Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Az utolsó utáni szó

Berger Sándor halálhírét lapunk tegnapi számában gyászjelentésben közölte családja. Az elhunyt neve alatti „ győri polgár ” találó jelzés szerepel arról, hogy ki volt ő. Bizonyára sokan vannak az élők közt, akik ellenben nem tudhatják, hogy mivel érdemelte ki az említett rangot az idős, kilenc évtizedet megélt személy.

Berger Sándort, az ötvenhatos városi munkástanács tagját ötvenhétben koholt vádakkal halálra, majd életfogytig tartó börtönre ítélték. Negyvenöt év múltán tavaly ősszel beszélt erről a Kisalföld munkatársának. „ Az utolsó szó jogán ” címet adtuk emlékezésének. Nem sejthettük, hogy szavai hirtelen jelképpé erősödnek azokról, akikre a halál sötét árnyának kellett vetődnie, hogy érdemük szerint kijárjon nekik a polgári rang a városban. Szerencse, hogy megérte: a sokaságban néhány ember diadalra tudja vinni az igazságot. Belátta persze, hogy ember számára ez a leggyötrelmesebb út.
Földi útja végén az utolsó utáni szavakat csak az itt maradottak küldhetik a szálfa termetű, megtörhetetlen férfi után. Köszönetük jeléül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki kapaszkodik fel a dombra ?

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom