Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Babos káposzta húsgombóccal

4 személyre hozzávalók:

1/2 kg darált hús, 1/2 kg bab (tetszés szerint lehet tarka), 1/2 kg savanyú káposzta, 1 tasak rizs, kiskanál pirospaprika, csipet őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, 2 db babérlevél, egy csipet ízesítő, 3–4 szem bors, sima rántás, só.

Elkészítése: 

A babot beáztatjuk, a káposztát kifacsarjuk amennyire lehet, és félretesszük. Először a babot felrakjuk főzni annyira, hogy félig puha legyen, utána tesszük bele a káposztát. A húst összegyúrjuk a rizzsel és hozzáadjuk a pirospaprikát, borsot, ízesítőt, és a félig megfőtt bab-káposztához belerakjuk rétegenként. Főzés közben megkóstoljuk, hogy elég savanykás-e. Ha nem, akkor a savanyú káposzta levéből (mindenkinek a szája íze szerint) adunk hozzá. Utoljára adjuk hozzá a fokhagymát. Ezt beletehetjük mindjárt a rizses húsba is és úgy gyúrjuk össze, amiből gombócokat formálunk. Végül sózzuk és a sima rántást hozzáadjuk. Megvárjuk az újabb forrást és az elkészült töltött káposztát hagyuk kihűlni.

Baranyai Antal, Győrújfalu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bírálta az EP Románia uniós felkészültségét

Az Európai Parlament Külügyi Bizottsága november 23-án, szerdán Brüsszelben elfogadta a Románia… Tovább olvasom