Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Babakocsibarát városért demonstráltak a kismamák

Lépcsők és a járdán parkoló autók állják útjukat a városban a babakocsit toló kismamáknak, akik ezért petícióval vonultak a fővárosi közgyűléshez. A kismamák szélesebb járdákat és a tilosban parkolókkal szembeni határozottabb fellépést kérnek.
Gyalogos- és babakocsibarát városért demonstráltak a kismamák, akik a TAVASZ (Tegyünk a Világért! - Anyák Szövetsége), a Zöld Fiatalok és az Ökotárs Alapítvány felhívására gyűltek össze a fővárosi Városháza téren. Fleischer Judit, a babakocsis tüntetés egyik szervezője elmondta: az autós társadalom figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy nem csak az övék a város, másrészt a döntéshozókat akarják emlékeztetni saját kötelezettségvállalásukra, amelynek értelmében a közhivatalokat akadálymentesítik.

A szervező szerint, aki maga is kismama, a városban nagyon nehéz - általában pont a főbb csomópontokon - babakocsival közlekedni, mert az emberek nem figyelnek arra, hogy hol és milyen módon parkolnak autójukkal, de nem is segítőkészek a babakocsijukat lépcsőn le vagy fel cipelő kismamákkal. A kismamák követelése nem mellékesen összhangban van a mozgáskorlátozottak szevezeteinek panaszaival, hiszen számukra is a padkák, az aluljárók és a járdán parkoló autók jelentenek áthatolhatatlan akadályt.

A szervezők petícióban foglalták össze követeléseiket: a gyalogos közlekedés előnyben részesítése az autóssal szemben; megfelelő szélességű járdák építése; a szabálytalan parkolással szemben lépjenek fel határozottabban, valamint az akadálymentesítés megteremtése. A petíciót a Fővárosi Önkormányzathoz juttatták el, ahol a közgyűlés éppen ülésezett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Perújítási nyomozás indul a móri ügyben

Perújítási nyomozást rendelt el Kaiser Ede perújítási kérelmében a Fővárosi Ítélőtábla -… Tovább olvasom