Kisalföld logö

2017. 05. 23. kedd - Dezső 14°C | 24°C Még több cikk.

Az unió rossz rendszerét veszik át az új tagok

Jens-Peter Bonde a 36 tagú Függetlenség és Demokrácia nevű europarlamenti frakció vezetője. Sokak szerint ők a mérleg nyelvét jelentik a parlamentben. Magukat középen állónak tartják, és most megkísérelnek egy össz-európai pártot megszervezni.
Ez a párt nem Brüsszelben csatározna, hanem a különböző szövetséges nemzeti pártok hálózata egymást segítve otthon végezne politikai munkát. Hogy milyent, arról Jens-Peter Bonde a budapesti képviselőházban tartott előadást.

A földieper méretének meghatározását mi a gazdákra és a Jóistenre hagynánk - utalt az igen nagy számú uniós szabványra Jens-Peter Bonde, aki magát euro-realistának tartja. Szerinte egyetlen egy olyan szabályra sincs szükség, amely ezt pontosan előírná.

Ez a politikai csoport látva az alkotmány népszerűtlenségét, új megközelítést ajánl és ezért új javaslattal állt elő: támogatják a pénzek újra elosztását, de a strukturális alapok alapvetően a gazdag országok szegényeinek adójából a szegény államok gazdag vállalatait támogatják.

A mezőgazdasági támogatásról is megvan a véleményük: jelenleg az új tagokat az Unió rossz rendszerének átvételére kényszerítik rá. Kiemelte, hogy például a dán farmerek a jövedelmük háromszorosát kapják meg támogatásként, ami egy lehetetlen helyzet.

Lényegében most az összes magyart arra kötelezik, hogy fizessen a közös költségvetésbe, de a gazdáik nem kapják meg a pénzüket, a pénz egyszerűen eltűnik. Az intézményrendszer és a döntési folyamatok teljes megváltoztatását javasolja a Jens-Peter Bonde vezette europarlamenti frakció.

Mindent nyilvánosan kellene eldönteni és végrehajtani, hacsak nem döntenek ellenkezőképpen. Ez különben pont fordítva történik most, szinte minden titkos alku tárgya az Unióban és Brüsszel hatásköre is igen széles. A német igazságügyminiszter összeszámolta: a német törvények 82 százalékát Brüsszelből kapják meg.

A közös piac a lényeg, Brüsszelben csak azokkal a kérdésekkel kellene foglalkozni, amelyeket az egyes államok saját hatáskörben nem képesek megoldani.

Krónika hírszolgálat
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különdíj Tétre

Több mint hatvanan indultak a közelmúltban Zalaegerszegen rendezett trombitaversenyen, egy… Tovább olvasom