Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Az NT4 Server még egy évet kapott

A Microsoft a felhasználói visszajelzéseket figyelembe véve a Windows NT4 Server változatának életciklusát egy teljes évvel meghosszabbította.
Azon túl, hogy e döntés felhasználóbarát és üdvözlendő lépés a Microsoft részéről, további előnyökkel is jár a Windows szerver felhasználók mintegy 70%-a számára, akik (még mindig) az NT4-et futtatják.

Nekik ugyanis így több (immár elégséges) idő áll rendelkezésükre, hogy a Windows Server 2003-ra váltsanak, ahelyett, hogy most azonnal a Windows 2000 Serverre fejlesztenének (tudva azt, hogy ez utóbbi szerver operációs rendszer ˝aktív˝ életciklusa 2007-ig tart - mostantól számítva mindössze maximum 4 éves alkalmazást lehetővé téve). A Microsoft döntése nélkül az átállásra - április végi Windows Server 2003 megjelenést és azonnali alkalmazást alapul véve - csak szűk 8 hónapnyi idő állna rendelkezésre, miközben a Gartner szerint e kényes műveletre a nagyvállalatoknak minimálisan 10-12 hónapra van szükségük.

Az érintett nagyvállalatok így tehát 8 hónapig tesztelhetik az április 24-re ˝kiírt˝ Windows Server 2003-at, majd egy teljes év áll rendelkezésükre, hogy rendszereiket upgrade-eljék, kihagyva az ismételten időszűkével fenyegető Windows 2000 Server alkalmazását, annak minden vele járó - ráadásul hamarosan megismételendő, illetve megismétlődő - fejlesztési feladatával és kockázatával együtt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészség-piac

Győr. Az Egészség-piac mai rendezvényei a Petőfi Sándor Művelődési Házban (Árpád út 48.) zajlanak… Tovább olvasom