Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Baja: Király visszautasítja a vádakat

Sem az MSZP-nek, sem egyetlen politikusának nincs köze a videó elkészültéhez - mondta Mesterházy Attila MSZP-elnök keddi sajtótájékoztatóján.
Mesterházy Attila, az MSZP elnöke azt kérte Király Györgytől, a párt sporttagozatának alelnökétől, hogy kedden nyilatkozzon arról, milyen szerepe volt a bajai időközi választással kapcsolatban készült videofelvétel ügyében.

Ezt Török Zsolt, az MSZP szóvivője az M1 Ma reggel című műsorában arra a kérdésre válaszolva mondta, hogy ha Király Györgyről bebizonyosodik, ő rendelte meg a videót, "kirúgják-e" a pártból.

A párt szóvivője azt mondta: gyorsan lezajló belső vizsgálatot tartanak, és ha annak bármilyen eredménye lesz, arról tájékoztatást adnak - tette hozzá.

Az M1 Híradója hétfő este arról számolt be, hogy információi szerint a bajai időközi választással kapcsolatban készült videofelvételt Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke rendelte meg.

A Híradó úgy tudja, hogy Király Györgynél folyamatosan lobbizott egy férfi, aki létre akarta hozni az MSZP sporttagozatát Baján. Ő azt remélhette, hogy ha szívességet tesz Király Györgynek, akkor megszerezheti a támogatását. A Híradó információi szerint ezt használhatta fel Király György, aki megkérte férfit, készítsen egy - úgymond - oktatófilmet arról, hogy a Fidesz miként vásárol szavazatokat Baján. A mobiltelefonon rögzített felvételt a hírműsor szerint egy dunaharaszti számítástechnikai üzletben íratták ki CD-re, amelyet aztán Király György - egy pártbeli középvezető társával együtt - vitt el az MSZP székházába.

Király Györgyöt tanúként hallgatták ki a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon. A Híradó úgy értesült, a nyomozók elsősorban a videofelvétel készítésének körülményeiről kérdezték. A rendőrök korábban már hat tanút kihallgattak az ügyben, Király Györgyöt most ezekkel a vallomásokkal szembesítették - hangzott el a tévéműsorban.

A nyomozók főleg arra voltak kíváncsiak, hogy kinek és miért volt szüksége egy ilyen filmre, de igyekeztek tisztázni azt is, hogy a CD milyen módon került az MSZP székházába. A Híradó úgy tudja, a jogász végzettségű Király György minden kérdésre válaszolt.

Az MSZP szóvivője az MTI megkeresésére hétfőn azt mondta: a felvételt Király György, az MSZP sporttagozatának alelnöke átadta Szakács Lászlónak, Mesterházy Attila pártelnök kabinetfőnökének, aki azt Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettessel együtt nézte meg. Harangozó Tamás ezután az MSZP nevében feljelentést tett - tette hozzá Török Zsolt.

Török Zsolt hétfőn azt közölte, hogy nem a szocialisták rendelték meg a felvételt, és nem vettek részt a készítésében sem. A szóvivő akkor nem nevezte meg, hogy ki vette át a videofelvételt a párt székházában, csak annyit mondott, hogy az illető nem politikus.

A hvg.hu-ra pénteken felkerült videofelvételen egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választásra. A méltatlankodó férfiak többször is rákérdeznek, és a közvetítő megerősíti, hogy a pénzt Kovács Csaba, a Fidesz jelöltje, illetve Zsigó Róbert, Baja polgármestere, a Fidesz szóvivője küldte.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn azt közölte, megrendezett a hamisítványként leleplezett bajai videofelvétel.

Király visszautasítja a vádakat

Király György visszautasítja a vele szemben megfogalmazott vádakat - közölte Mesterházy Attila MSZP-elnök kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A pártelnök elmondta: reggel találkozott a párt sporttagozatának alelnökével, akiről az M1 hétfő esti Híradójában az hangzott el, ő rendelte meg a bajai időközi választással kapcsolatban készült videofelvételt.

Mesterházy Attila elmondta: Király György ezt cáfolta, neki pedig nincs oka kételkedni szavaiban. A sporttagozat alelnöke erről rendőrségi vallomást is tett, és hamarosan egy közleményt is kiad - közölte a párelnök, megjegyezve: nem indítottak etikai eljárást Király György ellen.

A pártelnök megismételte: sem az MSZP-nek, sem egyetlen politikusának nincs köze a videó elkészültéhez.

Olvasóink írták

  • 1. Mazzola 2013. október 22. 19:47
    „De a kerdes az ,hogy ki akart kit besarozni. En szereny velemenyem az ,hogy a cuclistak penzeltek
    a video-forgatast. De ez majd ugyis kiderül.,mert a tettesek megvannak. Es ök majd enekelnek.
    Aztan a mesterhazi meg megintcsak magyarazhatja majd a bizonyitvanyt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűntek Zürichből a magyar szexmunkások

Az elmúlt időben eltűntek Zürichből a magyar szexmunkások, akik korábban az utcai prostituáltak nagy… Tovább olvasom