Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Az orosz bulvársajtó szerint pénteken csap le az USA Iránra

Az orosz bulvársajtó szerint a Pentagon nagypéntek hajnalban - április 6-án négy órakor - csapna le Iránra, mivel állítólag az Egyesült Államok már befejezte a hadművelet előkészítését, s immár semmi sem tántoríthatja el Washingtont a támadástól.
A Komszomolszkaja Pravda többmilliós példányban megjelenő moszkvai lap például kedden internetes honlapján (www.kp.ru) megjelent írásának már azt a címet adta: A harmadik világháború április 6-án reggel 4 órakor kezdődik?

A lap beszámolója szerint amerikai és nyugati tv-csatornák azt állítják, a Pentagon erre az időpontra tűzte ki iráni objektumok bombázásának a megindítását. Az orosz lap arról adott hírt, hogy a szenzációs hírről e tv-csatornák újságírói az izraeli titkosszolgálatokhoz közel álló kollégáiktól szereztek tudomást. Az izraeli titkosszolgálatok viszont a maguk részéről azt állítják, hogy az orosz felderítés osztotta meg velük e titkot - írja a bulvárlap.

A Komszomolszkaja Pravda tudni véli, hogy az Egyesült Államok biztos távolból, a Perzsa-öbölben felsorakozott hajóiról, illetve törökországi és iraki bázisairól kezdi meg az iráni nukleáris és kormányobjektumok bombázását. Az orosz lap ezt követően már egy nagy háború kibontakozásának a lehetőségét vetíti előre. Az összecsapásokba belesodródna az összes szomszédos állam, Indiától Izraelig és Szaúd-Arábiától a Kaukázusig.

Az orosz bulvárlap által vázolt forgatókönyv szerint az amerikai bombázásokra válaszul Irán olyan objektumokra mér majd csapásokat, amelyekhez - így vagy úgy - köze van Washingtonnak. Teherán állítólag kezdetben Izraelre lőne ki rakétákat, amely a maga részéről sem maradna adós. A Kaszpi-tengeren Irán az amerikai érdekeltségű azeri olajmezőkre és vezetékekre mérhetne csapást, míg Irán azeriek lakta tartományában ennek nyomán lázongások törnének ki - sorolja a Komszomolszkaja Pravda az állítólagos háború terebélyesedésnek kezdeti fokozatait.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem tudják ellenőrizni a jogviszonyt a háziorvosok

A háziorvosok többsége nem tudja ellenőrizni, hogy a betegnek érvényes-e a biztosítása, holott… Tovább olvasom