Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Az ördög Pradát visel

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i divatipar, aki senkit nem tűr meg útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak.
rendező: David Frankel
író: Lauren Weisberger
forgatókönyvíró: Aline Brosh McKenna
operatőr: Florian Ballhaus
zene: Theodore Shapiro, Chris Trapper
producer: Wendy Finerman
vágó: Mark Livolsi

szereplő(k):
Meryl Streep (Miranda Priestly)
Anne Hathaway (Andy Sachs)
Emily Blunt (Emily)
Stanley Tucci (Nigel)
Adrian Grenier (Nate)

A film sztorija

Ahogy a New York-i divat szédületes világában, ahol a stílusok, ruhaméretek napról napra változnak, úgy a divat szentélyében, a Runway Magazine-nál is zajlik az élet: karrierek ívelnek fel és törnek derékba.

Miranda Priestly (Meryl Streep) a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i divatipar, aki senkit nem tűr meg útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway-t, munkatársai életét megkeserítve. Akiben van egy cseppnyi önérzet, az nem bírja ki ezeket a megaláztatásokat mégis New York-i nők milliói meghalnának azért, hogy itt dolgozhassanak.

Miranda új munkatársa, Andy Sachs (Anne Hathaway), a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó "haute couture" ruhájú, szupermodell alakú, körömcipőben tipegő díváknak, akik az újság manhattani központjában Mirandát veszik körül. Amikor Andy belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése.

Miranda rengeteget forog a divat világában, de nem sikerült eddig egy jó asszisztenst találnia. Andy tökéletesen alkalmatlan a munkára, de van benne valami, ami a többiekben nincs: nem tud veszíteni.
Ahhoz, hogy tökéletes munkatárs legyen, Miranda képére kell formálnia magát. Hamarosan, a barátja legnagyobb rémületére, megtanul úgy beszélni és járni, ahogy bárki a cégnél, és nem keveri össze Dolcét Gabbanával. Egyre inkább úgy látja a világot, mint Miranda, rájön, hogy bár Miranda élete csodálatos, de nagyon magányos is: a nagy siker sokszor nagy áldozattal jár.www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Vízer Balázs

"Másrészt úgy is nézhetjük az egészet, hogy a fenét van itt szó komoly drámáról és igazi élethelyzetek bemutatásáról, vagy hajszálpontos társadalmi megfigyelésekről - mert mindez csak úgy, mintegy véletlenül adódott a filmhez. Mert az is lehet, hogy ez egy tinimozi, Meryl Streep csak egy jelentéktelen, de jól teljesítő mellékszereplő, és tényleg egy szilárd jellemű, becsületes amerikai lányról van szó, akit csak egy pillanatra szédít meg a siker és a csillogás reménye - és Párizs -, de tudja, hol a helye, és mit akar az élettől. Fontos munkát, megértő párt és népes családot, no meg tartós békét a Közel-Keleten, olcsó olajárakkal kombinálva."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 10.04.

Tovább olvasom