Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Az utasok is javasolhatnak

„ Rábás dolgozóként a 24Y-os busszal járok, ami a Kodály Z. utcától a 20-as busz nyomában jár. (Az adyvárosiak a 24Y-ra általában fel sem szállnak.) Miért nem megy a 24Y-os busz más útvonalon? Vannak olyan útvonalak, ahol nem közlekedik busz a Rába-, illetve az Audi-gyárhoz.”

A buszjáratok útvonaláról nem kizárólag a Kisalföld Volán dönt, minden módosítást jóvá kell hagynia az önkormányzatnak – tudtuk meg Pócza Mihálytól, a vállalat vezérigazgatójától, aki azt javasolja, hogy a konkrét módosítási javaslatokat közvetlenül a Volánhoz, vagy – akár az adott városrész önkormányzati képviselőjén keresztül – a város jegyzőjéhez juttassa el olvasónk. Számos hasonló levél, kérelem érkezik a Volánhoz, Pócza Mihály szerint azonban a menetrend-módosításokat alaposan meg kell fontolni, hiszen nehéz olyan döntést hozni, amely mindenkinek tetszik. Hiába ír alá egy-egy kérelmet akár negyven-ötven ember, ha legalább ugyanennyinek kellemetlenséget jelentene a változás. Ennek ellenére többször volt már rá példa az utóbbi években, hogy az utazóközönség javaslatára módosult egy-egy járat útvonala.
A buszmenetrend egyébként évente esik át nagyobb változtatáson, év közben csak kisebb korrekciókat hajtanak végre, illetve akkor módosítják, ha azt valamilyen váratlan körülmény – például nagyobb építkezés vagy egy új gyár letelepülése – indokolja. A vezérigazgató elmondta azt is, hogy a módosítások terén meg van kötve a szakemberek keze, hiszen szigorú kilométer- és költségkeretet figyelembe véve tervezhetnek csak, ami azt jelenti, hogy minden pluszkilométert vagy -járatot máshonnan kell „elvenni”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom