Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Az MSZP vizsgálná a választási videót

Vizsgálatot sürget az MSZP, hogy kiderüljön, ki készítette azt az internetre a múlt héten feltöltött videót, amely a Nemzeti Választási Iroda (NVI) nevével visszaélve buzdítja szavazásra a határon túl élő magyarokat.

Braun Róbert szocialista politikus hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: minden jel arra mutat, hogy a film a Fideszé. Szerinte Orbán Viktor szerepeltetése mellett ezt támasztja alá a videó profizmusa és az is, hogy Kautzky Armand színművész hangjával vették fel, aki rendszeres szereplője Fidesz-kampányeseményeknek.

Az MSZP-s képviselőjelölt úgy fogalmazott: ez az eset újabb jele annak, hogy "a Fidesz a bűncselekménytől sem riad vissza, hogy választási csalással a puccsot, amelyet eltervezett, végrehajtsa".

Felszólította az NVI-t, kezdeményezzen vizsgálatot, hogy kiderüljön, ki és miért készítette a felvételt, különben az MSZP feljelentést tesz a választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával.

Hangsúlyozta: a videó megtéveszti a külföldön élő választókat azzal, hogy "manipulatív módon azt a hamis látszatot kelti", Orbán Viktor és pártja támogatása érdekében kell regisztrálni, majd szavazni az országgyűlési választáson.

Emellett hűtlen kezelés miatt feljelentést helyezett kilátásba arra az esetre is, ha a kormány nem tiltja el a Fideszt a Magyarország jobban teljesít szlogen és a hozzá kapcsolódó arculat használatától. Hozzátette: az Orbán-kormány közpénzből kampányol a Fidesz mellett, amikor 200 ezer forintért átadja a kormánypártnak azokat a kommunikációs eszközöket, amelyekért csaknem egymilliárd forintot fizetett.

Mindkét ügy "átlépi a törvényesség határait", a választási csalást előkészítő lépések azonban már régóta folyamatban vannak - jelentette ki Braun Róbert, aki szerint a kormányoldal először jogi eszközökkel próbálta befolyásolni a választási eredményt. Ide sorolta a választójogi törvény megváltoztatását, a médiafelületek "ellopását" - közte a TV2 megvásárlását -, a kormányzati propagandát, és azt, hogy amíg a kettős állampolgárok szavazhatnak levélben, a külföldön dolgozó magyarok nem.

Az elmúlt hetekben a kormány "betiltotta a nem Simicska ellenőrizte felületeken a közterületi reklámok elhelyezését", megakadályozta, hogy a kereskedelmi televíziókban hirdessenek a pártok, "abszurddá tette a közszolgálati médiumok választási műsorait és az ottani választási hirdetéseket" - sorolta.

Megjegyezte azonban, hogy a Fidesz jogszerű és jogszerűtlen lépésekkel sem tudja megakadályozni, hogy a választók leváltsák a kormányt.

A sajtótájékoztatón Budai Bernadett MSZP-szóvivő kérdésre közölte: semmi okuk arra, hogy ne indítsák a választáson Sós Tamás országgyűlési képviselőt, akiről a Hír Tv azt állította, plagizált doktori disszertációjában. A tévécsatorna Célpont című műsorában az hangzott el, hogy Sós Tamás szakképzésről írt doktorijában forrásmegjelölés nélkül másoktól átemelt részek vannak. A szóvivő szerint viszont Sós Tamás egyértelműen válaszolt a vádakra, amikor közölte, hogy jogi lépéseket tesz a műsor ellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset miatt teljes útzár az M0-s M31-es lehajtójánál

Egy kamion és egy személyautó ütközött össze hétfő délelőtt az M0-s M31-es lehajtójánál, az autóút érintett szakaszát lezárták. Tovább olvasom