Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Az üdülők vámszedői

Nyáron az emberek nagy része szabadságra megy, pihenni indul, a bűnözők ekkor látnak neki „ dolgozni ”. A rablások, betörések egy része megelőzhető.
A szabadságolások előtt néhány jó tanácsot – amikre a Győri Rendőrkapitányság bűnmegelőzési alosztályvezetője, Kaliba Edit százados hívta fel a figyelmünket – nem árt megfogadni, hogy nyaralásunk az élmények miatt maradjon emlékezetes és ne keserű szájízzel gondoljunk vissza rá.

Gyanús a teli postaláda

Útnak indulás előtt ajánlatos megkérni valakit, akiben megbízunk, hogy napi rendszerességgel ürítse ki postaládánkat. Így az újságokkal, levelekkel teli postaláda nem hívja fel magára az elkövetők figyelmét. Hasznos, ha időközönként a lakásban is megfordul. Így ott rendszeres mozgás van, egyben folyamatosan ellenőrizhető, hogy minden rendben van-e. De a virágoknak sem árt a locsolás.
Az üzletekben kaphatók olyan időzítő szerkezetek, amik előre beprogramozott időszakokban „ kapcsolgatják " a lámpákat, azt az illúziót keltve, hogy valaki otthon tartózkodik. Hasznosnak bizonyulhat az a szintén megfizethető készülék, amely az ajtóra szerelve nagyon hangosan adja a környék tudtára, hogy illetéktelen személy nyitotta ki az ajtónkat.

Bajban forduljunk a rendőrséghez

Az alosztályvezető a strandolókról sem feledkezett meg. Úgy véli, nem árt tudni, hogy vannak e területre specializálódott elkövetők. Pk tudják, hogy rengetegen hagyják magára a parton cuccaikat, melyek között manapság mindig találni egy mobiltelefont, pénztárcát. Jobb esetben autókulcsot is és ha ügyes az illető, akkor azt is megfigyelte, hogy melyik autóból szálltak ki a felelőtlen tulajdonosok... De ne hagyjuk értékeinket a strandnál lévő gépkocsiban sem. Az elkövető megfigyelheti – mint céltalan bámészkodó – , aztán valamilyen módszerrel kinyitja a gépkocsit és távozik az értékekkel.
A gépkocsifeltörők sem nyaralnak, tehát ne hagyjunk semmit az autóban látható helyen. A rádiós magnót (CD-lejátszót) se, s ha levehető előlapos, vegyük le azt. Mobiltelefonunkat is vigyük magunkkal. Ha mégis bekövetkezne a baj, akkor hívjunk azonnal rendőrt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A leköszönő pénzügyminiszter az elmúlt négy évről

Varga Mihály leköszönő pénzügyminiszter az elmúlt négy év fő eredményének azt tartja, hogy átlagosan… Tovább olvasom