Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Az Orbán-stáb: ötven segítő a Miniszterelnökségen

A tanácsadók között van Révész Máriusz, aki a gyerekeket érintő kormányzati ügyekben, és Balogh Gábor öttusázó,aki sportügyekben, az utánpótlássport kérdésében ad tanácsokat.

Körülbelül ötvenen dolgoznak a Varga Mihály vezette Miniszterelnökségen, ahol egyebek mellett Orbán Viktor sajtóját, programjainak szervezését, protokollját intézik. Itt látják el teendőiket a kormányfő tanácsadói, főtanácsadói is.

Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő a Miniszterelnökség szerkezetével összefüggésben az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott: a Bajnai-féle Miniszterelnöki Hivatalnál egy jóval kisebb szervezet alakult annak az ígéretnek megfelelően, hogy kisebb, hatékonyabb, rugalmasabb állam, illetve kormány jön létre.

A Miniszterelnökséget államtitkárként Varga Mihály vezeti. Mellette egy hatfős elemző csapat dolgozik, tagjai már a Fidesz-frakció gazdasági kabinetjében is Varga Mihály mellett tevékenykedtek.

Szervezetileg Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és négytagú titkársága ugyancsak a Miniszterelnökséghez tartozik. A legnagyobb szervezeti egység a Miniszterelnökségen Orbán Viktor sajtó- és szervezési stábja. Ezt a kormányfő szóvivője, Szijjártó Péter vezeti miniszterelnöki biztosi rangban.

Hozzá tartozik a miniszterelnök nemzetközi titkársága is, ahol hárman dolgoznak. A szóvivő elmondta, a sajtó- és szervezési stábon belül a tíz munkatárssal felálló sajtóstábot helyettes államtitkárként Havasi Bertalan, a Fidesz korábbi sajtófőnöke irányítja, a szervezési stábot pedig Benkő Szilárd vezeti. Utóbbiban kapott helyet Orbán Viktor protokolljának, programjainak szervezése, a naptár és a meghívások kezelése, valamint a levelezés.

Ezeket a feladatokat összesen 15 ember látja el. Szijjártó Péter kifejtette: a kormányfő többeket felkért főtanácsadónak, illetve tanácsadónak. Közülük Gottfried Péter főtanácsadói pozícióban már dolgozik a miniszterelnök mellett, és elsősorban külgazdasági ügyekben jelent segítséget Orbán Viktor számára.

A másik, már munkába állt főtanácsadó, Szapáry György korábbi jegybankalelnök, aki a nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásban segít.

A tanácsadók között van Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő, aki a gyermekeket érintő kormányzati ügyekben ad tanácsokat, Balogh Gábor világbajnok öttusázó pedig sportügyekben, azon belül is elsősorban az utánpótlássport kérdésében ad tanácsokat "a sportot kifejezetten magához közeliként és stratégiai ágazatként kezelő" miniszterelnöknek - mondta Orbán Viktor szóvivője. Szijjártó Péter hozzátette, a kormányfő mellettük még további szakembereket is fel akar majd kérni tanácsadói, illetve főtanácsadói munkára.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. háté 2010. június 25. 19:41
  „61. hozzászólás gjozsi88

  --hülyeséget, akkor sem írok---így vezeted félre az embereket és nem tájékozódsz!”
 • 61. gjozsi88 2010. június 22. 15:37
  „háté!
  Az ügy szempontjából lényegtelenek, ugyanis az adataikat használták fel,a beleegyezésük nélkül de itt sem jártak még a környéken sem!
  Tehát az ügyben fiktiv személyek, jogilag nem felelőségre vonhatók!”
 • 60. háté 2010. június 21. 22:11
  „58. hozzászólás gjozsi88 2010.06.21. 14:51
  nasi 12!
  A Kaya Ibrahim és josip tot valóban nem létezett!
  Ugyanis ezek egy fiktiv személyek voltak, akiknek a fidesz közeli cégek a felhalmozott köztartozásokkal együtt eladásra kerültek!
  Gyerek, ha valamit állítasz néz utána, nagyon is élő személyek, még most is!
  -------
  Ez a sorosgyörgy által kikevert rablóbanda, folytatja a garázdálkodást hazánkban.
  Vörös helyet, egy mindenre kiéhezett narancsos banda, könyörtelenebbül zsákmányolja ki a népet!
  A slepp a barátok-haverok valami hatalmas aratásba kezdtek!
  Helyi szinten olvasd el a mai kisalföldet, az árvízkárosultak cikknél, rádöbbensz az igazságra!---visszaforgatás az állami/vagyis az adónkból/ pénzből az adományba!
  Hú, de gusztustalan!--a kép árulkodó!
  Ha nem hiszel, autózz körbe Győrben és nézd az építkezéseket.
  ( PL.:a komszol--lakásberuházást kezdett!--miből? a szemétdíjból?)”
 • 59. HR_XAR 2010. június 21. 18:02
  „55-ös, nem most kezdték, hanem folytatják azt, amit abbahagytak 2002-ben. Elbaszarintanak rendesen mindent.”
 • 58. gjozsi88 2010. június 21. 14:51
  „nasi 12!
  A Kaya Ibrahim és josip tot valóban nem létezett!
  Ugyanis ezek egy fiktiv személyek voltak, akiknek a fidesz közeli cégek a felhalmozott köztartozásokkal együtt eladásra kerültek!
  Azaz ezek a köztartozások eltüntek, mert senkin nem lehetett behajtani! Ez ettől még bünügy, noha nincs elkövetője igy nem lehet felelőségre vonni, mert az eladó rosszhiszemüsége nehezen bizonyítható, de attól még van!
  Arra szeretnék konkrét választ kapni, ha a gazdaság konszolidált és a költségvetési hiánycél is tartható, mint mondta Varga csontvázkereső brigádvezető, akkor miért is kellene felelőségre vonni a szocikat, főként gyurcsányékat?
  Hogy miért él szarabbul az átlagember?
  Mert nyaklónélkül vette fel a devizahiteleket, legtöbbet a Járay és Szapáry vezette jegybank idején, önként és dalolva!
  Hiába volt 30% feletti a reálbér növekedés, ezzel szemben az emberek a 2001-es alig 1000 milliárdos adósságot 8000 milliárdra növelték!
  Azt viszont nem nehéz látni, hogy az orbán kormány, miután pofán vágták Brüsszelbe és tudatták vele, hogy a hiány 3,8, sápadtan hazajött és bejelentette azokat a kisembert érintő megszorításokat, melyek majd ezután fejtik ki hatásukat!
  Ugyanis nem kell várni 4 évet ,hogy tudjuk, az adójóváirás kivezetésével a kisember számára évi 136 000 ft jóváirás szünik meg, hogy az adókedvezmények megszüntetéséről ne is beszéljünk, a állami vállalatok 15%-os bértömeg csökkenése ujabb 50 milliárdot von el a belsö fogyasztásból és a banki adó miatt a bankok hitelezésük visszafogásával ujabb belső piactól vesz el jelentős forrásokat!
  Hova fognak termelni a KKV-k, mikor a belső fogyasztás drámaian csökkenni fog a fenti intézkedések következtében!?”
 • 57. gjozsi88 2010. június 21. 14:40
  „Turabakancs!
  Csak halkan jegyzem meg, hogy mosdatnád a szerecsent!
  A külföldi lapok egyértelműen kontárnak nevezték a fidesz kormányt!
  A forint elszakadása a régiós devizáktól már korábban is látható volt, ugyanis a görög válság hatására ezek együtt gyengültek, de a fidesz kommunikációja következtében lett rosszabb a helyzet!
  A Kósa lökte 280 fölé az eurót a szijjártó másnap megkontrázva 290-ig!
  Ez tény még akkor is, ha máshogy látod, vagy szeretnéd látni!
  A 29 bejelentett pont, melyben drasztikus megszorítása történik a kisembernek a gazdagok javára megnyugtatta a piacot, de ez csak a forint árfolyamon látszó némi csökkenést jelent, de a állampapir piacon jelentősen gyengült a forgalom és a hitel minősítésünket is lerontották a piaci elemzők!”
 • 56. Jandex 2010. június 21. 11:05
  „Mindenki hozzon magával pár kiló iránytűt!:))) /hátha az egyik jó irányba mutat?!/”
 • 55. máris 2010. június 21. 09:41
  „nasi--nak . JÓL MONDOD, 4-ÉV MÚLVA, MEG KELLENE VÁRNI! HA LE TELIK , UTÁNA KELLENE ITÉLKEZNI EMBEREK, ÚGYSEM TEHETÜNK SOKKAL TÖBBET! MÉGCSAKL MOST KEZDTEK!!!”
 • 54. mazsi 2010. június 21. 07:12
  „ha meglátják a gyerekek ezt a máriuszt megállnak a növésben......”
 • 53. Fürgeszarvas 2010. június 21. 07:07
  „52. nasi12 2010.06.21. 02:56 "Bűnös az a párt szimpatizáns is, aki a bűnöző vezetőinek a hibáit, sárdobálással, dezinformálással, és agitálással szeretné meg nem történtté tenni." Te pedig <moderálva> nem érted , hogy mit írtam,vagy nem is akarod érteni ! Ez nem taktikai kérdés , hanem a demokrácia jelentésének az értése vagy nemértése !”
 • 52. nasi12 2010. június 21. 02:56
  „A legújabb taktika, hogy ha bebizonyosodik, hogy az előző kormány tagjai mind bűnözők voltak, akkor meg kell próbálni magukkal rántani a jelenlegi kormányt is, hogy elmondhassák, - látjátok, ők is éppen olyan bünösök, mint mi voltunk.
  Ezért társult be most a sárdobálásba, a jobbik, és az új Gyurcsányisták pártja, az LMP is.
  Ezért kötelező kivizsgálni az előző 8 év bűneseteit.
  - - - -
  Kuncze már bevallotta, és videó felvétel is tanúskodik róla, hogy a parlament folyosóján kijelentette, mikor a bukásuk után távozott a parlamentből:
  Uraim, becsülettel be kell vallani, a Joszif Toth, meg a Kaja Ibrahim-ból egy szó sem volt igaz, de olyan jó volt vele bosszantani az akkori ellenzéket!
  A köteles beszéd is csak egy kiforgatott, hazug mondat volt, de valahogyan védekezni kellett a támadások ellen.
  - - - - -
  Egy bűnös párt összeforrva a bűnös szimpatizánsaival, próbálják menteni a menthetőt, de ezeket a bűnöket, már nem tudják tisztára mosni.
  A sárdobálás már nem segít.
  - - - -
  Bűnös az a párt szimpatizáns is, aki a bűnöző vezetőinek a hibáit, sárdobálással, dezinformálással, és agitálással szeretné meg nem történtté tenni.”
 • 51. Goldmund 2010. június 21. 01:13
  „Pintér nyakig benne volt az olajmaffiában a ´90-es években. Röhögtem is, amikor a rendőrségi korrupció visszaszorításáról beszélt.
  Kövér meg menjen el egyszer pszichológushoz, az majd felvilágosítja, hogy a véresszájú komcsizással csak a párttitkár apját akarja kompenzálni. (Kövér László anyja együtt jár Pápán a szoci gyűlésekre a Gyurcsány-mamával.)
  A csúcs viszont, hogy az Állami Számvevőszék elnökének olyan embert aakrnak kinevezni, aki azon kívül, hogy pártkomisszár, az ő viselt dolgait rendszeresen kritizálta az Számvevőszék. Mostantól majd nem fogja!
  :-))))”
 • 50. Fürgeszarvas 2010. június 20. 21:41
  „48. nasi12 2010.06.20. 21:25 - Neked is csak javasolni tudom azt,hogy olvasd el és értelmezd,hogy miről beszélek ! Nem a politika és nem a politikusok feladata az,hogy megmondják azt,hogy ki bűnös és ki nem ! Ez a jog feladata lenne egy demokráciában ! Nálunk volt már egy Rákosi rendszer ,ahol a politika mondta ki koholt vádak alapján , hogy ki a bűnös ! Megismétlem : most is olyan irányba haladunk , és ez egy rossz irány ! Nem Kövér elvtárs vagy Orbán elvtárs dolga az,hogy megmondja azt ,hogy ki a bűnös ! Ha ez így mehet,akkor holnap bárkire rámutathatnak,és ........ Nem is jó továbbgondolni a következményeket ! Gondolkodni,gondolkodni !”
 • 49. Fürgeszarvas 2010. június 20. 21:27
  „47. k2968 2010.06.20. 20:53 "Tehát akkor mindenki lopjon amennyit bír a négy év alatt utána hadd lopjon más?????
  Minden következmény nélkül? " - Ezt ki mondta ? Ha elolvasod , és értelmezni is tudod ,hogy mit írtam ,akkor abból nem annak kell lejönnie, amit Te itt kérdezel ! A büntetést és a bűnöst nem a politikának ,hanem a jognak kell kimondani - és lehetőleg törvényes eszközökkel és törvényes keretek között! Most nem az történik !”
 • 48. nasi12 2010. június 20. 21:25
  „Tisztelt Fürgeszarvas!
  Az ország a tönk szélén, (kifosztották) a fél ország nyomorog, (lakóit kirabolták) és még véded a bűnözőket?
  Legalább 4 évet meg kell adni ennek a kormánynak, hogy talpra álljunk, és a következő négy évben meginduljunk felfelé.
  A Nemzet (a többség) azt mondta, uraim eddig, és nem tovább.
  A többség azt mondta, legyen vége a bűnös politikának, ám ezzel nem azt mondta, hogy a rablott holmival el is lehet somfordálni.
  El kell számoltatni a 8 év alatt elkövetett bűncselekményeket, vissza kell szerezni az elrablott holmit, és akkor az egyszerű (csóró) MSZP-seknek is több jut majd.
  A halálbüntetést már rég eltörölték, nem kell félni, de teljes vagyonelkobzást, és pár tíz évet ki kell majd osztani a vezető politikusoknak is.
  A fő bűnössel, a felbujtóval, Gyurcsány Ferenccel kell kezdeni!
  Amig ő nincs rács mögött, addíg ebben az országban nem lesz nyugalom.”
 • 47. k2968 2010. június 20. 20:53
  „46. hozzászólás Fürgeszarvas 2010.06.20. 20:25
  Tehát akkor mindenki lopjon amennyit bír a négy év alatt utána hadd lopjon más?????
  Minden következmény nélkül?”
 • 46. Fürgeszarvas 2010. június 20. 20:25
  „45. nasi12 2010.06.20. 20:09 "A Magyar Nemzet az elszámoltatásra adott meghatalmazást a 2/3-al, és aki ezt megpróbálja meggátolni, az is bűncselekményt követ el." Szóval hagyjuk a nagy szavakat ! 2,7 millió ember ,aki a Fidesz_KDNP-re szavazott,az még nem a Magyar Nemzet,hanem annak csak egy része ! A választásra jogosultak 60 %-ka ment el szavazni Kedves nasi ! Ne csúsztass ! A másik dolog a felelősségre vonás kérdése ! A magyar emberek 20 éve arról döntöttek,hogy egy demokratikus jogállamban kívánnak élni ! Egy ilyen jogállamban a bűnösség megállapítása bíróság feladata,és akkor lehet valakít bűnösnek nevezni,ha jogerős ítélet született az ügyében ! Pillanatnyilag csak koholmányok vannak (mint a Rákosi rendszerben ), és úgy tartanak bent és vádolnak embereket ,hogy az egy fejlett demokráciában nem állná meg a helyét ! Pillanatnyilag amerre halad az ország,az a legsötétebb diktatúrákra emlékeztet! Sajnos ! És még valamit : soha nem lesz ebben az országban megbékélés,ha folyamatosan felelősöket keresünk és akasztani akarunk mindenáron , mert a szerencse forgandó :" ma nelkem,holnap neked " !”
 • 45. nasi12 2010. június 20. 20:09
  „Majd 4 év múlva nézzük meg a kormány tevékenységét, addig türelem!
  Az előző kormány bűnöző tagjainak 8 évet adott a szavazótáboruk, az Orbán kormányt már 8 nap alatt szeretnék elszámoltatni néhányan, pedig még el sem kezdődött a rendrakás.
  Még senkit nem akasztottak fel, és mégis retteg már az egész baloldal!
  A Magyar Nemzet az elszámoltatásra adott meghatalmazást a 2/3-al, és aki ezt megpróbálja meggátolni, az is bűncselekményt követ el.
  Aki a politikai bűnözőkkel lepaktál, bűnpártolást követ el, legyen az akár jobbik, vagy a Gyucsány által életre hívott LMP!
  Vegyük már észre, nem az a bűnös, aki kimondja az igazságot, (pl. Kósa) hanem az, aki elkövette!
  Még egy fórumozó is lehet bűnpártoló, főleg aki pénzért teszi ezt!
  - - - -
  Egyébként Kuncze Gábor kijelentette, mikor megbuktak és távozott a parlamentből:
  Uraim, a Joszif Thoth, meg a Kaja Ibrahim-ból egy szó sem volt igaz, de olyan jó volt vele bosszantani az akkori ellenzéket!”
 • 44. Túrabakancs 2010. június 20. 18:15
  „Még egy dolog: Szerinted létezik még egy olyan párt, mely a választások előtt nem sokkal brutális megszorításokra készül?
  Nem! Pont a szoclibek tették volna ezt ok nélkül, amikor úgy féltek az elszámoltatástól, mint ördög a tömjénfüsttől?! Innen
  is látszik hogy látták nagyon elkúrták a gazdaságunkat, a válság csak rátett egy lapáttal. A gazdasági intézkedéseik hibája csak egy dolog, de a folyamatos nemzetellenes cselekedeteik már sok volt a népnek! Hidd el hogy kb. 40%-ban nem a rossz gazdaság végett szavazták le az emberek őket, hanem a kisebbségeket támogató, ellenben magyarellenes tetteik miatt. Az általam belinkelt cikkben 80%-ban zsidó származású "értelmiségiek" írták alá az ívet, védve Gy. F.-et.
  Mi ez ha nem a büntetéstől való félelem? Tudják ők /látva az
  elszámoltatás hevességét/ hogy van mitől félniük, tudják hogy
  állami pénzekből éltek, és büntethetőek ha eljárás indul ellenük. Ez nem bosszú a Fidesztől, hanem egy jogállamban a jogos eljárás bűncselekmények kiszivárgása esetén, és azok
  akik elkövették vagy részt vettek benne, a felelősségre vonásuk elkerülhetetlen. Ezt akarja a nép, ezt kell teljesíteni.
  Ez az igazi demokrácia. ha majd nem tetszik az embereknek, akkor le lehet őket szavazni, de csak 4-év múlva. Nem lesznek!”
 • 43. Túrabakancs 2010. június 20. 18:04
  „gjozsi88!
  Mielőtt Kósa híres-hírhedt mondata elhangzott volna, a forint
  /igaz csak kb. egy hétre/ 285-ft-ra gyengült. Ez úgy másfél
  hónapja történt... Akkor vált ismertté a Görög pénzügyi hely-
  zet, ez kihatott szinte minden valutára. Akkor miért nem hőzöngtek a deviza hitelesek? A forint 264-es szintje mesterségesen fenntartott állapotot tükrözött, ezt a külföld anno elismerte. Persze azt ismernek a el a külföldi befektetők amit akarnak, mikor mi az érdekük. Egyszerűen féltik a kölcsönüket. Összefoglalva: zsarolható az országunk és kiszolgáltatott, ezen próbál meg segíteni az Orbán kabinet.
  Ez nem egyszerű feladat! Kósa kijelentése pedig nem hozzánemértés végett történt, hanem egy előre betervezett akció volt, több érdekes vetületével együtt. Reakciók stb.. Meg többek között maga a valóság. Azért lettek visszavonva a kijelentések, mert ezt akarta hallani a külföld, ők is tudják hogy milyen helyzetben van az országunk. Ők is szeretnek struccpolitikát folytatni. Várjunk 4-évet, és akkor majd kritizálhatunk, addig semmi értelme a vitáknak. Szerintem.”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós üldözés az M1-esen - 20 rendőr kergette a tolvajokat

Egy román férfit loptak meg az M1-es autópálya fővároshoz közeli egyik benzinkútjánál, a vélhetően… Tovább olvasom