Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Bajai választás – Fellebbezést nyújt be az MSZP és az Együtt-PM

Az MSZP és az Együtt-PM nem nyugszik bele, hogy a helyi választási bizottság elutasította azt a panaszt, amelyet a bajai ötös számú szavazókörben történt, választási csalás gyanúja miatt tettek - jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Harangozó Tamás. A szocialista politikus elmondta, még délután fellebbezést nyújtanak be az ügyben.
A képviselő bizonyítékaik közé sorolta azt az interneten is látható felvételt, amelyen egy férfi "kifejezetten elismeri, hogy szervezetten szállít szavazókat a szavazókörbe." Hozzátette, a férfi arra hivatkozik, hogy az idős emberek csak így tudják leadni a voksaikat. A szocialista képviselő azt mondta, hogy éppen ilyen okok miatt hozták létre a mozgóurna intézményét, ráadásul a felvételeken nem idős, hanem kifejezetten fiatal emberek láthatóak.

Bejelentette, hogy fellebbezésükhöz csatolják egy szemtanú magánokiratba foglalt nyilatkozatát is, amelyik szerint a felvételen látható eset nem egyszeri volt, hanem egész nap zajlottak "ezek a szállítások".

Emellett beadják a szavazatszámláló bizottság egyik tagjának a nyilatkozatát is. Eszerint a Lungo Drom által a bizottságba delegált tag a szavazás menete során folyamatosan sms-üzeneteket küldött, amelyek - véleményük szerint - alkalmasak lehettek arra, hogy kiderüljön, még kik nem adták le a voksukat.

Harangozó Tamás hivatkozott egy másik, korábban már közzétett felvételre is, amit egy útszélen álldogáló csoport mellől vettek fel az ellenzéki pártok aktivistái.

A 2010-es önkormányzati választásokhoz képest most mintegy másfél százalékkal többen voksoltak – közölte. Az érintett szavazókörben viszont több mint nyolc százalékkal több ember jelent meg, mint három éve - hívta fel a figyelmet.

A képviselő azt is elmondta, hogy az eddig nyilvánosságra került, a "csalás tényét igazolni látszó bizonyítékokon felül" várhatóan további bizonyító erejű felvételek is megjelenhetnek a közeljövőben.

Baján vasárnap tartottak időközi önkormányzati választást, ahol a Fidesz jelöltjére, Kovács Csabára 467-en szavaztak. Második helyen Teket Melinda, az MSZP, az Együtt - A Korszakváltók Pártja és a Demokratikus Koalíció (DK) közös jelöltje végzett, 406 szavazattal. A Jobbik jelöltje, Markó György a szavazatok 8 százalékával harmadik lett, míg a negyedik induló, az LMP jelöltje, Ikotity István 4 százalékot ért el.

Olvasóink írták

 • 2. LAZA 2013. szeptember 25. 16:10
  „1.Ne finomkodjál!
  Ez csalás volt a javából!
  Nem régen azt kérdeztem,hogy miért kell hazudni mikor a két millió ugyis mindent elhisz.
  Most azt kérdezem miért kell csalni amikor minden olyan szép és minden olyan jó!”
 • 1. embertelen 2013. szeptember 24. 16:30
  „El lehet gondolkodni, hogy hol van már a forradalmi fideszes 2/3, amikor a fidesz Baján ezt a minimális győzelmet is csak csalásgyanúsan tudta megszerezni. Szorul a hurok Orbán és a fidesz körül, ami minden nap erősebben látszik rajtuk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varga Mihály: újabb 7 milliárd forint a fővárosi tömegközlekedésre

A kormány a közösségi közlekedés működésének finanszírozására újabb 7 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít a költségvetésből a fővárosnak. Tovább olvasom