Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Az unióban a magyarok beszélnek legkevésbé idegen nyelveket

Magyarországon beszélnek a legkevesebben idegen nyelvet az Európai Unióban - derült ki az Európai Parlament felméréséből. Hegyi Gyula EP-képviselő részben a magyarországi nyelvtanítást okolja, de véleménye szerint hátrányt jelent az is, hogy minden filmet szinkronizálnak.
"Sajnos, még Nagy-Britannia is jobban áll nálunk" - kommentálta a felmérés eredményét Hegyi Gyula, megjegyezve azonban, hogy az anyanyelvükkel is jól elboldoguló britek statisztikáját sokban segíti a rengeteg külföldi bevándorló és menekült, akiknek meg kell tanulniuk az ország nyelvét.

A szocialista EP-képviselő szerint a magyar iskolai nyelvoktatás komoly kívánnivalókat hagy maga után: túl kevés az idegen nyelv tanítására szánt óra, és a nyelvtanárok egy részének nincs az adott nyelvterületen szerzett tapasztalata.

Az is ront a helyzeten, hogy a magyar tévék mindent szinkronizálnak, így nem épülhet be gyerekkortól az idegen nyelv értésének készsége - jegyezte meg Hegyi Gyula.

A felmérés szerint Európában a leggyakrabban beszélt idegen nyelv az angol, ezt követi a német, a francia, az olasz és a spanyol, majd a lengyel, a holland és az orosz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődtek

a szóbeli érettségik

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom