Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Bábolna nehéz menetelése

A Bábolna Rt.-ben több mint 28 millió forintos tulajdoni hányaddal rendelkező győri önkormányzat nevében Balogh József polgármester a társaság helyzetéről szóló sürgős tájékoztatással együtt rendkívüli közgyűlés összehívását kérte levélben Petykó Zoltántól.

Az rt. igazgatóságának elnöke a megkeresésre írásban és lapunkon keresztül is válaszolt.

A város vagyonáért felelősséget érző polgármester az rt. elnökéhez intézett kéréseit lapunknak azzal indokolta, hogy nem szeretné, ha az önkormányzat befektetése elértéktelenedne. Levelében úgy fogalmaz: „ Riasztó hírek érkeznek arról, hogy a részvénytársaság vagyona rohamosan csökken, oly mértékben, hogy a saját és a jegyzett tőke aránya már annyira kedvezőtlen, hogy rendkívüli közgyűlés összehívása lenne indokolt. " Hozzáteszi: „ Ugyanakkor a közgyűlés összehívása helyett vezetőcserékről, háttérbe vonulásokról, leváltásokról, kapkodó kinevezésekről kapunk híreket, ezzel együtt a frissen kinevezett vezetők bebetonozásáról és olyan juttatásokkal való ellátásáról hallhatunk, melyek egy összeomlás előtt álló cég esetében nem szokásosak, hacsak nem a részvénytársaság teljes ellehetetlenítését szolgálják. "

Közgyűlés mindenképp lesz

A Kisalföldnek nyilatkozva Petykó Zoltán elmondta: örül annak, hogy egy részvényes aggódik a cég vesztesége miatt, de mint megjegyezte, az tavaly keletkezett és a korábbi évek lépéseire vezethető vissza. Leszögezte: az igazgatóság, a menedzsment ellátja feladatát, részvényeseit tájékoztatja. Visszautasította azt a híresztelést, hogy a Bábolna Rt. összeomlás előtt álló cég lenne és szerinte a részvényeseknek kerülniük kell azokat a minősítéseket, melyek árthatnak a cég jó hírének. A levélre válaszolva elmondta, hogy az igazgatóság terv szerint e hó 14-én ül össze, akkor értékeli az első negyedév gazdálkodásának adatait és rendkívüli közgyűlést is összehívhat 30-ára, de akkor rendes közgyűlést mindenképpen tartanak.

„ Kieső " kollégákat pótoltak

Petykó szerint a februárban megerősített igazgatóság képes stabilizálni Bábolnát, még a nehéz baromfihelyzetben is, de „ ehhez persze olyan vezetők szükségesek, akik megoldják a problémákat " . Elmondta, hogy olyan kollektívára, mely kiszivárogtat üzleti titkokat, nincs szükség, ezért lehet, hogy további leváltások lesznek. Visszautasította a ellehetetlenítésről szóló feltételezést is, tagadta, hogy olyan alkalmazott vagy igazgatósági tag lenne az rt.-nél, aki a szokásostól eltérő juttatást kap. Úgy véli, nem kapkodóak a kinevezések, csupán „ a kieső kollégákat kellett pótolni " . Azt, hogy ezt főként belső erőből oldották meg, véleménye szerint a centralizálási és a racionalizálási program követelte meg.
– Erős belső irányításra van szükség és rengeteg ember érdekeivel kell szembefordulnunk az elkövetkezőkben, hogy a kiutat elérjük. Ez nehéz menetelés lesz – nyilatkozta Petykó Zoltán és megjegyezte: reméli, hogy a polgármester levele nem függ össze azzal a ténnyel, hogy az rt. takarmányipari kft.-jének fel-

ügyelőbizottságában februárban leváltották Balogh Józsefet tisztségéből.
A Bábolna Rt.-t két évig vezető Heimann Zoltántól a vezérigazgatói posztot január 26-án Szép Imre vette át, aki jelenleg betegszabadságon van. Heimann távozása után az igazgatóság elnöke lemondott, helyére Petykó Zoltán került. Szép kinevezése után lett vezérigazgató-helyettes Giczi Róbert és Takács Tamás. Azóta azonban munkaviszonyukat megszüntették. Most az rt.-t megbízott vezetőként Palkovics Péter kereskedelmi vezérigazgató-helyettes irányítja. A Kisalföldben május 3-án megjelent cikkben Petykó intenzív válságkezelésről, az rt. feszített finanszírozásáról, kétmilliárd forintos forgóeszközhitelről beszélt és leszögezte: „ van megoldás " .

Korábban:

Újabb állami segítség Bábolnának (2002.05.06.) >>
Vezetőváltások Bábolnán (2002.05.02.) >>


 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítási díjak - drágán adják az életet

A nyári főszezont megelőző hónapokban valamennyi biztosító, átlagosan 6-8 százalékkal emelte díjait.… Tovább olvasom