Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Azonosító nélküli lelőtt szarvasokat találtak

Tíz szarvastehén és -borjú, egy szarvasbika és két süldő vaddisznó volt azokon a járműveken, melyeket a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai ellenőriztek. A zsigerelt vadak egyikén sem volt egyedi azonosító.
A traktorok rakteréből az útra csurgó vér keltette fel a figyelmét annak a két körzeti megbízottnak, akik rutinellenőrzést tartottak Dunaszigetnél. Tizenhárom lelőtt vad került elő a raktérből azonosító nélkül, így a mosonmagyaróvári rendőrség szabálysértés miatt a megyei földművelésügyi hivatal vadászati és halászati osztályán tesz feljelentést.
Babos László, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője elmondta: a dunaszigeti ártéren – információink szerint az úgynevezett Barkási-gát kavicsos útján – járműszerelvényekre figyeltek fel az ott szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak. Az ellenőrzés alá vont jármű vizsgálata során megállapították, hogy tíz zsigerelt szarvastehén és -borjú, két zsigerelt süldő vaddisznó, valamint egy szarvasbika teteme található a rakodótérben. A lelőtt vadak közül egyik sem volt ellátva – a jogszabály által előírt – egyedi azonosító jellel, úgynevezett krotáliával. Az osztályvezető hozzátette: az ellenőrzés során kiderült, bejelentett vadászat történt, külföldiek ejtették el az állatokat azon a területen: több osztrák állampolgárt is igazoltattak. A vadászati törvény megsértése miatt szabálysértési feljelentést tesz a rendőrkapitányság a vadászat vezetője ellen a megyei FM-hivatal illetékes osztályán. A lefoglalt vadak hűtőházba kerültek addig, amíg az eljárás be nem fejeződik. Információink szerint egyébként a vadászat vezetője a kerületi erdész volt.
A Kisalföld úgy tudja: a platón két rókát is találtak, ám ezeket nem kell ellátni azonosító jellel. A szarvasbikáról – mivel tereléses vadászat során csak tar vadat lehet lőni, „trófeásat” nem – a megkérdezettek úgy nyilatkoztak, hogy az „egy fának futott és kitört a nyaka”. Lövésnyom valóban nem volt rajta, a vizsgálat derítheti majd ki, mitől pusztult el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küzdelem az iskoláért

A harkai képviselő-testület úgy döntött, mindent megtesz a község iskolájának jövőjéért. Az… Tovább olvasom