Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Bábok (Dolls)

A szerelem, legalábbis a szerelem beteljesülése lehetetlen. Három párhuzamosan futó történet az osakai Bunkaru Színház bábuinak arcára fagyott érzelmeivel kifejezve. Három történet, melyeket finoman egybefon a szomorúság szépsége. Három történet a soha el nem múló szerelemről.
rendező: Kitano Takeshi

forgatókönyvíró: Kitano Takeshi
operatőr: Yanagijima Katsumi
zene: Jô Hisaishi
vágó: Kitano Takeshi

szereplő(k):
Kanno Miko (Sawako)
Nishijima Hidetoshi (Matsumoto)
Mihashi Tatsuya (Hiro)
Matsubara Chieko (nő a parkban)
Fukada Kyoko (Haruna)
Tageshige Tsutomu (Nukui)

A film sztorija

Három történet a halhatatlan szerelemről: Matsumoto és Sawako valaha
boldogan éltek, mígnem a szülői nyomás hatására sorsuk tragédiába torkollott. Miro harmincesztendős, ilyeténképpen öregedő yakuza-főnök, aki valaha csóró gyári munkásként kereste kenyerét, és nagyravágyó álmaiért cserébe elhagyta szerelmét. Visszatér a parkba, ahol annak idején találkozgattak. Haruna állandóan a tengert bámulja. Gyönyörű arca félig bekötözve. Nem is olyan régen sikeres popsztárként csillogott. Nukui valószínűleg a legodaadóbb híve, aki elérkezettnek látja az időt arra, hogy ezt be is bizonyítsa. Tizedik filmjéhez érkezvén Takeshi Kitano a klasszikus japán hagyományokon nyugvó Bunraku bábszínház elemei által inspirált filmet készített. A nyitó képsorok a bábosok és bábjaik életét igyekeznek bemutatni, keretet teremtve általuk modern környezetbe helyezett meséjének.www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Sőregi Melinda

"Valódi rendezői film a Bábok. A forgatókönyvet is a rendező, Kitano Takeshi írta és ő is vágta a mozit. Korábbi filmjeiben még színészként is fellépett. A művészetet, és így az életet is több nézőpontból közelíti meg, ami érződik filmjében is.

Kitano Takeshi szelíd érzékenységgel nyúl a szerelem témájához. Különösen veszélyes a téma, hiszen a filmek túlnyomó többsége erről próbál szintén szólni. Úgy mond újat, hogy közben a néző nem érzi egy nagy dobás részesének magát. Teljes természetességgel lehet a Bábok történetébe illeszkedni és átérezni a szereplők egyszerre éteri és ugyanakkor hétköznapi fájdalmát.
A teljes cikk

mozinet.hu - Böszi


A Bábok nagyon szép film az örök szerelemről, és a szerelem beteljesülhetetlenségéről. Kitano mitikus szférákba emelkedik, mi pedig nem bánjuk, mert filmje képei és hangulata sokáig emlékezetesek maradnak. Ugyanakkor személy szerint remélem, hogy nem folytatódik az eddigi tendencia, és következő filmjével nem lépi át az érzelmesség és a giccs között húzódó vékony határt.
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillag az égen

Szele Anna első kisfia 11 éves volt, amikor elvesztette. Augusztus 30-i számunkban adtunk hírt róla,… Tovább olvasom