Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Az összefogást sürgették Kossuth szülőfalujában

Legyünk összetartóak, lássuk a másikban is magyar honfitársunkat, és valamennyien segítsünk abban, hogy az ország előrehaladjon, hiszen ez mindannyiunk érdeke - hangoztatta Szepessy Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok polgármestere, az Összefogás Párt elnöke a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából a településen tartott megemlékezésen, vasárnap.

Kossuth Lajos szülőfaluja minden évben méltón emlékezik meg a magyarság egyik legnagyobb alakjáról, ezúttal is összegyűlt a kevesebb mint kétezer lakosú település apraja-nagyja, hogy felidézzék a 162 évvel ezelőtt történteket. Óvodások, iskolások, meglett emberek is szóltak 1848-49 történéseiről prózában és dalban.

Szepessy Zsolt hangoztatta: a márciusi ifjak szavukat, később fegyvereiket emelték fel azért, hogy az országnak jövőt, lehetőséget biztosítsanak. "Mi ezt a jövőt és lehetőséget megkaptuk, kérdés, hogy tovább tudjuk-e adni gyermekeinknek". Ha méltók akarunk lenni 1848 márciusának ifjaihoz, akkor az ő forradalmukat, szellemiségüket kell tovább vinni - mondta a polgármester.

Kertész-Bakos Ferenc, a Magyar Lovas Nemzetőrség Parancsnoka, az Összefogás Párt alelnöke beszédében párhuzamot vont az 1848-as történések és 2010 között. Megfogalmazása szerint hazafiasságunk, nemzeti érzelmünk ismét pártpolitikai célokat szolgál, ma is, mint akkor. A különbség az - vélekedett -, hogy 1848 nagyjai egy olyan Magyarországért küzdöttek, amelyet nem a széthúzás jellemez, pedig ott és akkor mást akart Széchenyi, mást Kossuth, mást Wesselényi, de a célért, Magyarországért összefogtak.

A mai társadalom a politikai erővonalak mentén véglegesen megosztott, a pártpolitikai szempont ma bármint felülír, a racionális gazdasági döntéseket, az annyira várt reformokat - mondta Kertész-Bakos Ferenc -, holott a válság leküzdése mindannyiunk érdeke. Ha elődeink képesek voltak ellentétes érdekeik ellenére összefogni, akkor mi is tűzzük ki célul az összefogást - mondta.

Olvasóink írták

 • 7. laposibenö 2010. március 15. 13:24
  „Na hogy ere a Szepesire nem biznám rá a javaimat az biztos. Tipikusan az az alak aki azt mindjárt a sajátja ként kezelné, már a haszon szempontjábol. Persze lehet szimpatikus ez az atyáskodó szerep, csak kicsit érdekes hogy a nagy segítőkészségből szép kis kártyabiznisz kerekedet, valami jutalékokról is halani, most meg mitad isten addig rempülte a politikát hogy hirtelen igencsak kívánkozik a parlamentbe. na minndegy.”
 • 6. ggg 2010. március 15. 12:03
  „igaza van. testvéri összefogás kell, hogy végre felemelkedjen ez az ország. az a baj, hogy ezt a testvéri összefogást Vitéz Nagybányai Horthy Miklós Kormányzó Úr óta minden hatalom gőzerővel igyekszik szétverni..”
 • 5. Jandex 2010. március 15. 11:14
  „Kossuth Lajos Úr nem küldte vissza az államkasszát???”
 • 4. Jandex 2010. március 15. 11:06
  „237. hozzászólás nanemá
  "MAKI MAGYARNAK"
  "VONÁT DICSÖITENI"
  A Maki egy majom faj,a Vonát meg miért kellene dicsőíteni? Ugyanolyan ember mint Gipx Jakab utcaseprő!”
 • 3. magyarharcos 2010. március 15. 07:18
  „MIDENKI MAKI MAGYARNAK ÉRZI MAGÁT MENJEN DÉLUTÁN JOBBIK GYÜLÉSRE ÉS VONÁT DICSÖITENI..................SZEBB JÖVÖT”
 • 2. laposibenö 2010. március 14. 20:34
  „A Szepesi.”
 • 1. laposibenö 2010. március 14. 20:28
  „Ez is addig őrlődött a nagy csociális kérdéseken amíg egyszercsak párt jelöltként ébredt fel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megemlékezések országszerte

A nemzeti ünnep alkalmából országszerte megemlékezéseket tartottak már vasárnap, az évforduló előtt… Tovább olvasom