Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Az utolsó éjjel (The 25th Hour)

Manhattan egykori nagymenő drogdílerének, Monty Brogannak hosszú évekre börtönbe kell vonulnia. Miközben kideríti, hogy ki adta fel, és sikerül magát tisztáznia a maffia előtt lassan arra is képessé válik, hogy szembe nézzen önmagával.
rendező:
Spike Lee
író: David Benioff
operatőr: Rodrigo Prieto
díszlettervező: John Frick, Nicholas Lundy
zene: Terence Blanchard
producer: Julia Chasman, Jon Kilik, Spike Lee, Tobey Maguire
látványtervező: James Chinlund
vágó: Barry Alexander Brown

szereplő(k):
Edward Norton (Monty Brogan)
Philip Seymour Hoffman (Jakob Elinsky)
Barry Pepper (Frank Slattery)
Rosario Dawson (Naturelle Rosario)
Anna Paquin (Mary D'Annunzio)
Brian Cox (Monty apja)
Tony Siragusa (Kostya Novotny)

A film sztorija

Monty Brogan (Edward Norton) számára vészesen fogy az idő - 24 órán belül börtönbe vonul, hogy letöltse hétéves büntetését. Manhattan egykori királyaként Montynak most búcsút kell vennie attól a világtól, amely megnyitotta előtte az utat New York legmenőbb klubjaiba, de amely megfosztotta legközelebbi barátaitól. Utolsó szabadon töltött napján Monty újra felkeresi apját (Brian Cox), aki soha nem hagyta cserben, és találkozik két régi jóbarátjával, Jacobbal (Philip Seymour Hoffman) és Slaughteryvel (Barry Pepper). Vele van barátnője, Naturelle is (Rosario Dawson) - talán éppen ő volt az, aki feladta a rendőrségnek...

Az elismert rendező, Spike Lee (Szemet szemért, "Malcolm X") ezúttal egy olyan, nehézéletű emberről beszél, akit rengeteg kétely gyötör azzal kapcsolatban, hogyan is juthatott idáig, miközben az utolsó utáni pillanatban is küzd, hogy visszanyerje egykori énjét. www.port.hu


Kritikák

Pethő Melinda, Port.hu


"Az utolsó éjjel az elvesztett barátokról, az elvesztegetett szerelemről, a bennrekedt, kimondatlan szavakról, és arról a fejlődésről szól, amely során Monty eljut oda, hogy szembenézzen önmagával és sorsával. Edward Norton sallangmentes, visszafogott játékkal érzékelteti a Montyban kavargó összetett érzéseket; gyötrődését, és kételyeit a múltjával kapcsolatban, félelmeit és vívódását a jövőn.

A filmet erős képi dinamizmus jellemzi az Oscar-jelölt Rodrigo Prieto operatőr keze nyomán. A téma durvasága ellenre lírai belső monológok elevenednek meg, majd a szürrealisztikus képeket a mozgalmas, kendőzetlen jelen váltja fel, pl. a WTC egykori helyén, az éjszakai neonfényben dolgozó munkagépek pora, zaja. A film drámaiságának hangsúlyozásában kulcsszerepet játszik a többszörös Grammy-díjas zeneszerző, Terence Blanchard által írt zene."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyár képei 2003 - 11. rész

Szavazzon a legjobb képre! Küldje el e-mailben a legjobban tetsző kép készítőjének nevét, a Tovább olvasom