Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

Az MSZP szerint a Fidesz-KDNP újabb határt lépett át

A szocialisták szerint a Fidesz-KDNP egy újabb határt lépett át azzal, hogy kormányrendelettel kötelezik az ország közintézményeit egy olyan, kizárólag a Fidesz-KDNP képviselői által támogatott parlamenti politikai nyilatkozat kifüggesztésére, amely szerintük a nemzeti együttműködést szolgálja, de valójában csak a kormánypártok szemléletét tükrözi.
Az MSZP országgyűlési frakciójának szombati közleményében az áll, hogy Magyarországon Horthy Miklós és Rákosi Mátyás, Romániában pedig Nicolae Ceausescu élt hasonló módszerekkel. A "különbség csak az, hogy ők az arcképüket is kötelezően kifüggeszttették a közintézményekben" - írták a szocialisták, hozzátéve: bíznak benne, hogy nem ez lesz a következő lépés. "És remélhetőleg az sem várható, hogy a nyilatkozat alá kiírják a köztisztviselőket megrendszabályozó törvény megfelelő passzusát: akinek ez nem tetszik, annak indok nélkül fel lehet mondani" - tartalmazza a közlemény.

Hozzátették: Orbán Viktor "szózatát" ráadásul a kormánytól független intézményekben, a bíróságokon, a nemzeti bankban és az önkormányzatokban is kötelezően közszemlére akarják tenni. "Ez a kormányrendelet nem más, mint Orbán Viktor lemondólevele a nyugati civilizációról", a demokrácia helyett a hivatalos álláspontot kötelezővé tevő, az ellenvéleményt megtorló totális rendszer kiépítésének szimbolikus lépése. Illeszkedik is a sorba: a médiatörvény, az ország független vezetőinek sorozatban történő leváltása, az alkotmány átírása - írták a szocialisták.

Az MSZP a közleményben felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza "az elnyomás időszakaira emlékeztető" rendeletet, és "annak az alkotmánynak a szellemében cselekedjen, amelyre felesküdött". "Maradjon Magyarország szabad, független, sokszínű ország az egyszínű Fidesz-diktatúra helyett!" - tették hozzá. A pénteken megjelent kormányrendeletet élesen kritizálta korábban az LMP és a Jobbik is. A "Legyen béke, szabadság és egyetértés" mottóval kezdődő politikai nyilatkozatot június 14-én fogadta el az Országgyűlés 260 igen, 66 nem szavazattal, 46 tartózkodás mellett.

A Fidesz és a KDNP igennel szavazott, nemmel voksolt 50 szocialista és 15 LMP-s politikus. A Jobbik - a nemmel szavazó Novák Előd kivételével - testületileg tartózkodott. A dokumentummal az Országgyűlés azt nyilvánította ki, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a nemzeti együttműködés rendszerének megalapításáról döntöttek.

Olvasóink írták

 • 9. dohogó 2010. július 04. 21:29
  „Ezekből számoltam:

  http://www.valasztas.hu/hu/parval2010/354/354_0_index.html

  http://www.valasztas.hu/hu/parval2010/index.html

  Ha az első forduló eredményeiből számolok, akkor is 40% alatt marad a FIDESZ-KDNP-re szavazók aránya az összes szavazati joggal rendelkező polgár számához képest.

  Végülis ne szóljunk semmit, a 230 milliós Szovjetunióban is csak 8 millió párttag volt. :-) ... az eredményt ismerjük ...”
 • 8. fortuna54 2010. július 04. 19:12
  „Persze sokan várták Orbánt mind mikulást,aki majd egy hónap után zsákban hozza az euró milliárdokat.Talán várni kellene,hogy bizonyithassanak.Az elvtársak ugye jól dolgoztak nyolc év alatt.Csak már ne ök mondják meg,hogyan kell kormányozni. Dohogó,te aztán furcsán számolod a százalékokat.”
 • 7. dohogó 2010. július 03. 23:07
  „Figyelmetekbe ajánlom a következő filmeket:

  1984.

  451 Fahrenheit

  Brasil”
 • 6. dohogó 2010. július 03. 22:57
  „Nem az "emberek" 2/3-a akarta őket, hanem a választásra jogosultak 46,66 %-ának 2/3-a. Ha ezt végigszámoljuk a www.valsztas.hu adataival, akkor meglepő számot kapunk: a választópolgárok kevesebb, mint 1/3-a szavazott a jelenlegi kormánykoalícióra
  Ennyit az elsöprő győzelemről ...”
 • 5. trucker1972 2010. július 03. 21:46
  „Semmi mást nem szeretnék már végre,hogy legyen végre egy összetartó Magyarország!!Mert az eu ha úgytetszik az egész világ leszarja mi van velünk!!”
 • 4. HR_XAR 2010. július 03. 20:00
  „A magyar szavazók közül azon többsége, akik elmentek szavazni, mert parasztvakítás címén, szájukat teleszarva vezették meg, hogy a kolbászos kerítés már nem álom, hanem valóság. 7 millió magyar 53%-a, bárhonnan is nézem csupán 3,5-3,6 millió és még mindig nem 5 millió.

  Jön a 2. Rákosi rendszer, a 2. III/III-as ügyosztály, a 2. besúgórendszer, a 2. rendőrállam, padlássöprögetés, kuláküldözés, személyi kultusz, stb.”
 • 3. bejáró 2010. július 03. 19:41
  „Már le sem merem írni a véleményemet mert jön a nagy fekete,függönyözött ablaku autó.”
 • 2. pulci 2010. július 03. 19:21
  „Ennyi erővel ha fidesz megszavazza hogy minden házban kötelező Orbán képét kitenni akkor azt mindenki kiteszi és akkor az nem személyi kultusz?
  Ez az első komoly lépés egy igazi diktatúra felé nem telik el sok idő és már nem csak közhivatalokban lesz kötelező kitenni ilyen nyilatkozatokat hanem mindenhol...”
 • 1. fortuna54 2010. július 03. 18:41
  „A parlamentben gyöz a több szavazat,ez a demokrácia.A fidesz diktatúra egyenlö,a magyar szavazók többsége.Hogy ezt Ildikóék nem nem értik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oszkó Péter a Magyar Sakkszövetség tiszteletbeli elnöke

Oszkó Péter volt pénzügyminisztert választotta tiszteletbeli elnökévé szombaton a Magyar… Tovább olvasom