Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Az MSZP szerint Szijjártónak távoznia kell

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta, Szijjártó Péter "mutyizás" részese volt Győrben. Reagált a Fidesz.
Az MSZP szerint távoznia kell a közéletből Szijjártó Péternek, a Fidesz elnöki stábja vezetőjének.

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: az ellenzéki politikus többször is hazudott és lebukott, először akkor, amikor jogosulatlanul használta a győri önkormányzat Audiját, majd akkor, amikor a bíróság jogerősen kimondta, hogy Szijjártó Péter "mutyizás" részese volt Győrben.

Most azzal bukott meg a Fidesz elnöki stábjának vezetője, hogy azt állította a párt sajtóosztályán keresztül, nincs tartozása az elnökletével működő győri kosárlabdaklubnak, holott a kft. ellen felszámolási eljárás indult - közölte.

Török Zsolt úgy véli, a Kaya Ibrahim és Josip Tot féle cégeltüntetési módszer egy újabb változata van jelen: Szijjáró Péterék vesznek egy céget, majd nem fizetik ki annak teljes vételárát, ezután 125 millió forint közpénzhez jutnak, utána Audihoz, majd a felszámolási eljárás elindulásakor a fideszes politikus "lelép" a kosárlabdaklubból, hogy ne lehessen felelősségre vonni.
Az MSZP-s politikus emlékeztetett: Szijjártó Péter 2005-ben arról nyilatkozott, büszke arra, hogy Győrbe hozta a korábbi soproni kosárlabdaklubot, amely rendezte tartozásait a játékosok, a beszállítók és a hatóságok felé.

Szóvá tette, hogy miközben a klubnak hárommillió forintos tartozása van, jelentős, 125 millió forintos támogatásban részesült közpénzből.

A szocialista képviselő a december 14-én a Győr-Moson-Sopron megyei bíróság által kiadott végzésről azt mondta: felszámolási eljárást akkor szoktak indítani egy cég ellen, ha az nem vitatja, hogy tartozása van.
Az MTI kérdésére, hogy miként kapcsolódik az ügyhöz Szijjártó Péter, aki november közepén jelezte, hogy lemondott tisztségeiről a sportklubban, Török Zsolt felidézte az ellenzéki politikus egy november elején, a Kisalföldnek adott nyilatkozatát, amelyben Szijjártó Péter azt mondta: minden tisztségéről lemond Győrben, mert országos feladatai vannak, lemondott a gazdasági bizottság elnöki posztjáról, a helyi Fidesz vezetéséről. Akkor Szijjártó Péter úgy nyilatkozott, egyetlen egy dologról nem szeretne lemondani, a győri kosárlabdaklub elnöki posztjáról - közölte az MSZP-s képviselő.

A Hunbasket Kft. vezetői, Fűzy András és Borsi Róbert a győri önkormányzat fideszes szereplői; Fűzy András külső szakértő a stratégiai bizottságban, míg Borsi Róbert fideszes önkormányzati képviselő - tette hozzá Török Zsolt.

A Fidesz sajtóközleménye

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője egy ideje már semmilyen tisztséget nem visel a győri kosárlabdaklubban - közölte a Fidesz sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel a szocialista Török Zsolt sajtótájékoztatójára reagálva.

Havasi Bertalan közleményében rögzíti, hogy Szijjártó Péter soha nem használta a győri önkormányzat Audiját. Hozzáteszi: a bíróság jogerősen azt mondta ki, hogy Szijjártó Péter közszereplőként köteles elviselni a szocialistáknak azt a bántó véleményét, miszerint ő "mutyizott" és "panamázott".

Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn azt mondta: távoznia kell a közéletből Szijjártó Péternek, mert többször is hazudott és lebukott, először akkor, amikor jogosulatlanul használta a győri önkormányzat Audiját, majd akkor, amikor a bíróság jogerősen kimondta, hogy Szijjártó Péter "mutyizás" részese volt Győrben.

Most azzal bukott meg a Fidesz elnöki stábjának vezetője, hogy azt állította a párt sajtóosztályán keresztül, nincs tartozása az elnökletével működő győri kosárlabdaklubnak, holott a kft. ellen felszámolási eljárás indult - közölte.
Havasi Bertalan közleményben azt írja: az általa vezetett sajtóosztály soha nem állított olyat, amit Török Zsolt nekik tulajdonít, ők azt mondták, és ezt meg is ismétlik, hogy Szijjártó Péter egy ideje már semmilyen tisztséget nem visel a győri kosárlabda klubban.

"Képviselő úr! Egy kicsit nem kínos már ez az egész magának?" - zárja közleményét Havasi Bertalan.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. fzi 2010. január 14. 09:18
  „Ha Havasi Bertalan ezt mondta, akkor az biztos úgy is van, mert ő csak önzetlenül, miattunk van ott ahol!! Hi-Hi-Hi!”
 • 62. SiLa 2009. december 22. 16:19
  „Török Zsolt irigy, hogy az mszp-n kívül másvalaki mer mutyizni? Lassan a börtönökben az mszp miatt a cigányok ott is kisebbségben lesznek.”
 • 61. Phobos 2009. december 22. 13:06
  „Pancser
  Mindig érdekelt, hogy jól fizető állás ez, hogy a mondatokat előre megírják, és csak be kell ollózni különböző oldalakra, vagy egyéni kreativitást is elvárnak.
  Mert mezeket a mondatokat szinte szó szerint meg lehet találni mind komcsi, mind Fidesz közeli fórumokon.”
 • 60. antikomcsi 2009. december 22. 13:05
  „kolombela
  Szted a Jobbiknál miért nem szavazták meg, hogy MSZMP-sek ne lehessenek Jobbik tagok?? Pedig emiatt pár Jobbikos ki is lépett.
  Szíjjártó akkora közutálatnak örvend, hogy a várost 12évig vezető népszerű Balogh Jóska 1-2%-al tudta csak megverni 2006-ban.
  A Fidesz alig foglalkozik a Jobbikkal, a vádjaira reagál, illetve elmondja, hogy kizárt velük a jövőbeni együttműködés. A Jobbik érdeke, hogy folyamatosan támadja a Fideszt, ezzel megkülönböztesse magát tőle és ne jusson a MIÉP sorsára. Ezt a szociknál is jobban csinálják.
  Gazdakérdésben a Jobbiknál és Gyurcsány áll közelebb: Putyin.”
 • 59. kolombela 2009. december 22. 11:40
  „55. antikomcsi 2009.12.22. 10:10
  Ez a fideszről is elmondható. Sokkal jobban üti a jobbikot, nagyobb ellenségének tartja, mint az mszp-t.
  Előbb lesz fidesz-mszp koalició, mint jobbik-fidesz, csak azért, mert ennek a két pártnak ugyanaz a gazda parancsol, vezteőik pedig elkötelezettek nekik.”
 • 58. kolombela 2009. december 22. 11:35
  „52. antikomcsi 2009.12.22. 09:53
  " A kormányának se MSZP-s, se Jobbikos tagja nem lesz!"
  Az biztos, de volt MSZMP-s tagja lesz az is biztos.

  Azért Szíjjártó helyében én elgondolkodnék azon, hogy amíg a Fidesz ennyire népszerű, addig azért ő elég közutálatnak örvend. Valyon mi az oka?”
 • 57. lacim6 2009. december 22. 11:10
  „Remélem úgy lesz és koalícióra lépnek a jobbikkal.”
 • 56. Kamikatze 2009. december 22. 10:18
  „Nem tudom, valahogy nem szabadna léteznie a jobbiknak, függetlenül attól, hogy minek tulajdonítjátok a létezését, létrejöttét. Ha cigányok nem lennének, úgyis létrejönne <moderálva>”
 • 55. antikomcsi 2009. december 22. 10:10
  „xo17zy
  Látom a politikai realitásokra nem, de a politikai populizmusra fogékony vagy. :))
  Kben kissé bizar, hogy Jobbik az MSZP-t felülmúlva nyomja az OV gyalázást, de hajrá fiúk verjétek meg az MSZP-t!! Hadd legyen az örömöm teljes.”
 • 54. pancser 2009. december 22. 10:05
  „A Jobbikot az MSZP generálta, lesznek még csontvázak a szekrényben. A Jobbikkal kettős a cél: megosztani a jobboldalt és elijeszteni a választókat a Fidesztől. Ne feledjük 400 ezer cigány és 200 ezer zsidó honfitársunk van. Ha őket sikerül kellőképpen megijeszteni ez legalább 200-300 ezer szavazat besöprésést jelentheti a baloldalon. Ezért kellett a MG-át engedélyezni, nyámnyila módon betiltani, ezért kell minden nap a hírekben szerepelniük.”
 • 53. xo17zy 2009. december 22. 10:01
  „52. Viktor ezredes (minden ezredik szava igaz) már nagyon sokmindent mondott (nem lépünk koalícióra a Kisgazdapárttal ....:-)
  A maszop már szerzett a MÚLTBAN 33< %-ot, de a JÖVŐBEN nem fog.
  A Jobbik pedig.... nos majd meglátjuk...”
 • 52. antikomcsi 2009. december 22. 09:53
  „xo17zy
  "Tegyük fel, a fidesz-mszp-Jobbik hármasból mindenki pontosan 33,33%-ot szerez (csak feltételezés, az mszp soha nem fog annyit szerezni!)"
  A maszop már szerzett és sajnos még fog is. ( vagy az utódpártja )
  A Jobbik viszont sohasem fog és hozzá hasonló radikális párt még szerencsére nem is szerzett.
  A kérdésedre a választ már megadta a Viktor. A kormányának se MSZP-s, se Jobbikos tagja nem lesz!”
 • 51. Phobos 2009. december 22. 09:48
  „re 50
  már működik ! a gondolkodásod teljesen sötét :))”
 • 50. akinemfél 2009. december 22. 09:45
  „moderálva off”
 • 49. xo17zy 2009. december 22. 09:28
  „48. lacim6 "maszporól egy szó sem esik ott..."
  Szerintem olvasgasd gyakrabban.
  Az elmúlt 7 évben a parlamentben fidesz-mszp egységfront alakult ki. Vannak persze a fidesznek látszat-kirohanásai az mszp ellen, de az alapvető és fontos kérdésekben mindkét párt támogatta egymást.

  Tegyük fel, a fidesz-mszp-Jobbik hármasból mindenki pontosan 33,33%-ot szerez (csak feltételezés, az mszp soha nem fog annyit szerezni!). Szerinted ki lépne kivel koalícióra? Megmondom: a viktor az maszop ölébe vetné magát, hiszen eddig is elég jól együtt tudtak dolgozni. Csurrant-cseppent mindenkinek. Nem akarnak ők nagy, valós, gyökeres változásokat.”
 • 48. lacim6 2009. december 22. 09:18
  „Milyen érdekes hogy a kurucon is csak a fideszt tudják fikázni, a maszporól egy szó sem esik ott, vajon miért?”
 • 47. antikomcsi 2009. december 22. 08:26
  „Látom itt is kialakult a Jobbik-MSZP egységfront. Egy jövőbeli szlovák mintára felálló koalíció kezdete. :))”
 • 46. sopronilakos55 2009. december 22. 07:51
  „"A kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt !"”
 • 45. Baradlay 2009. december 22. 00:49
  „Az mszmp tavozzon moszkvaba!!!!”
 • 44. pancser 2009. december 22. 00:20
  „Mszp:Hazudj minél nagyobbat, még miniszterelnök is lehetsz. Ha Szíjjártó MSZP által állított bűnét megszorzom 100-al még akkor sem ér föl Bajniéig. Az legalább 100 családot tett tönkre. Nehogy már egyenlőségjelet tegyünk a két párt közé!”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszödi beszéd: belső ember szivárogtatta ki

Házon belül rögzítették Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédét; azonban a nemzetbiztonsági vizsgálat után sem nyilvános, hogyan jutott el a sajtóhoz. Tovább olvasom