Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Az újraeszmélés élményével

Férjével babot szedett, amikor hirtelen rosszul lett. Kiderült, egyszerre két infarktuson esett át.

Férjével babot szedett akkor is a kertben, aztán hirtelen rosszul lett, szirénázó mentő vitte a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházba, az éjszakát ott töltötte, másnap reggel rohamkocsi indult vele Budapestre. Tatabányán áttették egy másik száguldó autóba, a Városmajor úti klinikán pedig egyenesen a szívkatéteres műtőbe került.
Amikor megkatéterezték, kiderült, egyszerre két infarktuson esett át, teljes volt két nagy szívkoszorúér elzáródása.

Huszár Gáborné és férje
Akivel ez történt, Huszár Gáborné azt mondja, egy év múltán számára az a legmegdöbbentőbb, hogy akkor nem volt tudatában annak, mekkora veszélybe került.
Nagybajcs községbe vezető útján egy emeletes kockaház, hozzá virágoskert, mögötte pedig sokféle terményt és sok izzadságos munkát adó nagy kert. A bejárati ajtó előtt pirospaprika-füzérek, ahogy a kamra oldalán is ilyen füzérek sorakoznak. A háziasszony, Huszár Gáborné férjével most már nem szedi, éppen fejtette a babot. A két nagy diófa termését összeszedték, megy majd száradni a kamrába, padlásra. A házat kemény munkával építette a házaspár, mint annyi mindent, ezt is közös munkával teremtették meg, ám már fiuk nevén van, ők haszonélvezői a családi birtoknak.

Nem volt előzménye

– Nem volt előzménye az én bajomnak, a kertben dolgoztam a párommal. Tavaly július utolsó napján volt, amikor rosszul lettem. Aztán mentő, rohanás, Kórház Győrben, aztán a pesti klinika. Azaz meg kell állni egy pillanatra, mert Győrben a terhelési próbán derült ki, hogy mennyire nem vagyok terhelhető. Tehát mondom, repítettek Pestre, nem Kórházi ágyra kerültem először, hanem mindjárt katétereztek. Kiderült, teljes elzáródás, egyszerre két infarktusom volt. Arra emlékszem még, hogy szokatlanul furcsán éreztem magam. Persze oka volt, alig vert már a szívem. „Itt a vég, Isten veled világ – gondoltam –, hát akkor most kell elmennem..." Nem tudom, meddig voltam ebben az állapotban, sőt, nem is az előbbiben, hanem amikor már nem tudom, hol vagyok, mi van velem. Aztán az eszmélés, amikor embereket láttam magam körül, az orvosokat, a professzor urat. Majd a klinikai szobában a vizit, amikor a professzor úr magyarázta a többi doktornak, mennyire rendkívüli eset, ami velem történt. Annyira hirtelen jött minden, hogy Pesten mondtam az orvosoknak, hiszen a családom azt se tudja, hol vagyok.

Szerencse, hogy mindig voltak céljaim

Huszár Gáborné kedden került a fővárosi klinikára, szombaton hozták Győrbe, onnan a lábadozást követően Sopronba került, ahonnan 3 hét után kerülhetett haza.
– Vámosszabadiba való vagyok, de már 52 éve élek itt, amióta csak férjhez mentem. A férjem rendes ember, de attól még nehéz volt az életem, roppantul nehéz. Hatéves korom óta dolgozom, akkor libát őriztem, ám 12 évesen már arattam. Ami talán szerencsém, hogy olyan a természetem, hogy túl tudom tenni magam a gondokon. És még az is szerencse, hogy mindig voltak céljaim, amiért érdemes volt dolgozni. Amiért ez a mozgolódás indult a győri szívcentrumért, én sokat nem tehetnék, talán csak a magam példájával, épülésem elmondásával szolgálhatom, hogy megvalósuljon. Sokakat menthetne meg, ha nem a mentő gyorsaságán múlna, hogy időben érnek-e a beteggel a műtőbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bulgária

Magyar-

ország


Szófia, világbajnoki selejtező-mérkőzés, 17 óra (tv:… Tovább olvasom