Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Bábolna eladta egyik baromfi-feldolgozóját

Négyszázmillió forintért kelt el a Bábolna rt. békéscsabai baromfi-feldolgozója, a kecskeméti gyár eladására kiírt pályázat viszont eredménytelen volt. A két gyár az utóbbi időben havi egymilliárd forintos veszteséggel termelt.
A Bábolna rt. békéscsabai baromfi-feldolgozó gyára a közgyűlés döntése értelmében a Merian Orosháza Rt. vezette konzorcium tulajdonába kerül. A vételár készpénzből és az átvállalt kötelezettségekből tevődik össze. Az új tulajdonos átvállalja többek közt a beszállítói szerződéseket és a dolgozók felének jogutódlás keretében történő foglalkoztatását. A többi munkavállaló jövője még 20 hónapig biztosított. A Merian Orosháza Rt. egy 1896 óta baromfi-feldolgozásban működő cég szakmai hátterét nyújtja, a közvélemény elsősorban Orsi márkacsaládjáról ismeri.

A Bábolna rt. kecskeméti vágóhídra kiírt értékesítési pályázata eredménytelenül zárult, ezért a Reorg Rt. mint felszámoló most annak bérbeadására ír ki meghívásos pályázatot. Ugyanis, amint augusztus 28-i számunkban Megszűnik, majd újjászületik Bábolna címmel megírtuk: az agrárcég jogutód nélkül, végelszámolással szűnik meg. Eredményesen működő részeiből új társaság alakult. A Bábolna Élelmiszeripari Rt. – amelybe többek közt a győri baromfi-feldolgozó is beletartozik – szeptember elsején kezdte meg működését. Célja az életképes egységek működésben tartása, eszközeik lehető legkedvezőbb privatizációja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségbiztosítási Pénztár (TB) -

Tovább olvasom