Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Az uniós források megszerzése a cél

Az idén hétmilliárd forint jut a kistérségek közigazgatási rendszerének fejlesztésére, amennyiben a kormány elfogadja a Belügyminisztérium erről szóló rendeletjavaslatát – közölte a tárca főosztályvezetője.
Az elmúlt időszakban kialakult a 168 kistérség, s ezeknek az egységeknek a közigazgatási rendszerét is korszerűsíteni kell ahhoz, hogy felzárkózzanak az Európai Unióban már régóta meglévő rendszerhez – mondta Balázs István a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége által rendezett szakmai tanácskozáson.

Hozzátette: a korszerűsítésen belül egyik fő cél, hogy bizonyos feladatköröket a kistérségek koncentráljanak anélkül, hogy csorbát szenvedne az önkormányzatiság. Ilyen feladat a közoktatás és a szociális ellátás megszervezése, ezért a hétmilliárd forintból négymilliárdot e célra lehet majd pályázati úton elnyerni.

A koncentrációra, kistérségi társulások életre hívására azért is szükség van – mondta a főosztályvezető –, mert az EU-n belül bizonyos támogatások, források elnyerésére így összefogva nagyobb az esély, s ezáltal az egyes térségek fejlődése lendületet kaphat.
Kistérségek: Közös szervezési feladatok

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi fesztival

Kitűnővé egy szerencsés perc által is válhatunk, hasznos emberré a fáradságos évek tesznek - írta… Tovább olvasom