Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Az SZDSZ nem kíván beleszólni az MSZP belső személyi ügyeibe

Az SZDSZ nem kíván beleszólni abba, hogy az MSZP vasárnapi kongresszusán kit választanak meg a párt élére - mondta keddi sajtótájékoztatóján a liberális párt elnöke.

Fodor Gábor azonban hozzátette, meglepődne, ha Gyurcsány Ferenc korábbi bejelentése ellenére is a párt élén maradna. A politikus bízik benne, hogy az SZDSZ-en belül azok is elfogadják a többségi döntést, akik eddig nem támogatták Bajnai Gordon jelölését. Fodor Gábor megerősítette, hogy pártja nem kíván koalíciót kötni az MSZP-vel, az új kormányfő-jelöltről a végső döntést az SZDSZ Országos Tanácsa hozza meg hétfőn.Az SZDSZ az új kormány támogatását továbbra is három feltételhez köti - mondta kedden Fodor Gábor. Az SZDSZ elnöke szerint új miniszterelnököt kell választani, aki mögött egy szakértői válságkezelő kormány áll.

A liberálisok számára azonban a program is fontos, ezért támogatták vasárnap Bajnai Gordon kormányfő-jelölt elképzeléseit, amely a Reformszövetség programjára épül. Az SZDSZ elnöke szerint az előrehozott választások mellett is lehet hitelesen érvelni, azonban a gazdasági válság közepén ez fél év kiesést jelentene a kormányzásban. Fodor Gábor hozzátette: a legnagyobb ellenzéki pártnak programja sincsen a válság kezelésére, vagy ha mégis, akkor azt elrejti a választók elől. Az SZDSZ számára az elvek továbbra is fontosabbak, mint a hatalom. A liberálisok ezért kívülről kívánják támogatni az új kormányt.

Olvasóink írták

 • 6. Kami45 2009. április 01. 20:11
  „Kérem ez már kész diktatúra.”
 • 5. rozsomak 2009. április 01. 15:31
  „Informátorokat keres az MSZP

  "Több elnökségi tag felháborodott azon, hogy a szombati elnökségi ülésről folyamatosan szivárogtak ki a hírek a sajtó munkatársainak
  Az MSZP elnökségének kell bemutatni a szombati ülés idejének telefonforgalmáról szóló dokumentumokat, ezt az érintetteknek maguknak kell lekérniük a szolgáltatóktól - értesült az MTI.
  Nyakó István, a párt szóvivője megerősítette: az elnökség korábban arról döntött, hogy mindenki, aki ott volt a szombati ülésen, mutassa be telefonforgalmáról szóló kimutatást.
  Burány Sándor, MSZP budapesti elnöke kedden nyilatkozott az MTI-nek arról, hogy szombaton írásos felhatalmazást adtak arra, hogy ellenőrizzék telefonforgalmukat."
  http://www.hirado.hu/Hirek/2009/04/01/15/MSZP_.aspx

  A fidesz már a spájzban van ? :))))”
 • 4. rozsomak 2009. április 01. 15:20
  „Három a jelölt
  Az MSZP-elnökjelöltek esélyeiről és személyes jellemzőiről kérdezte olvasóit a Népszava Online, e percekben Szekeres Imre áll a legjobban.
  A szavazás indítása után leghamarabb a Szekeres-rajongóknak sikerült mozgósítaniuk. Így jelenleg is még minden szempontból a hovédelmi miniszter vezet: ő a legkevésbé megosztó személyiség, továbbá hiteles, érti az emberek nyelvét, van víziója az országról, s persze mindezek alapján őt is választják majd a hétvégén pártelnöknek... 10-20 százalékponttal lemaradva követi Lendvai Ildikó, majd kissé leszakadva jön Kiss Péter, akinek azonban még döntő szerepe lehet a versengésben.
  http://www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1175589”
 • 3. comet 2009. március 31. 23:15
  „"Fodor Gábor azonban hozzátette, meglepődne, ha Gyurcsány Ferenc korábbi bejelentése ellenére is a párt élén maradna."
  Ez bizony bőven elég a nagyhatalmú SZDSZ-től, hogy a trónfosztott bohóc ne merjen a mezei képviselőségnél nagyobb álmokat szőni.”
 • 2. GabeszI 2009. március 31. 22:39
  „Remélem, hogy hamarosan eljön az idő, amikor a magyar emberek viszont bele fognak szólni az SZDSZ nevű, magyarellenes, hazaáruló banda életébe!”
 • 1. rozsomak 2009. március 31. 17:20
  „Csak azért, mégis..:))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Nyilatkozzon a kormányfő!

Az orosz vállalat tulajdonszerzése a MOL-ban súlyosan veszélyezteti Magyarország energiabiztonságát,… Tovább olvasom