Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Az MDF ötpárti egyeztetést javasol

A Magyar Demokrata Fórum megyei elnöke tegnap Győrött bejelentette: ötpárti egyeztetést kezdeményeznek a megyerendszerről.
Szabó Miklós elmondta, jövő csütörtökre, a Hotel Konferenciába várják megbeszélésre a parlamenti pártok megyei elnökeit, illetve delegáltjaikat. A megyei intézményrendszer helyéről, szerepéről, illetve a szűkebb haza helyzetéről kívánnak eszmét cserélni politikustársaikkal.
Az MDF egyúttal kezdeményezi szakmai munkacsoportok megalakítását. Szeretnék, ha a politikai döntéshozók megfelelő szakmai előkészítést követően hoznák meg döntéseiket, ezért mindenkit várnak, aki még hisz abban, hogy ez Magyarországon lehetséges. Az egészségügyi, szociális, ifjúsági, oktatási, sport-, kultúra-, turisztikai, gazdasági, energiapolitikai, közigazgatási munkacsoportokba a társadalom minden területéről várják az elképzelésekkel rendelkezők jelentkezését.
Lapunk kérdésére, hogy a parlamenten kívüli egyeztetések nem vezetnek-e egyfajta népfrontos elitpolitizálás irányába a hangoztatott cél helyett, hogy az emberek saját maguk irányíthatnák sorsukat, a megyei MDF-elnök elmondta: szeretnék, ha a munkacsoportokban megfogalmazott javaslatok a parlamentben is napirendre kerülnének. – Nem véletlen ugyanis, hogy az emberek politikailag fásultak, hiszen a politika elfordult az emberektől – tette hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekrajzok tárlata

A rajkai Békefi Ernő Általános Iskola tanulóinak a tanév során készített rajzaiból nyílt kiállítás… Tovább olvasom