGSÁG MARAD ...................................
  KÁR ERŐLKÖDNI ...............................................................”
 • 4. Eva- 2013. november 01. 17:15
  „http://hvg.hu/itthon/20121216_video_kubatov_lista

  egyébként a dolog messze nem erről szól, hanem a sajtó elnémítását szolgáló törvényrő, amelyhez jó apropót adott ez az ügy, de nem hiszem, hogy Finkelstein "keze" nincs benne, hogy ürügyként ez az esemény a fontosabb célhoz pont jó lesz!

  de Molnár Gyula Újbuda volt polgármestere--
  én úgy hallottam
  mondták mások
  jellegú mondatok miatt 8 hónap felfüggesztettet kapott. Bizonyítás semmi.”
 • 3. öcsi100 2013. november 01. 16:59
  „Kőrös Gusztáv szerint oktató videót kértek tőle. Oktató videót mobillal készíteni?-enyhén szólva dilettantizmus.
  Sántít a dolog,nagyon sántít.Az oktató videó nem érdemelt volna egy gagyi videó kamerát,amivel nagyságrendekkel jobb minőségű felvételt lehet készíteni, -ha már oktató?”
 • 2. load 2013. november 01. 16:38
  „A Fidesz nagyon reménykedik abban, hogy ez a bajai videos ügy kitart a választásokig.
  Így aztán naponta felhozza.
  A bajai első forduló videos ügye - amiben a kecskeméti bíróság ítélkezett, már nem érdekli annyira.”
 • 1. Eva- 2013. november 01. 16:30
  „Kocsis Máté elfeledte, hogy az első oktató vidiotát Kubatov Gábor készíttette.
  Ez csak amatőr utánzat volt----

  Amatőr módon is védekeznek.

  Bár Mesterházyt most nem bántják a fidesz részéről
  Sőt az lmp-t sem :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: egy átlagos háztartás évi százezret spórolhat

A többi szolgáltatás árának csökkenését is figyelembe véve az összes megtakarítás bizonyos… Tovább olvasom