Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Az uniós pártok is vitatkoznak a magyar helyzetről

Komoly hozzáállásra szólította fel az Európai Néppártot az Európai Szocialisták Pártjának elnöke, Poul Nyrup Rasmussen a magyar önkormányzati választások eredményének megítélésével kapcsolatban.
Rasmussen szerint nem lehet komolyan venni Wilfried Martens néppárti elnök Gyurcsány Ferenc kormányfőt lemondásra szólító felhívását, amely az önkormányzati választásokra hivatkozik.

Még ha a helyi választást el is vesztette a koalíció, a néppártnak és a Fidesznek is el kell fogadnia a kormányt a tavaszi parlamenti választásokon győztes párt irányította kabinetként - szögezte le Rasmussen Martens közleményére reagálva.

A volt dán kormányfő Rasmussen szerint ugyanakkor a politikai életben tény, hogy a kormányok gyakran elveszítik az önkormányzati választásokat, de ez még nem ok arra, hogy ne ismerjék el a parlament voksolás eredményeit.

"Ahelyett, hogy lemondásra szólít, Martensnek és a Fidesznek nyugalomra kellene szólítania" - írta Rasmussen.

Hozzátette, a tüntetések ideje lejárt, most a komoly parlamenti munka ideje jött el.

Az Európai Néppárt elnöke hétfőn ismét távozásra szólította fel a magyar kormányt Brüsszelben kiadott közleményében, és egyben gratulált a Fidesznek az önkormányzati választáson elért nagy sikerhez.

A pártcsoport állásfoglalása szerint Wilfried Martens úgy ítéli meg: az országosan 52,62 százalékosra kalkulált Fidesz-győzelem azt mutatja, hogy a lakosság nem bízik a miniszterelnökben és a kormánykoalícióban.

Az elnök szerint ez nem is meglepetés, miután a kormányfő beismerte, hogy tavasszal hazudott a népnek a választások megnyerése érdekében.

A néppárt meggyőződése szerint a kormánynak távoznia kell, hogy a demokráciába vetett bizalom visszaálljon Magyarországon - szögezte le a belga politikus.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tartós fogyasztási cikkek ma olcsóbbak, mint tíz éve

Tévét, videót ma olcsóbban vehetünk, mint 10-11 évvel ezelőtt, a gáz, a szemétszállítás ára viszont… Tovább olvasom