Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Az MSZP kitart az országgyűlés összehívása mellett

Az MSZP kitart az országgyűlés összehívása mellett a médiatörvény ügyében, az ellenzéki párt továbbra is a jogszabály visszavonását és új szabályozás megalkotását szorgalmazza - mondta Kormos Kata, az MSZP szóvivője vasárnapi telefonos sajtótájékoztatóján.
Az Orbán Viktor által vezetett kormánynak mintegy nyolc hónap alatt sikerült lerombolnia mindazt a nemzetközi tekintélyt és bizalmat, amit Magyarország húsz év alatt elért - fogalmazott Kormos Kata. Hozzátette: soha ennyi kritika nem fogalmazódott meg az országgal szemben, amit az a tény is súlyosbít, hogy hazánk tölti be az Európai Unió soros elnökségének tisztségét.

"Mentsük hát, ami menthető" - szólította fel a kormányt az MSZP szóvivője, aki szerint a kormánynak nem az unió vizsgálatától kellene függővé tennie a médiatörvény vizsgálatát. Az MSZP a törvény megsemmisítését tartja szükségesnek, és ehhez kéri az országgyűlés rendkívüli ülésének az összehívását - mondta. Kitért rá, hogy pártja egy, a parlamenti pártokat és szakmai szervezeteket, érdekvédelmi szervezeteket is magába foglaló munkacsoport felállítását javasolja az új médiatörvény megalkotásának érdekében.

Kormos Kata szerint az elmúlt hetek kormányzati kommunikációjából is egyre nyilvánvalóbban látszik a fejetlenség, hiszen - fogalmazott - pár óra elteltével mást mond a kormányszóvivő, mást mond a miniszterelnök szóvivője, és mást mond maga a miniszterelnök is. Úgy látszik, hogy a valóságot - bár elég szabadszájúan - Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter fogalmazta meg - jegyezte meg a szóvivő. (Fellegi Tamás szerint a médiatörvény "rendben van": a jogszabályt nem, hanem annak kommunikációs kezelését rontották el, különösen a törvény elfogadása körüli időszakban.

Ezt az után nyilatkozta a tárcavezető az MTI-nek, hogy a brit hetilap, az Economist véleményblogja - magyar hírportálok ismertetése szerint - azt írta: az egyik magyar miniszter egy protokollvacsorán a desszertnél vulgáris kifejezést használva azt mondta a külföldi újságíróknak, hogy elrontották a médiatörvényt.) Az MSZP kész megadni minden segítséget és támogatást a kormánynak, hogy a hibát kijavítsa, de ehhez az országgyűlés mielőbbi összehívása szükséges - mondta Kormos Kata.

A parlament rendkívüli ülésének összehívásához a képviselők ötödének támogatása szükséges, ezt a kezdeményezést támogató MSZP és LMP egyedül nem tudja biztosítani. Mivel a Jobbik közölte, hogy nem támogatják a rendkívüli ülést, így annak összehívása január 17-ére nem valószínű.

Az MTI erre vonatkozó kérdésére Kormos Kata sajnálatosnak nevezte, hogy a Jobbik nem érzi ennek a kérdésnek a fontosságát és súlyosságát, majd hozzátette: bíznak abban, hogy a kormány belátja a rendkívüli ülés összehívásának szükségességét. Az LMP, majd az MSZP csütörtökön jelentette be, hogy kezdeményezi: a parlament rendkívüli ülésszakon döntsön a médiatörvény visszavonásáról. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ugyancsak csütörtökön azt mondta: semmilyen körülményről nem tud, amely rendkívüli parlamenti ülésezést tenne szükségessé.

Olvasóink írták

 • 4. reggi 2011. január 10. 17:25
  „Én megvárom és szurkolok az eu vizsgálatnak, mielőtt fröcsögnék!”
 • 3. Winternight 2011. január 10. 12:50
  „Szólhatna nekik valaki, hogy ők most már nincsenek abban a helyzetben, hogy bármit is követelhessenek.”
 • 2. pirosász 2011. január 09. 19:27
  „Mikor lesznek ezek börtönben???”
 • 1. janika 2011. január 09. 17:01
  „Mi a jó fenét akar az MSZP , hisz még mindig a régi káderi cenzúráznak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó Péter: a családok többségének nem emelkedik a gáz ára

A megújulás gazdaságpolitikája nem tartalmaz megszorításokat - hangsúlyozta Szijjártó Péter. Tovább olvasom