Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Az MSZP a dohánypiac újraosztását kifogásolja

Az MSZP szerint a kormány a nemzeti dohányboltok koncessziós jogainak odaítélésével újraosztotta a dohánypiacot.
Az MSZP szerint a kormány a nemzeti dohányboltok koncessziós jogainak odaítélésével újraosztotta a dohánypiacot, a korábban hangoztatott célok azonban nem valósulnak meg.

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. hétfő este hirdette ki a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat eredményét, amely szerint 5415 dohánybolt nyílhat július elsejétől.

Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő szerdai sajtótájékoztatóján a földbérletpályázatokkal vont párhuzamot, és azt mondta: az évtizedes tapasztalattal rendelkező trafikosok helyett országszerte a településen ismeretlen vállalkozók nyertek. Így dohánykereskedők ezrei lesznek kénytelenek bezárni üzletüket, ami miatt több tízezer ember veszíti el az állását - jelentette ki.

A kormányzat korábban a kisvállalkozások, a tartósan munkanélküliek, a megváltozott munkaképességűek és a gyedről visszatérők segítését nevezte a trafiktörvény egyik céljának, ebből azonban semmi sem valósul meg - közölte Tóth Csaba. Hozzátette, már a pályázat decemberi kiírásakor nyilvánvalóvá vált, hogy csak annak érdemes indulnia, aki mögött tőkeerős dohány-nagykereskedő vagy kiskereskedelmi lánc áll, illetve jó politikai kapcsolatai vannak.

Jellemzőnek nevezte, hogy a fővárosi győztesek egyike a Nemzetgazdasági Minisztérium egyik államtitkárának édesanyja.

Az MSZP-s politikus szerint nem valósul meg a trafiktörvény azon célkitűzése sem, hogy kevesebb fiatal szokjon rá a cigarettára.

Az MTI kérdésére azt mondta, a pályázati kiírás nem tesz lehetővé jogorvoslatot. Ugyanakkor kérdéseket tettek fel Németh Lászlóné fejlesztési miniszternek arról, valóban érvényesültek-e azok a szempontok, amelyekről a kormányzat korábban beszélt, azaz tudni szeretnék, hány tartósan munkanélküli és megváltozott munkaképességű ember nyert a pályázatokon.

A szocialisták arra is kíváncsiak, hogy a pályázaton győztes magánszemélyek kikkel és milyen gazdasági társaságok keretében üzemeltetik majd a trafikokat - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 4. load 2013. április 26. 11:40
  „1.pozdorja
  "...most már hagyjatok másokat is rabolni."
  Már miért kellene hagyni?
  Jó az nekünk, hogy ciklusonként más és más tolvajbanda kotorászik a zsebünkben?”
 • 3. duszaandras 2013. április 25. 13:28
  „"Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt."
  Ha ezt szegény Örkény megérte volna! Hogyan lehet a kereskedelem nonprofit tevékenység? Persze mára a "Nemzeti" jelző egyenlő lett a "Fidesz-közelivel", hisz tudjuk: a Fidesz maga a Nemzet, mert ugye: "a nemzet nem lehet ellenzékben" - még akkor sem, ha leszavazzuk. És persze hogy zártkörű a részvénytársaság. Mint az egész Fidesz Nemzeti Részvénytársaság. Minden "dohányt" a nemzeti érzelműeknek! Ha már a többi "dohányt" már lenyúlták...”
 • 2. dödike 2013. április 25. 10:02
  „Igazad van pozdorja,így kerek a világ.Talán egyszer a kisembernek is cseppen valami.Addig a 40 évig féllábon is kibírjuk.”
 • 1. pozdorja 2013. április 24. 16:53
  „Szocikat elzavarták a húsos fazék mellől és most sírnak. Nyolc évig raboltatok, most már hagyjatok másokat is rabolni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint kétszeres túljelentkezés a munkahelyteremtő pályázaton

A kkv-k számára kiírt 10 milliárd forintos munkahelyteremtő pályázaton összesen 21,8 milliárd forintos támogatásra érkezett igény. Tovább olvasom