Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Az utolsó szamuráj (The Last Samurai)

a fiatal, Amerika-barát császár modern hadseregébe kiképzőtisztnek szerződteti Algrent. A messziről jött katonát lenyűgözik a szamurájok: saját világát látja tükröződni bennük. És ott találja magát egy elsöprő, nagy háború örvényében, melyben két világ, két korszak, két hadsereg csap össze.
rendező: Edward Zwick

forgatókönyvíró: Marshall Herskovitz, John Logan
operatőr: John Toll
díszlettervező: Kim Sinclair, Chris Burian-Mohr
jelmeztervező: Ngila Dickson
zene: Hans Zimmer
producer: Edward Zwick
látványtervező: Lilly Kilvert
vágó: Steven Rosenblum

szereplő(k):
Tom Cruise (Woodrow Algren)
Ken Watanabe (Katsumoto)
Billy Connolly (Zebulah Grant)
Tony Goldwyn (Benjamin Bagly)
Hiroyuki Sanada (Ujio)
Timothy Spall (Simon Graham)
Koyuki (Taka)

A film sztorija

Nathan Algren kapitány (Tom Cruise) sodródó ember, valaha vívott harcai távoliak és értelmüket vesztették. Egykor a becsületért és a hazáért kockáztatta életét, de a polgárháború óta a világ megváltozott, a célszerűség felváltotta a bátorságot, az önérdek lépett az önfeláldozás helyébe, a dicsőségnek pedig nyoma veszett. Különösen az amerikai nyugaton, ahol Algren kapitánynak az indiánok elleni hadjáratban vállalt szerepe kiábrándultsággal végződött. Valahol a Washita-folyó környéki könyörtelen pusztákon Algren elvesztette a lelkét.
Egy világgal odébb egy másik harcos látja szétesni addigi életmódját. Ő Katsumoto (Ken Watanabe), a harcosok egy ősi csoportjának, az életüket a császár és a haza szolgálatának szentelő szamurájoknak az utolsó vezetője. A modernitás körbevette az ősi Japánt is. A távíróvonalak és a vasút, mely elhozta a haladást, azon értékeket és törvényeket
fenyegetik, melyek szerint a szamurájok addig évszázadokon keresztül éltek és haltak. De Katsumoto nem adja harc nélkül.

A két harcos útja találkozik, mikor az ifjú japán császár Algrent az ország első, modern, sorozott hadseregének kiképzésével bízza meg. De ahogy a császár tanácsadói egy nyugatiasabb és kereskedelembarát kormányzatot előkészítve mindent elkövetnek a szamurájok felszámolására, Algrenre váratlanul mély benyomást gyakorolnak találkozásai a szamurájokkal, mivel világszemléletük egykori önmagára emlékeztetik. A hányatott sorsú amerikai katona hirtelen két korszak és világ közti küzdelem középpontjában találja magát. A becsülete az egyetlen, ami vezérelheti. www.port.hu

Kritikák


Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vírusirtót tesznek a Windows XP frissítésébe

Az idén nyáron megjelenő Service Pack 2 új biztonsági funkciókkal szereli fel a… Tovább olvasom