Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Az SZDSZ programadó párt

Az SZDSZ sikerén múlik a koalíció sikere – mondta szerdán Magyar Bálint oktatási miniszter.
A képviselő a kormány reformtörekvései közül kiemelte többek között a felsőoktatási intézmények gazdasági autonómiáját és a magántőke bevonásával kiteljesedett beruházási programot.

Magyar Bálint az SZDSZ-t programadó pártként jellemezte, amely „a programjait nem a rövid távú népszerűséget hajhászva tervezte, hanem meg is valósította azokat". A kormány oktatási reformtörekvései közül a szakminiszter kiemelte az angolszász struktúra átemelését, a finaszírozási garanciák beépítését a törvénybe, a magántőke bevonásával kiteljesedett beruházási programot, valamint a felsőoktatási intézmények és a hallgatók úgynevezett „nagykorúsítását".

Magyar Bálint a reformok közé sorolta, hogy a hallgatók bírósághoz fordulhatnak jogsérelem esetén. Kiemelte még, hogy a támogatások – mint például a diákhitel, a lakhatási hozzájárulás – jelentősen emelkedtek a négy év alatt.

A beruházási programról Magyar Bálint elmondta: 2002 és 2008 között négyszeresére emelkedik a felsőoktatási infrastruktúrába fektetett tőke, ez összesen 250 milliárd forintot jelent. Ebből az összegből 66 milliárdot kollégiumi beruházásokra szánnak, a többit pedig egyéb intézményi fejlesztésekre fordítják. A költségek fedezetét magántőke bevonásával sikerül előteremteni – tájékoztatott az oktatási miniszter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hamarosan aszfaltoznak

– Ha az időjárás engedi, hamarosan megtörténik az aszfaltozás a Dunakapu tér és a Teleki… Tovább olvasom