Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Az MSZP arra kéri Hoffmann Rózsát, maradjon világnézetileg semleges

Az MSZP arra kéri Hoffmann Rózsát, ne éljen vissza hatalmával, és az állampolgárok alkalmazottjaként maradjon világnézetileg semleges.

Kunhalmi Ágnes elnökségi tag az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár szerdán ismét világossá tette, hogy a Fidesz-KDNP számára a jogállam és az alkotmány csak "zavaró körülmény", amellyel tulajdonképpen nem nagyon kell foglalkozni.

A szocialista politikus az oktatási államtitkárnak a keresztény civil szervezetek negyedik országos fórumán mondott beszédére reagálva felidézte, Hoffmann Rózsa kifejtette, a cél az erkölcsi nevelés erősítése, és ennek fontos eszköze az etika-és hittanoktatás erősítése. Minden eszközt megadnak - tette hozzá az államtitkár, hogy az egyházi iskolák száma gyarapodjék.

Az államtitkár hozzátette: nem lesz kötelező az állami iskolák számára a hittan, de "arra ügyelni fognak", hogy erősítsék a hittanoktatást az állami iskolákban is. Emellett kötelezővé kívánják tenni az etikaoktatást és szankcionálni fogják azokat az iskolákat, amelyek valamilyen oknál fogva "ezt szőnyeg alá akarják söpörni" - ismerteti a közlemény.

Az MSZP szerint Hoffmann Rózsa programja kivezet az egyház és az állam szétválasztására épülő jogállamból. "Kivezet a független, modern, XXI. századi oktatásból, amely gyermekeinket arra készíti fel, hogy képesek legyenek boldogulni, munkát vállalni, új ismereteket szerezni. Az oktatási kormányzat víziója befelé forduló, passzív diákokról szól, akik kritika nélkül elfogadják, amit kapnak, akik nem tanulni, fejlődni, változni akarnak, hanem egy helyben maradni és várni, hogy valaki más megoldja a problémáikat" - olvasható a kommünikében.

Kunhalmi Ágnes véleménye szerint amit Hoffmann Rózsa felvázolt, "az a lemaradás, a visszafordulás útja. Ez a fajta állami erkölcsdiktálás a diktatúrákra jellemző, ahol a vezető eldönti az alattvalók helyett, hogy mi a helyes, és mi a helytelen, hogy hogyan szabad élni, és hogy tilos, hogyan erkölcsös és hogyan erkölcstelen."

Nem szeretnénk olyan országban élni, ahol az államtitkár dolga, hogy kijelölje az erkölcsös utat. Magyarországon sokan sokfélék vagyunk, keresztények és ateisták, evangélikusok, zsidók és reformátusok, konzervatívok és progresszívek, jobboldaliak és szociáldemokraták. Egyáltalán nincs arra szükségünk, hogy bármelyik választott kormány úgy érezze, felhatalmazása van a jó és a rossz meghatározására - írta Kunhalmi Ágnes.

Arra kérik Hoffmann Rózsát - tette hozzá -, ne éljen vissza hatalmával és az állampolgárok alkalmazottjaként maradjon világnézetileg semleges. Ne keverje össze a személyes meggyőződését és a magyar polgárok összességét, mert ez a kettő messze nem ugyanaz.

Olvasóink írták

 • 8. meir 2011. április 07. 15:25
  „2-es/Rommel!

  "ez igy van Israel-ben is"-
  zavar is kegyetlenul mi,hogy nalunk mukodokepes a demokracia,es jol megfer akar a vallasos erkolcsisegu nevelessel is!?!”
 • 7. load 2011. április 07. 09:33
  „6. Julianusz
  "úgy csináltunk, mintha kormányoznánk, és közben nem csináltunk semmit, csak hazudtunk reggel, délben meg este......... "
  Tőled szokatlan éleslátással ítéled meg a jelenlegi helyzetet.”
 • 6. Julianusz 2011. április 07. 07:26
  „Szűkölő vonyító , üvöltöző(bármilyen bejátszásban hallhatjátok) kutyák!!! "Elvették a csontot, pedid eddig még házat őriznünk se kellett érte" Ez a barom nép bevette, pedig csak úgy csináltunk, mintha kormányoznánk, és közben nem csináltunk semmit, csak hazudtunk reggel, délben meg este......... Most is, vicsor és vigyor ráfagyva a képükre.”
 • 5. load 2011. április 06. 23:56
  „3. Jerry
  Azért Hoffmann Rózsa hitoktatási buzgalmát egy kissé halványítja az MSZMP-s múltja.
  Az átkosban azért lépett be a pártba, hogy iskolaigazgató legyen.
  Most vajon miért lett KDNP tag?”
 • 4. load 2011. április 06. 23:52
  „2. rommel
  Itt egyedül te üvöltesz.
  Már hónapok óta.”
 • 3. Jerry 2011. április 06. 23:44
  „Azért az mégiscsak durva, hogy éppen a fidesz akarja az etikát kötelező tantárgynak betenni, amikor maga is igencsak etikátlanul "viselkedik" nem lesz kötelező az állami iskolák számára a hittan, de "arra ügyelni fognak", hogy erősítsék a hittanoktatást az állami iskolákban is. Emellett kötelezővé kívánják tenni az etikaoktatást és szankcionálni fogják azokat az iskolákat, amelyek valamilyen oknál fogva "ezt szőnyeg alá akarják söpörni" Ez bizony azt jelenti, hogy a fidesz kormány ideológiát ír elő a népnek,és aki azt nem követi....Törvényes lesz a hazudozás, mellébeszélés, a közvagyon ellopása, a kivételezés stb stb. Ez bizony vissza köszön a rendszerváltás előtti évekből.Igaz ,az akkori uralkodó párt már megbukott, nekik még van pár/2/ évük.”
 • 2. rommel 2011. április 06. 22:33
  „NAGYON HELYES !
  A VALLÁS NAGYBAN SEGIT AZ ERKÖLCSI NEVELÉSBEN !
  EZ IGY VAN ISRAEL-BEN IS !
  TEHÁT SZOCIK ÉS LIBERÁLISOK FEL A FEJJEL !
  EMELT FŐVEL VESZITENI AZ IGAZI !
  JA EZ NEM MEGY ?
  AKKOR MARAD A SZÉGYENTELJES VÁLTOZAT : VONYITVA , ÜVÖLTŐ TOROKKAL.”
 • 1. dünnyögő 2011. április 06. 21:38
  „A központilag meghatározott erkölcs elve kezd egy kicsit hajazni egyes szekták vezetésére.
  Nem is értem, miért nem Németh Sándor az államtitkár?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt az az idős nő, akit saját autója ütött el

Meghalt az az idős nő, akit saját autója ütött el a Pest megyei Erdőkertesen. Tovább olvasom