Kisalföld logö

2017. 04. 28. péntek - Valéria 6°C | 10°C Még több cikk.

Az MLSZ szervezheti

a profibajnokságot

Labdarúgás

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) évi rendes közgyűlésén a küldöttek elfogadták a szervezet alapszabályának módosítását, melynek leglényegesebb pontja, hogy a profi bajnoki küzdelmek (NB I, NB II) lebonyolításának joga a ligától visszakerül az MLSZ-hez.


A jövőben az MLSZ felügyelete mellett változatlanul a liga hatáskörébe tartozik viszont a vagyoni értékű jogok értékesítése.
További lényeges módosítás, hogy a tisztségviselők és az elnök megválasztásához a jövőben csak az első fordulóban van szükség kétharmados többségre, ha nincs eredmény, a második körtől már elegendő a voksok 50 százalékának plusz egy főnek a szavazata.
A küldöttek elfogadták az MLSZ 2005. évi szakmai beszámolóját és a magyar labdarúgósport stratégiai fejlesztési koncepcióját 2006–2011 között.
Döntés született arról, hogy a tanácskozást június 30-án folytatják, mert az MLSZ gazdálkodásával kapcsolatos napirendi pontokat nem lehetett tárgyalni, mivel jelenleg nem áll rendelkezésre valamennyi gazdasági adat, mert még nem ért véget a futballszervezet pénzügyeit ellenőrző APEH-vizsgálat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 05.26.

Tovább olvasom