Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Az MSZP-s Molnár Zsolt is tüntetett egykor szkinhedekkel

Molnár Zsolt újságírói megkeresésre, lehetett olyan rendezvényen korábban, ahol bőrfejűek is voltak, azonban soha életében nem volt szkinhed.
Az mno.hu értesülései szerint Molnár Zsolt, aki 2006 óta a szocialista párt országgyűlési frakciójának tagja, egykor szintén tüntetett szkinhedekkel. Az elmúlt négy évben, s várhatóan a következő ciklusban is az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöki posztját betöltő MSZP-s képviselő újságírói megkeresésre azt mondta, hogy soha életében nem volt szkinhed.

A portálon kedd délelőtt megjelent cikkben felidézték, hogy a szocialista párt állítólagos szkinhed múltja miatt támadja a jobbikos Sneider Tamásjelölését az Országgyűlés alelnöki posztjára. Az mno.hu egy a 168 Óra fotósa által készített, és a hetilapban is megjelent fotót is közölt, amelyen az mno.hu szerint Molnár Zsolt látható "a bőrfejűekre jellemzően fejére húzott kapucniban szkinhedekkel". Mint írták: "a baloldal által sokszor mélyen elítélt, az SZDSZ-alapító Göncz Árpád egykori köztársasági elnök elhíresült, 1992-es Kossuth téri kifütyülésén".

Az akkori parlamenti ellenzék – köztük a szocialista párt és az SZDSZ – a történtek után állította: "a rendbontók bőrfejűek voltak és fasiszta jelszavakat kiabáltak" - írta az mno.hu.

A portál hozzátette: a kifütyülésről szóló MTV-felvétel kapcsán a Magyar Televízió Bánó András vezette Egyenleg című műsora is "belekeveredett a botrányba". Többen ugyanis – például az akkor az MTV híradójánál dolgozó Császár Attila is – azt állították, hogy az ünnepségről készült felvételt manipulatív módon megvágták, hogy az a baloldal véleményét támassza alá - olvasható a cikkben.

Az mno.hu azt írta: Molnár Zsolt újságírói megkeresésére azt elismerte: "lehetett olyan rendezvényen korábban, ahol bőrfejűek is voltak". Mint kifejtette: az 1990-es évek elején jelen volt több futballmeccsen, illetve közéleti tüntetésen is, ahol "esetleg olyan közeg lehetett", ahol szkinhedek álltak mellette. "Többször is megismételte, hogy soha életében nem volt szkinhed" - írta az mno.hu, hozzátéve: Molnár Zsolt "viccnek, illetve hazugságnak nevezte, hogy ő maga bármilyen ilyen irányzatú mozgalomban szerepet vállalt volna".

Vona Gábor, a Jobbik elnöke április 24-én jelentette be, hogy Sneider Tamást, a párt alelnökét jelölik az Országgyűlés alelnöki tisztjére.

Ujhelyi István, a Ház leköszönő szocialista alelnöke másnap erre úgy reagált, az egész ország szégyene lesz, ha egy olyan "fasisztoid múlttal" rendelkező ember, mint a jobbikos Sneider Tamás, az Országgyűlés alelnöke lehet.

Azt írta: Sneider Tamás a kilencvenes évek elején egy vállaltan skinhead mozgalom, az egri Nemzeti Ifjak Egyesületének volt a vezetője. A sajtóban megjelent információk szerint az egykoron még "Roy" néven ismert bandavezérrel szemben vádat is emeltek, miután "leütött" egy roma férfit - fűzte hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áder: az új korszak fő feladata a nyugatos polgárosodás

A köztársasági elnök kiemelte, nem szabad szem elől tévesztenünk, hogy a jólét megteremtésében… Tovább olvasom