Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

˝Az ország kivéreztetése árán kerülhetünk ki a túlzottdeficit-eljárás alól˝

Az MSZP szerint az ország a kivéreztetése árán kerülhet ki az uniós túlzottdeficit-eljárás alól, mivel a kormány növelte az adókat.
Az MSZP szerint az ország a "kivéreztetése" árán kerülhet ki az uniós túlzottdeficit-eljárás alól, mivel a kormány növelte az adókat, de a kiadásokat nem csökkenti megfelelő mértékben.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja, országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, pártja üdvözli, hogy Magyarország várhatóan kikerül a túlzottdeficit-eljárás alól, ugyanakkor az a véleménye, hogy a kormány az adóemelésekkel, és új adók bevezetésével "padlóra küldi" az ország gazdaságát.

A kiadásoknál is lépni kellene a politikus szerint, de ezt - mint mondta - Orbán Viktor nem szeretné, a "haveroknak" minden pénzt oda akar adni. Szanyi Tibor hangsúlyozta: "ha nem mutyikra költötték volna a pénzt", akkor az ország már régen kikerült volna az eljárás alól.

A szocialista politikus szerint a kormányfő ebben a helyzetben úgy viselkedik, mintha ő kényszerítette volna térdre az Európai Bizottságot. Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy fenntartható, kiszámítható, növekedésorientált gazdaságpolitikát folytasson.


Olvasóink írták

178 hozzászólás
 • 178. Legs 2013. május 31. 21:20
  „Amúgy kíváncsivá tettél.Milyen a nem hobby magyar?.Felvilágosítanád a fórumot,milyen az igazi magyar?Csak egyszerúen,hogy mindenki értse.”
 • 177. Legs 2013. május 31. 21:16
  „176. Demalgon

  Azt hiszem túlzásba estél.Ez egy fórum(sicc).Attól amit mondasz mi változik meg?Nem Zeta 62-re kellene haragudnod,hanem inkább magadra.Érzem a gyűlöletet szavaid mögött.Nem véletlen,hogy nem osztottak neked lapot a pártodban.Azt érzem neked a mellőzés fáj legjobban.Vagy tévedek?”
 • 176. Demalgon 2013. május 28. 14:51
  „a kis HMRC-nek pedig annyit üzenek még: Wallis csak egy volt a tulajdonosok közül. Ha majd ugatsz és a Csányit is felelősségre vonod a következményekért + a szárnyaspiaci válságot nemzetközi szinten + az állatvédőket, akkor ugrálhatsz, de addig olyan vagy, mint az a miniatűr agresszív kutya, a csivava, vagy mi. Annyira kilóg a lóláb a süketségedből, mert ha a Wallisban nem lett volna benne Bajnai, ugyanúgy megtörtént volna ugyanez az eset, ugyanez a folyamat, ugyanez az eredmény, mert a többi nagy spekuláns, pl Csányi mélyen ott volt. És akkor kit venne elő a fajod ennél az esetnél, hm? Ha nem lenne a történetben egy bajnai sem? Akkor hallgatnátok, mint xar a fűben.”
 • 175. Demalgon 2013. május 28. 14:48
  „okos enged szlogened úgy látszik messze nem tudod lejebb hagyni úgy látom, de legalább sikeresen megmutattad milyen vagy. Nem tetszik a hobbimagyar? Sajnálom, ennél másabb nem vagy. Ne ugrándozz addig gerincességről, amíg a gerinctelenségeddel próbálsz utat törni magadnak, és jó fideszes párkatonaként lekommunistázol boldog-boldogtalant, miközben mártírkodsz, hogy pártfüggetlen vagy. Ide köpsz, odaköpsz, gyakorlatilag jó birkaként meg csontig nyalsz a vezérednek. Bosszantani messze nem bosszantalak, ahogy a gyér felfogóképességed nem képes megérteni, úgy sajnálom: ez, amit kapsz ez vagy te, ilyen vagy te másokkal itt és a mindennapi életben. Szimplán azt kapod, amit kivetítesz másokra. Nem tetszik? Sajnálom, változtass magadon, és mások is változnak veled szemben. Amilyen a mosdó, olyan a törülköző, tartja az a mondás, amit nem vagy képes felfogni.

  A bértollnokságra annyit, hogy mondd a céged adatait és ha ennyire fizetni akarsz, akkor leszámlázok neked bármit. Legfőképp az emberi idiótaságot, ami téged jellemez. Náci? Fasiszta? Erre azt mondom, hogy te meg folyamatosan zsidózol, ahogy fogalmaztad is "stikában, alamuszin". Akkor a hol a gerinc? Ráadásul még a náci és fasiszta mellett hasonló módon épp te zsidózol. Hol van az, amitől úgy gondolod, hogy megkülönböztetheted magad? Az én fizetésem attól ugrik, hogy olyanokkal van tele az ország, mint te, ha 32 lenne belőled, és befognám egy szekér elé 32 fele húznád a szekeret. Hobbimagyar? Felvetés jogos. Hőbörögsz, hogy magyarok ellen így, magyarok ellen úgy, aki máshogy nyilatkozik magyar, még akkor is, ha igazat mond. És itt kifulladsz. Ülsz a kanapén, üvöltözöl, mint aki fél a sötétben, és ennél tovább nem terjed a magyarkodásod, mert a kecskét is 3 fillérért közben. Igen, ezzel mutatod meg az átlag magyar természetet. De ha te attól érzed magadnak, hogy verheted a melled, mint a gorilla és üvöltheted magyar vagyok, majd jóllakottan elmész aludni ám tedd, de akkor viseld el a hobbi előtagot is, mert csak hobbiból vagy magyar, nem nemzetileg. Normális ember soha nem kérkedik semmivel, legyen az 56, vagy legyen az nemzeti hovatartozás. Szájalással még nem leszel nemzetbeli.

  Bár azt külön dicséretnek veszem, hogy több nicket tulajdonítasz nekem, de ezen jót mosolygok, mert ami nickjeim voltak már vagy 2-3 éve mindegyik törölve lett a szerkesztőség által. Úgyhogy próbálkozz nyugodtan ... (bár a legelső nickemet nagyon sajnálom, de annak is van már vagy 6 éve).

  Szóval nyugodj meg végy levegőt, attól, ha üvöltözöl még nem leszel okosabb, és ugyanúgy az idióták táborát erősíted.”
 • 174. Eva- 2013. május 28. 14:30
  „zetahatvankettő vagy zeta62
  Eva-”
 • 173. Eva- 2013. május 28. 14:27
  „""2000 és 2005 decembere között a Wallis Rt. vezérigazgatójaként dolgozott. Feladata a befektető cég átszervezése, hatékonyabbá tétele és a befektetések kezelése volt. A csoporthoz tartozott egyebek közt a Graboplast Rt., a Rába Rt., az Elender Rt., az Index.hu, a Wallis Ingatlan, a Wallis Autó Holding, a Danubius Rádió, a Café Reklám csoport is.

  A Wallis még 1998-99-ben, Bajnai Gordon vezérigazgatósága előtt lett a Hajdú-Bét Rt. többségi tulajdonosa. A cég a víziszárnyaspiac összeomlása miatt 2003-ban - a megmentésére tett többszöri tulajdonosi próbálkozás ellenére - 5,5 milliárd forint adósságot hátrahagyva csődbe ment. Beszállítóinak jelentős része nagy veszteségeket szenvedett (egyikük emiatt öngyilkos lett[5]). Maga a Wallis csoport 10 milliárd forint veszteséggel szállt ki a befektetésből.

  A média több hullámban foglalkozott az üggyel, amelynek során számos valótlan állítás látott napvilágot Bajnai és a Hajdú-Bét kapcsán. Későbbi bírói ítéletek több médiumot helyreigazításra köteleztek. Hamisnak bizonyult például az a feltételezés, hogy a céget nem fejlesztették és csak a pénzt vették ki belőle.[6][7] További helyreigazítások: FN FN II. MNO Hir TV

  2001 és 2005 között tagja volt a győri Graboplast Zrt., 2003 és 2005 között a szintén győri Rába igazgatóságának is.

  2005 végétől, annak privatizációját követően a Budapest Airport Zrt. elnöke, illetve a Zwack Unicum Nyrt. (2003) felügyelő bizottsági tagja lett és bekerült a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdasági Tanácsába is. Igazgatósági, illetve felügyelőbizottsági tagságairól kormányzati szerepvállalásával egy időben lemondott."""

  ez pedig korabeli cikk---mintha Bajnait igazolná Kósa érzelmi politizálása helyett
  http://www.hetek.hu/uzlet/200401/szarnyaszegett_hajdu_bet”
 • 172. zeta62 2013. május 28. 14:13
  „vica!
  Az kivételesen nem Neked szólt. (168)
  A két hajó biza komoly.”
 • 171. Eva- 2013. május 28. 13:20
  „168. zeta62 2013.05.28. 12:42

  azért azt ne feledd, hogy a hajó közös!
  (mert a mitológiai történeteket sem kell véresen komolyan elhinni!)”
 • 170. Eva- 2013. május 28. 13:15
  „167. Valaki 2013.05.28. 12:27

  no ebben meg egyetértünk!
  bár a multikkal most stratégiai szövetség a divat!
  és maradtak a hátak mögött--vagy előtt??!”
 • 169. zeta62 2013. május 28. 13:08
  „Nahát! Újabb nap, újabb Bajnai hazugság porlik szét!

  Kósa Lajos: a 2000-es évek legelején az akkori Orbán-kormány 1,5 milliárd forintos támogatást adott a Hajdú-Bétnek, amit Debrecen városa is támogatott 250 millió forinttal. A támogatás átadásakor, 2002 szeptemberében ,,a Wallis teljes vezérkara ott virított, s nem mondták, hogy most ez teszi őket tönkre", vagyis ,,semmi nem igaz abból amit mondanak".

  http://mno.hu/belfold/bajnai-mindenrol-tudott-1163556”
 • 168. zeta62 2013. május 28. 12:42
  „Na figyelj, te szánalmas libsi!
  Itt veritek magatokat, bőszen náciztok, fasisztáztok, hobbimagyaroztok, a világ tolerancia-bajnokainak állítva be magatokat, veled az élen, közben egy szánalmas, egyszerű bértollnok, magyargyűlölő jordán-pozitív lapul a többszörös nick alatt. Stikában, alamuszin cigányoztok, zsidóztok, mert annyi vér sincs a pucátokban, hogy fel merjétek vállalni, igaz, ahhoz gerinc kellene, és lehet, hogy ugrana a troll-fizetésed :)
  Ez az utolsó karakter, amit pazarlok rád, mert annyira szánalmas ez a vergődésed, hogy a bosszantásod se tud már érdekelni. Egyszerűen levegőnek nézlek.”
 • 167. Valaki 2013. május 28. 12:27
  „165. Eva-

  Ha a cociknak annyi esze lett volna amennyi nincs, akkor most is ők uralkodnának. De sem tudás, sem önmérséklet csak a nagy arc, multikkal a hátuk mögött.
  Ezért is jött a bukta. :)))”
 • 166. Valaki 2013. május 28. 12:24
  „161. oxana 2013.05.28. 09:03

  Kiváncsi lennék, hogy a kelet-európaiak IQ-ja vajon mennyivel csökkent az elmult évszázadban?

  szerintem kérdezd mekk őket! :))”
 • 165. Eva- 2013. május 28. 11:01
  „160-hoz
  " Vagy az ország iránti bizalmat azzal, hogy a jelenlegi kabinet 2014 közepére már visszafizeti a Gyurcsány-Bajnai-kormányok által felvett nemzetközi óriáskölcsönt? No, nem jó dolgában, hanem azért, mert Veres János és Simor András pont ilyen irgalmatlanul rövid futamidejű kölcsönszerződést hozott tető alá 2008-ban, amikor még a volt jegybankár szerint is csak két hétre (!) elegendő pénz volt az államkasszában. "

  csak megjegyezném, hogy a felvett kölcsön jelenti most a devizatartalékot---
  mert azt el nem költötték
  sőt abból vették meg a ...és itt most jöhet a sor, amire a mai regnáló azt elköltötte.
  csak sajna visszafizetni mindnyájunknak kell
  egy másfajta logika kidobásának árát az új logika bevezetése okán!
  gazdagok vagyunk!”
 • 164. Eva- 2013. május 28. 10:56
  „egy aprócsak számmal/ utalással/ hivatkozással azért utalj majd arra, hogy az igei személyraggal ellátott mondataid kire vonatkoznak?”
 • 163. Demalgon 2013. május 28. 10:55
  „komolyan kezeltetésre szorulsz. Ki a fene akar elhallgattatni? Nem érsz te annyit, sőt még kevesebbet sem. Ha nem tűnt volna fel, az emberek zömének az idiótaságod szintjével van baja, hogy hülyeségeket hordasz össze-vissza, és az ostobaságod mindenkit megbélyegez, mert egy kalap alá veszik a normális embereket a magadfajta idiótával. Ha lenne nyaktól felfele valami abban a golyóban, akkor kicsit magadba szállnál és tájékozódnál mielőtt dumálni kezdesz, de mivel erre képtelen vagy és értelmi szinted meghaladja, kevés esély van. A hülyeségedre meg megvannak a megfelelő fórumok, mondjuk keresd meg a kisalfold.hu-n belül a bulvárrovatot.

  Egyébként meg csak azt a stílust kapod, ami te vagy, sem többet sem kevesebbet.

  valagi meg megint narancsbulvárt olvas, ahogy látom.”
 • 162. zeta62 2013. május 28. 10:33
  „tudod? :)
  Remélem őszinte "fájdalmat"okoz, de a továbbiakban se tudsz meghatni, se elhallgattatni. :)”
 • 161. oxana 2013. május 28. 09:03
  „Kiváncsi lennék, hogy a kelet-európaiak IQ-ja vajon mennyivel csökkent az elmult évszázadban?”
 • 160. Valaki 2013. május 28. 07:53
  „Ígérnek, ígérgetnek
  Magyar Nemzet

  2013. május 28., kedd 00:01

  Örök életet, boldogságot, ingyensört, a Nagykörút pezsgővel való feltöltését, általános, nullaszázalékos adókulcsot, a gázár eltörlését, tíz évre visszamenőleges ingyenes áramszolgáltatást és évi plusz 99 napot ígért választóinak 2010-ben a Kétfarkú Kutyapárt, amely még arra is garanciát vállalt, hogy ,,a rájuk szavazók 100 százaléka rájuk szavaz majd".

  Programjuk további eleme a Belvárosban bevezetendő, csettintésre le- és felkapcsolható közvilágítás, a turistabuszok kerülgetése helyett a várost átszövő hullámvasút, illetve a Gellért-hegy belsejébe tervezett IV. Béla-energiaelnyelő, amely az űrből jövő energianyalábokat fogja fel és teszi felhasználhatóvá a lakosságnak.

  Távol álljon tőlem a plágiumvád, de az Együtt 2014 programját olvasva sok a gyanús átfedés. Bajnai Gordon és a mögé szerveződött volt SZDSZ-es társaság - mármint azok, akik még nem léptek be az azóta alakult poszt-SZDSZ-es pártocskák egyikébe sem - olyan ígérethalmazt tett le az asztalra pártprogram címén, amelyet nehéz lenne komolyan venni. És hát itt van a kutya, vagyis a kétfarkú kutya elásva....

  ...A pártprogram kétségtelenül legszebb eleme ,,a bizalom helyreállítása", csak azt nem tudni, pontosan mit is értenek ezalatt. Vajon a bankok bizalmát nyernék vissza azzal, hogy drasztikusan csökkentenék a bankadót? Vagy az ország iránti bizalmat azzal, hogy a jelenlegi kabinet 2014 közepére már visszafizeti a Gyurcsány-Bajnai-kormányok által felvett nemzetközi óriáskölcsönt? No, nem jó dolgában, hanem azért, mert Veres János és Simor András pont ilyen irgalmatlanul rövid futamidejű kölcsönszerződést hozott tető alá 2008-ban, amikor még a volt jegybankár szerint is csak két hétre (!) elegendő pénz volt az államkasszában. Esetleg a szegény kifosztott multikét azzal, hogy eltörlik a rezsicsökkentést és a válságadókat?...”
 • 159. Demalgon 2013. május 27. 23:22
  „de legalább néha ha értelmes portálok lennének belinkelve, de úgy látszik egyesek azt hiszik, hogy ők az MIB és a bulvársajtóból kell tájékozódni ... önjelölt közgazdászok mellett az ön jelölt gondolkodók is megjelentek az idiótább kiadásból, ezért van mindig leterhelve minden szerver.”
178 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azonosították a hajléktalant agyonverő férfit

Egy jelenleg büntetését töltő férfit gyanúsítanak azzal, hogy még 2011 októberében halálra vert egy… Tovább olvasom