Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

˝Az MSZP pénzeli az éhségmenetet˝˝ - borsodi polgármesterek indulnak gyalog a Parlamenthez

Négy borsodi polgármester csütörtökön jelentette be, hogy öt lakossal kiegészülve Miskolcról gyalog indul el a február 13-án összeülő Országgyűlés épülete elé.
Fidesz: borsodi szocialisták szponzorálják az éhségmenetet

A Fidesz miskolci szervezetének elnöke szerint borsodi szocialisták szponzorálják azt az éhségmenetet, amely hétfőn indul el Miskolcról Budapestre; Sebestyén László vasárnap, miskolci sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz sajnálja, hogy a menetben résztvevő, valóban nehéz sorsú embereket pártpolitikai célokra használja fel a lejáratódott MSZP.

Az országgyűlési képviselő, a Fidesz miskolci elnöke úgy fogalmazott: "Gúr Nándornak, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnökének a Gyurcsány és Bajnai kormányok idején egy egész céghálózat állt a rendelkezésére, hogy a megyébe érkező, foglalkoztatást segítő közpénzek felhasználása ellenőrizhetetlen legyen, akkor bezzeg nem segített éhségmenetet szervezni a Parlament elé". Előzőleg Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: támogatják azokat, akik a szélsőséges időjárás ellenére gyalog indulnak a fővárosba Miskolcról, hogy hallassák a hangjukat, akik akciójukkal három dolgot szeretnének elérni: "munkát, kenyeret, és a megélhetéshez elég bért".

Sebestyén László reagálásban arra hívta fel a figyelmet: a kormány az elbírált kérelmek alapján Borsod-Abaúj-Zemplén megyében csaknem 30 ezer ember közfoglalkoztatását segíti, a Belügyminisztérium pedig már 15 milliárd 387 millió forint értékben hagyott jóvá támogatási kérelmeket a megyében. Anélkül, hogy az úgynevezett éhségmenetben résztvevő, bár kissé félrevezetett polgármesterek jó szándékát bárki is kétségbe vonná, mégis meg kell jegyezni: az általuk képviselt kistérségek és települések, akár a "hagyományos", akár a kistérségi Start-munka mintaprogram, vagy a téli "átmeneti" közfoglalkoztatási lehetőségek tekintetében eddig is kiemelt kormányzati figyelmet és segítséget kaptak - fogalmazott Sebestyén László.

Gúr Nándor vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP segíteni fogja azokat a borsodi polgármestereket, akik hétfőn gyalog indulnak Miskolcról Budapestre, hogy tükröt mutassanak a kormánynak: nem engedhetik meg, hogy elforduljanak a tisztességes, tenni akaró emberektől. A menet a parlamenti ülésszak kezdőnapján, 13-án "demonstrációvá alakul" a budapesti Kossuth téren.

Korábban:

Az MSZP segíteni fogja azokat a borsodi polgármestereket, akik hétfőn gyalog indulnak Miskolcról Budapestre, hogy tükröt mutassanak a kormánynak: nem engedhetik meg, hogy elforduljanak a tisztességes, tenni akaró emberektől.

Gúr Nándor, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján, Budapesten azt mondta: támogatják azokat, akik a szélsőséges időjárás ellenére gyalog indulnak a fővárosba, hogy hallassák a hangjukat.

Négy borsodi polgármester csütörtökön jelentette be, hogy öt lakossal kiegészülve Miskolcról gyalog indul el a február 13-án összeülő Országgyűlés épülete elé.

Közlésük szerint akciójukkal három dolgot szeretnének elérni: "munkát, kenyeret, és a megélhetéshez elég bért". Úgy fogalmaztak, mostanra a reményükkel együtt a türelmük is elfogyott, ezért személyesen akarják felhívni a parlamenti döntéshozók figyelmét a hétköznapok gondjaira. Gúr Nándor ennek kapcsán kifejtette: a kormányzati intézkedések a kiskeresetűek kárára vannak, az adójóváírás kivezetésével sokaknak 10 ezer forinttal kevesebb kerül a borítékba, miközben az árak emelkednek. Szavai szerint Magyarországon négymillióan élnek a létminimum alatt.

A borsodi térségben tapasztaltakkal összefüggésben az ellenzéki politikus arról is beszámolt: rengeteg tisztességes, tenni akaró ember van, aki nem kap segítő kezet, sőt "két kézzel eltolják őket"; nemcsak munkájukat vesztették el, de hitüket is kezdik elveszíteni. A szocialista képviselő úgy vélekedett: fel kell ébreszteni a kormányt, mert tennivalója van, nem engedheti meg, hogy elforduljon ezektől az emberektől.

A "Munkát, kenyeret!" menetről szólva azt is elmondta: meg kell teremteni a résztvevőknek a normális körülményeket, hogy legyen ennivalójuk, meleg teájuk, szállásuk, orvosi ellátásuk.

Ismertetése szerint a menet hétfő reggel 9-kor indul Miskolcról, a munkaügyi hivatal környékéről, 13-án pedig demonstrációvá alakul a budapesti Kossuth téren.

Olvasóink írták

 • 7. gjozsi88 2012. február 06. 16:51
  „julianusz!

  "Én pont egy polgármestertől szeretném ezt elvárni, amit a jogszabály ellenére nem hajlandó megadni!!!!!!!"

  Úgy alkotnak jogszabályt, hogy forrást nem rendelnek mellé!!!!”
 • 6. miracle 2012. február 05. 21:06
  „Ha a békamenetet lehetett több 10 millióval támogatni, akkor ezt miért ne lehetne ?”
 • 5. rommel 2012. február 05. 20:16
  „EGYHARMAD
  TUDOD KÁDÁR BARÁTOD MELLÉ AZ EGÉSZ MSZP BEFEKÜDHET ,
  VAN OTT ELÉG HELY !!!
  NA ÉS MINDENKI VIHET EGY EMBERT MÉG
  A NAGY EURÓPAI BALOLDALBÓL !!!
  JA ÉS KORRUPCIÓ KIZÁRVA : A JOBB PARCELLÁKAT SORSOLJUK !!!”
 • 4. rommel 2012. február 05. 20:09
  „A SOK KENŐPÉNZBŐL ÉS "TANÁCSADÓI PÉNZBŐL MENNYI EMBEREN TUDNA SEGITENI AZ MSZP !!!
  TÉVEDTEM , AZ MSZP ROSSZABB MINT A KOMMUNISTÁK VOLTAK !!!
  A KOMMUNISTÁK GYORSABBAN VÉGEZTEK ÁLDOZATAIKKAL ,
  AZ MSZP VISZONT A SZENVEDÉSEKBEN HOSSZÚ HALÁLT KIVÁN AZ ORSZÁGNAK !!!”
 • 3. háté 2012. február 05. 19:09
  „Vissza kel venni az ellopott vagyont, a maszoposoknál kezdeni!”
 • 2. egyharmad 2012. február 05. 15:42
  „A "Munkát, kenyeret!" menetről szólva azt is elmondta: meg kell teremteni a résztvevőknek a normális körülményeket, hogy legyen ennivalójuk, meleg teájuk, szállásuk, orvosi ellátásuk.

  -- Ne aggodjon Polgármester ur!

  Lesz ennivalo,lesz meleg tea! viktor és csapata már másfel éve dolgoyik ezert!

  Meleg tea helyett! : orban kimegy Kádár sirjahoz, és megkerdezi a párttitkár szellemét:

  ---Mondd mit tegyek, hogy a nép úgy szeressen mint Téged, és bolgog legyen?

  ----Gyere viktor fekűdj mellem!”
 • 1. Julianusz 2012. február 05. 15:31
  „Én pont egy polgármestertől szeretném ezt elvárni, amit a jogszabály ellenére nem hajlandó megadni!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Malév: nem csak a jegyért járhat kártérítés az utasoknak

A repülőjeggyel rendelkezőknek kártérítés járhat és nem csak a repülőjegyért, hanem, ha bizonyítani… Tovább olvasom