Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Bábszínházban

Történelmi pillanatnak lehettek tanúi a győri Vaskakas Bábszínház felnőtteknek szóló, A három testőr előadásának nézői. A Győri Nemzeti Színház számos művésze és maga az igazgató is ott ült a nézőtéren!

A győri művészeti intézmények közötti együttműködés iskolapéldája volt a bábszínház A három testőr előadása. A felnőtteknek szóló darabban három színész is játszott a Győri Nemzeti gárdájából. Szikra József, Ungváry István és Jáger András együttműködve a bábszínészekkel, játékban méltó partnereikkel bizonyították, az igazi művészet nem épületfüggő. Jáger András és Ungváry István beugróként került a darabba, amelyben az erotikus bábjeleneteken kívül bizony akad szép számmal frivol élőjáték is. A közönség dőlt a röhögéstől. Kiváló alakítással hívta fel magára a figyelmet Kocsis Rozi, Búzás Mihály, Ujvári Janka és Halasi Bea. Testőrként volt káprázatos még Rab Viki és Szúkenyik Tamás, valamint Mátyás Zoltán.
A darab újabb bemutatása nemcsak attól vált különlegessé, hogy a felnőtteket szólította meg, hogy nemzetközi nyelven szólt, hogy az egész történetet egy mozgó franciaágyban és környékén mutatták be, hanem attól is, hogy Korcsmáros György is megnézte. Ha hinni lehet a bábszínházi híreknek, az igazgató ilyen minőségben még talán egyetlen darabot sem nézett meg. Ott volt vele Maszlay István és Deutsch Anita is. Az érdeklődés nyilván szólt a kollégáknak, de remélhetően a társintézmény programjának, művészeti fejlődésének is. Hiszen egy Győr nagyságú városban a színházak együttműködése létkérdés. Ha nem is az ott dolgozóknak, de a közönségnek mindenképpen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tesó

Testvérek csatája a békásmegyeri betonrengetegben. Szerelem és dzsungelzene a röpködő poénok… Tovább olvasom