Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Az oktatási államtitkár köszöntője a pedagógusnapon

Elkötelezett, magas színvonalon végzett munkájukért, mindennapos helytállásukért mondott köszönetet a pedagógusoknak Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár vasárnap a pedagógusnapon.
Az MTI-hez eljuttatott közleményben a politikus azt írja, ma már tudományos kutatási eredmények sokasága igazolja, amit mindig is lehetett tudni: a magas színvonalú iskolarendszer, a jó iskola kulcsfontosságú szereplője a pedagógus.

Hoffmann Rózsa szerint ma a pedagógusok közérzete nem jó, ez az utóbbi nyolc évben hozott oktatáspolitikai rendelkezések következménye, amelyek a nevelés szerepét elhalványították, a nevelő kezéből pedig kivették azokat az eszközöket, amelyekkel munkáját következetesen és hitelesen végezhetné. Közölte: oktatási államtitkárként munkatársaival azért fog dolgozni, hogy minden - Németh László szavaival élve - gyémántcsiszoló pedagógus megkapja azt a társadalmi megbecsülést, amelyet a nemzet jövőjéért munkálkodva megérdemel: s nem mint a nemzet napszámosa, hanem mint a nemzet lámpása.

Hoffmann Rózsa megköszönte az árvíz elleni védekezésben részt vevő pedagógusok erőfeszítéseit.

Magyarországon 1952 júniusa óta köszöntik a pedagógusokat, akkor adták át először a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb oktatóinak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megindult az apadás Észak-Magyarországon

Tovább olvasom