Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Az utolsó uniós agrártámogatás is megérkezett a héten

A héten az utolsó 23 milliárdos agrártámogatás megérkezett az Uniótól - jelentette be Gráf József Debrecenben, egy fórumon. Az év utolsó napján a kifizetések technikájában, nagyságrendjében és lebonyolításában az uniós országok között az első három között lesz Magyarország.
A héten megérkezett az uniótól az utolsó, ez évre beígért 23 milliárd forint értékű agrártámogatás - közölte a szakminiszter.
Gráf József elmondta: - A masszív 25. helyen álltunk a 25 ország között a kifizetésben, december 31-én az első három ország között lesz Magyarország a kifizetések technikájában, nagyságrendjében és lebonyolításában.
Nem vagyunk hajlandók ilyen statisztikai számháborúkba belemenni, amikor azt mondják, hogy a GDP 4,5, meg 5 százalék, a foglalkoztatottnál 6 százalék, mert nincs értelme a dolognak. Mezőgazdaság nélkül soha nem lesz Magyarország – jelentette ki a szakminiszter. A másik, hogy ki kell mondani azt: nagyon rossz a magyar agrárium szerkezete. Egyharmad növénytermesztés kellene, és kétharmad állattenyésztés nagyjából ahhoz, hogy a mi ökológiai adottságainknak megfelelő szerkezet jöjjön létre. Ez az egyik része a dolognak. A másik része pedig, hogy a magyar árunak piac kell. A szemetet ki fogjuk söpörni a boltokból, és a kiváló minőségű magyar áruknak helye lesz. És sajnos most már nemcsak a boltokból kell kisöpörni, látták az elmúlt időszakban, hogy több mint 70 tonna baromfihúst kellett megsemmisítenünk és lefoglalnunk az egyik csepeli telephelyen. És mivel nem szoktam kerülgetni a forró kását, ez bizony bűnözői csoport.
Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reá vetett kő

Az vesse reá az első követ... – mondá Jézus, és szemlátomást igaza volt. Megkövezni egy nőt,… Tovább olvasom