Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Az ország legnagyobb betonüzeme

A jánossomorjai Leier kft.-ben hárommillió eurós beruházást indítanak. Hazánk legnagyobb betonüzeme így méretében és kapacitásában is duplájára nő. Fennállásának tízéves jubileumát ünnepelte a jánossomorjai Leier Építőanyag és Építő Kft.

Az alkalomból rendezett összejövetelen a cég vezetése bejelentette: 3 millió euró, azaz 750 millió forint értékben új beruházás indul az üzemben. Négy új üzemcsarnokkal gyarapodik a cég és kibővülhet a mélyépítő elemek és előre gyártott betontermékek palettája is.

A Leier-cégcsoport 1992-ben zöldmezős beruházásként mintegy háromhektárnyi területen kezdte meg a jánossomorjai betonüzem építését. Napjainkra a 10 hektáros területen fekvő céget Magyarország legnagyobb beton- és készelemeket gyártó üzemeként tartják számon, ahol építő-ipari termékeket, mesterpaneles födémeket, kéményelemeket, térburkolókat, mélyépítő elemeket és előre gyártott termékeket készítenek. Fejlesztése az elmúlt években töretlen volt és a mostani nagyszabású beruházás is a folyamatosság bizonyítéka.

A gyár jelenleg 140 munkavállalót foglalkoztat, a bővítés után további 60 munkatársra lesz szüksége. Ez a beruházás csak egy a sok közül a cégcsoport életében. A nemzetközi vállalkozás idén 12 millió eurót szán fejlesztésre. A Leier három országban – Magyarország, Lengyelország és Ausztria – összesen 25 telephelyet működtet, 1600 embernek biztosít munkát. Tavalyi éves forgalma 76,3 millió euró volt, amit az idei már most 30 százalékkal túlszárnyalt. Ebből a jánossomorjai üzem tavaly 2 milliárd eurót hozott. Az ünnepségen Michael Leier tulajdonos, tiszteletbeli konzul elmondta, a beruházást önerőből finanszírozzák.

Korábban:

Leier-siker (2002.05.26.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvízkatasztrófa

Elkészült az árvíz utáni- bár még több tekintetben nem végleges - megyei kárjelentés, ugyanakkor… Tovább olvasom