Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

Az MSZP kiterjesztené a kétmillió forintos bérplafont

Az MSZP kiterjesztené a kétmillió forintos bérplafont és a végkielégítések 98 százalékos különadóját az állami és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságoknál dolgozókra is.
Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes vasárnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra: a miniszterelnök júniusban ismertette a közszférában alkalmazandó bruttó kétmillió forintos vezetői bérplafon kiterjesztését az állami költségvetési szférára, beleértve ebbe a jegybankot is.

Felidézte: Orbán Viktor akkor azt mondta, hogy bruttó kétmillió forintos bérplafon lép életbe az állami költségvetési pénzből gazdálkodó intézményeknél, azoknál is, amelyek autonómiával rendelkeznek, miután többségében közpénzt használnak fel. A szocialista politikus szerint a kormányfő arról "elfelejtett beszélni", hogy az önkormányzati és az állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok munkavállalóira és a megbízási jogviszony alapján feladatot ellátó vezető tisztségviselőire ez nem vonatkozik.

"Nem feltételezzük, hogy tudatosan meg akarta szegni a szavát, valószínűleg inkább a rendkívüli ülésszak feszített és sokszor végiggondolatlan törvényalkotási menetrendje az oka annak, hogy elfelejtette észrevenni ezt a kormányzópárt" - tette hozzá a szocialista politikus.

Közölte: éppen ezért - az Orbán Viktor által elmondottakhoz igazodva - önálló képviselői indítványban kezdeményezi, hogy a világgazdasági válság miatt és a társadalmi elvárásokkal összefüggésben a kétmillió forintos bérplafon vonatkozzon az állami és az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokra is, és terjesszék ki rájuk a végkielégítések kétmillió forint feletti részére vonatkozó 98 százalékos extra adót is. Jelezte: kérni fogja a javaslat sürgős parlamenti tárgyalását.

Olvasóink írták

 • 7. info2009* 2010. szeptember 13. 20:37
  „Aki a magyar allamnak dolgozik, (ami ugye a magyar nemzet) es a magyar adofizetok penzebol kapja a fizeteset, azok a mindenkori atlag magyar fizetesest kellene, hogy kapjak. Legyen az adohatosag, parlamenti tag vagy allami ceg.”
 • 6. annobon 2010. szeptember 13. 14:06
  „Ezt kár ragozni, amíg ők voltak kormányon 8 évig egyhuzamban, ez eszükbe sem jutott! Más tollával ékeskedni meg lehet ugyan, de nem túl etikus!”
 • 5. Csetneky 2010. szeptember 13. 11:15
  „4-es

  A szavakat vagy a számokat nem tudod értelmezni? Én azt írtam, 8 évvel ezelőtt. Hol volt akkor a libás, mi?
  Egyébként tudod, ki a Szarházy, csak gondolkozz rajta egy kicsit. Ez a beceneve egy hazaáruló párt bukott miniszterelnök-jelöltjének. Na, megvan?”
 • 4. kefefejű 2010. szeptember 13. 10:03
  „2-3ra:
  A Bajnai-kormány egyik legelső intézkedése ez volt. Csak a felcsúti társasága elsőként helyezte hatályon kívül... Akkor most ki a szarházi???”
 • 3. Csetneky 2010. szeptember 12. 23:36
  „Ezzel az ötlettel egyetlen gond van. Mégpedig az, hopgy pontosan 8 évvel elkésett.”
 • 2. xverax 2010. szeptember 12. 22:03
  „érdekes míg ők voltak pozícióban ez egyiknek sem jutott eszébe???
  szánalmas tetves banda!!! Tóbiás József???? az is az...”
 • 1. janika 2010. szeptember 12. 17:20
  „Nocsak van ezeknek is jó ötletük? Igaz, amit Ők kifizettek, azt már a Fidesz nem kérheti vissza.Arra alkottak törvényt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkéseltek egy férfit éjjel a fővárosban, belehalt a sérülésbe

Belehalt sérüléseibe az a férfi, akit vasárnapra virradó éjjel a fővárosban többször megszúrtak -… Tovább olvasom