Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

áz szivárog egy vasúti tartálykocsiból Őriszentpéter közelében

Propán-bután gáz szivárog egy vasúti tartálykocsiból Őriszentpéter közelében - erősítette meg az MTI értesülését a tűzoltóság csütörtökön.

Horváth István alezredes, a Körmendi Városi Önkormányzati Tűzoltóság parancsnok-helyettese elmondta: egy 44 tonnás tartály központi zárószelepénél észleltek enyhe szivárgást, folyamatosan mérik a környező levegő gázkoncentrációját, de az szerencsére alacsony, nem kell tartani robbanástól.

Hozzáfűzte: a helyszínre tart a vasúti vegyi mentesítő szolgálat speciális felkészültségű egysége, a továbbiakról ők fognak dönteni. A tűzoltók egyelőre biztosítják a helyszínt, hogy szükség esetén azonnal be tudjanak avatkozni.
Horváth István szólt arról is, a tartálykocsi lakott területtől messze van, ezért az nem veszélyezteti a lakosságot.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tartálykocsi Magyarországon át haladt Szlovénia felé, a szivárgást Hodos határállomáson észlelték, ezért egy nemzetközi egyezmény értelmében Magyarországra fordították vissza a tartálykocsit.

Az állomást áramtalanították és a MÁV teljes vágányzárat rendelt el.

Olvasóink írták

 • 5. buggyant 2010. szeptember 25. 16:00
  „mi az az áz? ez áz......”
 • 4. Qvik 2010. szeptember 25. 15:13
  „Egy kicsit tovább kifejtve az előbbit. Akkor még voltak korrektorok a nyomdába és a szerkesztőségbe is, hogy kiszűrjék az ilyen jellegű problémákat. Ugye először volt a hasáblevonat/korrigálva, következett a tördelt oldal kefelevonat/korrigálva, ez elküldve a szerkesztőségbe/szintén korrigálva és aláírva visszaküld, hogy nyomtatásba kerülhet. Sajnos amióta nem NYOMDÁSZOK készítik hanem utcáról bejött (mindenféle ember) aki azt sem tudja mi az hogy, (nyomdászat, tipográfia, szedő, szedő nyelvtan) azóta ez van!!!!!!!!!!”
 • 3. Qvik 2010. szeptember 25. 14:54
  „Ezt nem tudom elhinni, hogy még mindig nem vették észre a szerkesztőségbe, hogy nagy hiba van a főcímben!!!!
  Én is dolgoztam a Kisalföldnél mint mettőr+címszedő (de régen volt már) az ilyen jellegű hibákért le harapták volna a fejünket!!!! /egy volt nyomdász/”
 • 2. Qvik 2010. szeptember 24. 17:28
  „áz ez elég gáz!!!!”
 • 1. Dörgés 2010. szeptember 24. 00:20
  „áz az mi?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnügyekbe keveredett rendőrök

Rendőrök által elkövetett bűnügyek és gyanús esetek 2010-ben. Tovább olvasom