Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Az NGM elektronikus továbbképzési rendszert vezetne be a könyvelőknél

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint is időszerű a könyvelők továbbképzési rendszerének átalakítása, a tárca az elektronikus képzési forma bevezetését támogatja - válaszolta a minisztérium az MTI kérdésére.
Hozzátették: a szakmai szervezetek bevonásával a tárca már előkészítette szabályozások átalakítását.

Balog Ádám, a tárca adóügyekért felelős helyettes államtitkára a héten a szak-ma.hu honlapnak adott interjúban arra hívta fel a figyelmet, hogy közel 10 ezer olyan könyvelőt keres meg levélben a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), akikről nem állapítható meg egyértelműen, hogy rész vettek-e a kötelező továbbképzésen. Akik ugyanis ezt nem tudják bizonyítani azokat a tárca törli a nyilvántartásból.

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete ugyan egyetért a könyvelői szakmai tisztulásával, de jelezték: szeretnénk elérni, hogy a rendszer ésszerűen szűrjön. Felhívták a figyelmet arra, hogy az oktatáson való részvétel alól felmentést kizárólag az kaphat, aki a továbbképzés elmulasztásakor sem dolgozott könyvelőként. Ezért javasolták, hogy a feltételek között szerepeljen az oktatás pótlási lehetősége is.

Az NGM az MTI megkeresésére közölte: a már előkészített előterjesztésben szereplő e-learning oktatás bármely regisztrált könyvviteli szolgáltatást végző számára választható lenne, mint elektronikus továbbképzési lehetőség. A szakmai továbbképzés új formája minden továbbképzésre kötelezett számára biztosíthatná a továbbképzésekhez való könnyebb, egyszerűbb, költségkímélőbb hozzáférhetőséget, ugyanakkor ugyanezen lehetőségek érvényesítése megoldást kínálna az akkreditált továbbképző intézmények számára is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosan megsérült egy motoros férfi Nyárádon

Súlyosan megsérült egy motoros férfi szombaton, amikor egy autóval ütközött össze - tájékoztatta a… Tovább olvasom